Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyetértesz azzal, hogy amíg...

Egyetértesz azzal, hogy amíg nincs gyermeked, nem tudod, hogy mi vár rád, nem tudod mi az a gyermeknevelés?

Figyelt kérdés
Csak elvek, elméletek vannak, mámoros vágyakozás, én majd jobban csinalom szemforgatás stb...
2022. aug. 8. 13:50
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
84%

Határozottan egyetértek, igen. Vannak élethelyzetek, amelyekbe bele lehet képzelni magunkat, mert kevésbé összetett dolog körül alakulnak.

A gyerekvállalás nem ilyen. Ezért nem értek egyet akkor sem, amikor azt mondják egy anyára, hogy tudta, mit vállal. Nem tudta, csak látta.

2022. aug. 8. 14:18
 12/33 anonim ***** válasza:
32%
Pont ezen gondolkodtam multkor.A legtöbb védőnőnek nincs gyereke,de osztja az észt!Nem fogják fel,hogy gyakorlatban másabb ,mint elméletben!
2022. aug. 8. 14:21
 13/33 anonim ***** válasza:
80%
Persze, viszont nekem több dolog is volt, amit elhataroztam még terhesen és működött. Pedig tapasztalt szülők csak röhögtek rajtam, hogy úgysem úgy lesz, ahogy hiszem. Nem fekete-feher ez sem.
2022. aug. 8. 14:24
 14/33 Metionin ***** válasza:
91%
Igen is meg nem is. Azzal szerintem mindenki tisztában van, hogy milyen lemondásokkal jár. Nekem nincs és nem is lesz gyerekem, mégis látom, hogy mások gyerekei milyenek, hogy más szülők mit élnek át és azért abból lehet következtetni. Persze azt sosem fogom megtudni, hogy a sajátom milyen vagy hogy belőlem mint egyén, mit váltana ki egy olyan helyzet, amit nem tapasztaltam meg korábban de én is voltam gyerek és engem is neveltek valahogy, így lehet tapasztalatom arról, hogy mit csináltak jól és mit rosszul a szüleim, nekem gyerekként hogy esett xy dolog stb. Többek között ebből következtettem ki azt is, hogy ami szerintem megfelelő nevelés lenne egy gyereknek (=amilyet én szerettem volna kapni) ahhoz nekem sem időm, sem energiám, sem türelmem nem lenne. Csak nekem van annyi önkritikám, hogy így nem is vállalok.
2022. aug. 8. 14:27
 15/33 anonim ***** válasza:
69%

Amióta megszületett a gyerekem én is rájöttem,hogy nem minden úgy alakul ahogy gondoltam és idegesít hogy mindenki megmondja a tutit hogy neveljek. Kedvencem az volt amikor a baba felbüfizte a tejet ami ugye darabos volt,mire férjem azt hitte megromlott a tejem🤦‍♀️ vele még megtudom ezt beszélni,de az ismerősök csak hajtogatják,hogy mit csináljak, van hogy úgy hogy életében nem volt gyerek közelében sem,más meg úgy hogy bezzeg az ő gyereke... csak azt nem veszi tudomásul,hogy minden gyerek más. Aztán ha viszaszólsz még te vagy a bunkó anya vagy azt mondják depis vagy csak mert idegesen visszaszólsz hogy fejezze be.

Nekem is megvoltak az elméleteim sógornő gyerekével kapcsolatban, de nem szóltam bele mert úgy éreztem semmi közöm hozzá, sajnos az én családom viszont MINDENBE beleszól és folyton azt hiszik elrontom a gyereket.Kezdve azzal ahogy kiemelem a babakocsiból,szóval már eddig,eddig,eddig vagyok ezzel🙆‍♀️ csakhogy a família kft-ből idézzek😅

2022. aug. 8. 14:55
 16/33 anonim ***** válasza:
71%
Egyet értek, pont ezért nem értem a "tudtad előre, mit vállaltál" sértegetéseket.
2022. aug. 8. 17:10
 17/33 anonim ***** válasza:
72%

Ha mindenki tudná, és tényleg fel is fogná, már kihalófélben lenne az emberiség.

N

2022. aug. 8. 17:33
 18/33 A kérdező kommentje:

Igen 😃

Én az egy gyermekeseket sem ertettem meg, 3at akartam. Nos, egyke marad, de ez inkább rólam szól mint róla.

2022. aug. 8. 17:36
 19/33 anonim ***** válasza:
81%
Így igaz, ha tudtam volna, mi vár, bele se kezdtem volna.
2022. aug. 8. 17:38
 20/33 anonim ***** válasza:
69%
Maximálisan egyetértek, bár nekem állítólag szobanövény típusú gyerekem van. (A jó édes ..... ..... azoknak akik így nevezik a nyugodt természetű, kiegyensúlyozott, jó idegrendszerű gyerekeket. Tudod "kedves", mivel nem ilyen állapotban bújt ki belőlem, azért hiszem, hogy nekem is van némi közöm ahhoz, hogy ilyen kiegyensúlyozottá vált idővel.)
2022. aug. 8. 20:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!