Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van ideális helyzet a gyermekv...

Van ideális helyzet a gyermekvállalásra?

Figyelt kérdés
A párommal mindketten szeretnénk fiatal szülők lenni. Természetesen a lehető legjobb és legfelelősségteljesebb szülők. Ő 28, én 24 éves vagyok. Kb 2 éven belül szeretnénk, ha érkezne hozzánk a baba. Mindketten jól keresünk, viszont jelenleg egy 2 szobás panelban élünk. Tervezünk menni kertes házba, viszont ilyen ingatlanárak mellett ez még kicsit odébb lesz. Úgy érezzük, hogy lelkileg és anyagilag is készen állunk szülővé válni és a kapcsolatunk is a lehető legstabilabb. Engem egyedül a lakhatás aggaszt, mivel nem szeretnék panelban gyereket nevelni. Természetesen ha hamarabb jön a pici, mint a ház vétel, azon leszünk, hogy minél hamarabb költözni tudjunk majd. Szerintetek felelőtlensèg panelba szülni és utána (ki tudja,mikor…) házat venni? A lakásunk a sajàtunk, de ha ide baba jön, akkor elég sok mindent újítani kell majd rajta, hogy “élhető” és otthonos legyen. Meg hát az a 2 szoba nem is túl nagy tér, kettőnknek is kezd szűkös lenni.

2022. aug. 29. 14:22
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
14%
Ebbe a világba nagy felelőtlenség gyereket szülni. Nyakunkon a válság és nemsokára jön az atomháború. Szegény gyerek csak szenvedésnek lesz kitéve. Párommal mi ezért sem tervezünk gyereket. Talán 10 év múlva....
2022. aug. 30. 15:36
 22/28 A kérdező kommentje:
Én nem másokról beszéltem, hanem saját magamról. :) Aki panelban szeret, éljen panelban. Nekem nem ez a cél, viszont most pár évig nincs más lehetőség. Sajnálom ha félreérthetően fogalmaztam.
2022. aug. 30. 16:00
 23/28 anonim ***** válasza:
Nem szeretnélek megsérteni, de őszintén mi az ami miatt gyereket szeretnél? Nem lenne jobb ha nem lenne?
2022. szept. 9. 17:37
 24/28 A kérdező kommentje:
Nem. :)
2022. szept. 9. 22:01
 25/28 anonim ***** válasza:
Tehát mi az amiatt szeretnél gyereket?🙂
2022. szept. 10. 09:59
 26/28 anonim ***** válasza:
*ami miatt
2022. szept. 10. 09:59
 27/28 A kérdező kommentje:
Ez egy érzelmi döntés. Én gyerekkorom óta erre vágyom, nem tárgyként kezelem, hogy megéri vagy nem éri meg. Úgy érzem, hogy akkor lennék a legboldogabb, ha lennének gyermekeim és boldog, kiegyensúlyozott felnőtteket nevelhetnék. Persze lehet mondani, hogy “erre a világra…”, de ezt mindenki döntse el maga. Én nagyon támogatom a gyermektelen életet, nem mindenkinek való. Borzalmas dolgokat látok a munkám során (gyerekekkel foglalkozom). Én ismerem annyira magam, hogy tudjam, hogy alkalmas lennék szülőnek és feltétel nélkül tudnám szeretni a gyermekeimet, ahogyan engem is szerettek gyerekkoromban. :)
2022. szept. 10. 11:39
 28/28 anonim ***** válasza:
Ertem! Hat akkor sok sikert, vágjatok bele.
2022. szept. 10. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!