Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megengednéd az exednek, hogy...

Megengednéd az exednek, hogy találkozzon a gyerekeddel, ha apai kötelezettségeket nem akar vállalni, csak a gyereknevelés jobbik részét akarja magára aggatni?

Figyelt kérdés

3-4 hónapja voltunk együtt, amikor védekezéssel terhes lettem. El akartam vetetni, de aztán nem volt hozzá erőm, így úgy döntöttem, hogy megszülöm, ami visszagondolva nagy felelőtlenség volt, de nem bánom meg, hogy megszületett a lányom.

Ő nem maradt mellettem, összecuccolt és elment. 3 évig a gyerekemnek csak anyja volt. Az voltam én. Ő így 5-6 hónapja kezdett rám írni 1-2 hetente, hogy hogy van a gyerek. Meg vitte fagyizni, focizni, kirándulni. De én azt látom rajta, hogy nem szívből jövő ez, amit csinál. Elviszi a gyereket a kilátóba, majd ezeket végig levideózza, kirak minden pillanatot a kocsitól a kilátó tetejéig, es onnan haza. Hogy növekedjenek a like számok. Mert viszi. Nem mondom, hogy nem viszi. Csak ahelyett, hogy ezeket a pillanatokat megélné, végig videózza a gyereket és kirakja facebookra. Amikor szóvátettem neki, hogy nemcsak a kilátóba, meg fagyizni meg tandem bicilizni kéne a gyerekkel, hanem a gyerektartást fizetni, plusz valamilyen apai kötelezettségeket vállalni, akkor még ő volt megsértődve, hogy miért nem elég, hogyha elviszi a gyereket ide-oda, miért kellene neki hetente egy-két napot a gyerekkel töltenie, megfürdetni, megetetni, lefektetni. Most nem azért, de fagyizni az egyik játszótéri apuka is elviheti, kirándulni meg az ovistársa apukájával is ment már, ezért felesleges megbolygatni a gyereket. Mert azt nem hívnám apaságnak, hogy rallizik a gyerekkel a facebookon, meg az instagramon és 5 like helyett kap 20-at. Ez minden, csak nem apaság. Vagy ott van a gyereknek stabilan az életébe, vagy nem.

2021. máj. 29. 15:19
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Nem engedném, hogy a gyerekemet bárki is like-generátornak használja. Lerí a leírásodból, hogy csak bohóckodik, nem akar ténylegesen a gyerek apja lenni.

Ahogy olvastam a szöveget, és írtad, hogy 3 évig nem kereste, majd hirtelen felbukkant, akkor nekem az jutott eszembe, hogy be akar vágódni valakinél.

Mert gondolom a csajnak nem tetszik, hogy nem foglalkozik a gyerekével, így akar nála jó pontot szerezni, ezért posztol ki mindent. Nem biztos, hogy így van, csak egy felvetés.

2021. máj. 29. 15:23
 2/5 anonim ***** válasza:
98%
Én a helyednek perelném tartásdíjra, az a minimum.
2021. máj. 29. 15:34
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A tartásdíj az nem tetszik, nem tetszik kérdése hanem kötelessége amiért perelhető. Mondd meg neki, hogy láthatja, ha vissza akar térni az életetekbe így akkor tartásdíjért fogsz folyamodni, vagy hagyjon titeket békén.

Egyébként én 3 éve kértem volna a tartásdíjat.

2021. máj. 29. 15:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezenkívül mivel nálad van a kizárólagos felügyeleti jog, mondd meg nyugodtan az apukának, hogy nem posztolhat semmit az engedélyed nélkül.
2021. máj. 29. 17:17
 5/5 anonim ***** válasza:
19%
Nem akart gyereket. Te sem. Te vállaltad. Ő nem. Min kell akkor kiakadni? Már most is többet tesz, mint amit eleinte. Azt kell nézni, mi a jó a gyereknek. Jó neki, ha elviszi fagyizni? Nyilván. Azt a döntést, hogy egyedül bevállalod, te hoztad meg. Biztosan tudatában voltál a következményeivel is, pl. hogy egyedül finanszírozod a szükségleteit, mivel rá sem nézett évekig, ahogy mondod. Most, hogy elkezdett közeledni hozzá, amit te egyértelműen engedsz is neki, nem elég jó? Több, mint eddig valaha, én ezt látom. Ha megszereti, jön majd az igény is, addig meg örülnék, hogy legalább nem úgy nő fel, hogy apád van valahol csak a jó ég tudja hol..
2021. máj. 29. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!