Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyetértesz azzal, hogy amíg...

Egyetértesz azzal, hogy amíg nincs gyermeked, nem tudod, hogy mi vár rád, nem tudod mi az a gyermeknevelés?

Figyelt kérdés
Csak elvek, elméletek vannak, mámoros vágyakozás, én majd jobban csinalom szemforgatás stb...
2022. aug. 8. 13:50
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
145 szavazat
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
84%

Egyetértek!

De ez nemcsak a gyerekre, hanem minden élethelyzetre igaz. Épp ezért jó lenne, hogy aki nem volt benne sosem, az nem osztaná az észt azoknak, akiknek abban az élethelyzetben nehézségei vannak.

Pedig itt a gyakorin sokszor pont ez történik!

2022. aug. 8. 13:53
 2/33 anonim ***** válasza:
73%
Igenis és nem is. Van olyan, akinek úgy a nincs saját gyermeke, de mégis ért a neveléshez, mert pl óvónő, csecsemogondozo, pedagógus, stb, akinek nem egy gyerek alapján van tapasztalata. A nagy átlagnak viszont fogalma nincs róla. Mondjuk annak se feltétlen, akinek van gyereke, de kb szobanövény típusú kisgyerek, akivel semmi gond.
 3/33 anonim ***** válasza:
98%
pláne, hogy minden gyerek más.
 4/33 A kérdező kommentje:

Barátnőm védőnő, méghozzá elismert és ügyes, szeretik az anyukák

De mióta anyuka ő maga is, sokszor beismerte már nekem, hogy nehezebb mint hitte és hogy a sajátnál nem úgy működik valami ami másnál jól bevált

2022. aug. 8. 13:55
 5/33 anonim ***** válasza:
87%
ezért nincs olyan, hogy de az csak úgy jó, és az a helyes. ami az egyiknél beválik, a másiknál nem
2022. aug. 8. 14:00
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

5!

Ezzel csak az a baj, hogy az átlag ezt csak magára nézve érti, másra nem. Tehát ha pl az ő gyereke levágja a hisztit, az életkori sajatossag/rossz napja van/faradt/akármi, de ha valaki más gyereke fetreng a földön, akkor az azért van, mert a szülő nem neveli.

2022. aug. 8. 14:03
 7/33 anonim ***** válasza:
73%
Részben igen, de részben nem. Sok minden van, aminek a neten is utána lehet nézni, ha érdekel, meg akinek van egy minimális intelligenciája, empátiája, az akkor is meg tud érteni egy csomó helyzetet, ha nincs benne konkrétan, és ez a gyereknevelésre is igaz. Szóval én emiatt a nézet miatt legszívesebben képen töröltem volna mindenkit, aki még a gyerekvállalás előtt azzal jött nekem, hogy "majd ha neked is lesz, megtudod". Hát, most már van kettő is, és még mindig "nem tudom", úgy értve, hogy drasztikusan semmilyen korábbi elméletem/véleményem nem változott meg, a nevelési elveimet és terveimet -egyelőre- tudom hozni (vagy azért, mert eleve reálisak voltak, vagy mert tényleg szerencsém van, ezt sosem fogjuk már megtudni). De minthogy még a gyereknevelős időszakom nem ért véget, ezért nyilván fenntartom a lehetőséget, hogy később még érhetnek meglepetések, már csak azért is, mert az a kezdő kijelentésedben maximálisan igaz, hogy amíg nem vagy benne a konkrét helyzetben, addig nem tudhatod, hogy te magad hogy fogsz reagálni illetve a gyerek ahhoz mit fog szólni. Két lányom van, viszonylag kicsi korkülönbséggel, drasztikusan más eszközökkel lehet őket megszólítani, más módszerek működnek náluk, más dolgok érdeklik őket, hiszen más személyiségek, szóval a tényleges mindennapi élet az nyilván alakul, ahogy alakul, az ugyebár már kétirányú folyamat. De attól még tudtam, hogy mire vállalkozom, tisztában voltam a gyerekneveléssel és a feladatokkal.
2022. aug. 8. 14:10
 8/33 anonim ***** válasza:
95%
7 de ez pont erről szól. tudod, hogy mit gondoltál eddig róla, mert egyetértesz egy nézettel, de ha gyereked lesz, akkor ez nem biztos, hogy tényleg így van.
2022. aug. 8. 14:13
 9/33 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem pont ettől lehet jó védőnő. Idejében rájött, hogy nem egy, nem kettő, nem háromféle út van, hanem kismillió. És igen. Gyerek nélkül én is nagyon okos voltam. Persze csak négyszemközt a férjemmel, de akkor is. :)
2022. aug. 8. 14:14
 10/33 A kérdező kommentje:

Kérdésembe a lelki rész is beletartozik. A vívódás, az álmatlanság, a kimerültség

De az is ha már nagy kamasz és nem tudod megszólítani, de kamaszként azt hitted te majd nem leszel a saj@toddal ilyen

2022. aug. 8. 14:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!