Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek hány éves kortól...

Szerintetek hány éves kortól dönthet egy gyerek a saját hajáról?

Figyelt kérdés
Egy barátnőm tüsire gépelte lányát annak akarata ellenére, engem meg ez megdöbbentett. Vagy ez tök oké? Alig maradt haja 6 évesen.

2022. júl. 31. 14:03
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
31%

Pontosan mint a 29es ...

Egy bizonyos kor felett a szulo mar nem mossa a gyerek hajat. Sem masat. Egyfelol mert kepes ra. Masfelol meg mar egyedul akarja es te mar felesleges vagy ebbben.

Viszont ha a sokadik keres utan sem hajlando a szemelyes higieniajan javitani akkor ottegszunik a liberalizmus es kokemeny diktatura lesz.

10 evesen megtapaszta h a tetteinek(vagy annak hianya) kovetkezmenye van es h en mint anya megtehetem es mivel en en nevelem ergo az en ertekrendem szerint fogom buntetni is.

Csak jelzem h azota 20 eves lett, jelenleg kek (punk a lelkem 🙂) a haja maganak mossa apolja vigyazz ra. Es erdekes modon nagyon jo a kapcsolatunk. Ahogy a masik ket gyerekkel is.

Szoval az h megmondod mi lesz a kovetkezmeny es meg is teszed ha a gyerek semmibe vesz (vagy probalkozik ezzel) azza csak azt mutatod meg h 1. Vannak hatarok amit nem lephet at! 2. Megtanulja h a tetteinek vagy annak hianyanak koketkezmenye van!

2022. aug. 2. 18:26
 32/43 anonim ***** válasza:
67%
Punk 🤣🤣🤣🤣 bocsi, igazad van, szuperül bejött a diktatúra. Te vagy a szülők gyöngye.
2022. aug. 2. 18:45
 33/43 anonim ***** válasza:

Ha tudnad mit is jelent annak lenni akkor nem minositened ...

Es csak h ...

Kivalo eredmennyel felsofoku angol nyelvizsgaval, emelt angol nyelvu matekkal, angol nyelvu szakmai kemiaval

felvetelizett most sikeresen az egyetemre. Oktv orszagos matek 5hely es kemia 3hely.

Matek-kemia szakos tanarnak. Ugy haregvan melyik elitt kulfoldi kezben levo iskolaban fog tanitani. Persze ha akar. 🙂 2eve angolul koorepetalja a gyerekeket matekbol es kemiabol plusz a kemia labort viszi.

Folyamatos tanulmanyi versenyek es osztondijjak. Tavalyi evben havi 300e kapott csak igy meg.

Ennyit a rossz nevelesi elveimrol... Es mielott, nem hajtottam nem kellett kuloonra nem kellett h nyaggassam a tanulas miatt. Okos, kiemelkedo intelligenciaval rendelkezo celtudatos felnott no.

Annyi a kulonbseg kozottunk h te a szemelyemet tamadod, a nevelei elveimet. En nem fogok ilyet tenni...

Ebboleg azt szur le barki amit akar...

2022. aug. 2. 21:31
 34/43 anonim ***** válasza:
0%
Kapkodni fognak érte, tuti. Nem téged támadlak, csak vicces, hogy te tartasz kiselőadást, amikor punk a gyereked. Szuper, hogy büszke vagy rá, de azért ez nem a nevelés csúcsa ne haragudj. Ha 16 lenne oké, de 20… valami nagyon nem stimmel. Nem a személyedet támadom, hol támadtam? Azt támadom, hogy szerinted oké megalázni a gyereket. Én először a saját házam táján sepergetnék, utána osztanám az észt.
2022. aug. 3. 07:51
 35/43 anonim ***** válasza:
34# Most komolyan azért támadod és degradálod a 33-ast, mert a lánya punk frizurát visel? Ez olyan, mintha valakit azért támadnál, mert mondjuk a lányának az avantgárd stílus a kedvence. Mi az, hogy nem a nevelés csúcsa, ha valaki egy bizonyos külső stílust kedvel és képvisel, de emellett meg intelligens, hasznos társa igyekszik lenni a társadalomnak? Elég sok mindent leírt a 33-as a lányáról, de te még mindig annál az egyetlen punk hajviseletnél vagy leragadva, úgy ítélsz meg külső alapján egy embert, sőt két embert (mert a szülőjét is), hogy nem is ismered. Csak gratulálni tudok.
2022. aug. 3. 17:55
 36/43 anonim ***** válasza:
33. Jaj aha, nagyon elfogadó vagy, megnézném a fejed, ha a kék hajú punk kislány tanítaná a gyereked. Akkor gondolom már nem tapsikolnál. Amúgy nem, nem az a bajom, hogy punk, hanem, hogy okésnak tartja megalázni azzal a gyereket, hogy kopaszra vágatja a haját. Én tuti elgondolkoznék, ha 20 évesen ilyen sikerek után még mindig szükségét érzi a gyerekem a lázadásnak. Talán csak nem a diktatúra csap vissza?
2022. aug. 3. 18:03
 37/43 anonim ***** válasza:
36. Ja és én is gratulálok neked, ha egyet értesz a hölggyel és te is kopaszra nyíratnád a gyereked fejét. Ha nem értesz vele, akkor meg nem tudom mit pattogsz 🤷‍♀️
2022. aug. 3. 18:04
 38/43 anonim ***** válasza:

37. Ha még egyszer elolvasod, amit írtam, egy szót sem szóltam arról, hogy kopaszra kell nyírni a gyerek fejét vagy hogy ezzel egyetértenék. Csak és kizárólag ahhoz szóltam hozzá, hogy te egyedül ezen a punk hajviseleten rágódsz. Egyébként azt írod: lázadás - hát szerintem örülhet az a szülő, akinek a gyereke csak hajviselet terén fog lázadni. Lássuk be, vannak sokkal rosszabb opciók. És lehet, én vagyok túl toleráns, de nincs semmi bajom a kék, hupilila vagy akár punk hajviseletű emberekkel, ha meg tudom ismerni őket és látom, hogy "belül" rendben vannak, megfelelő elvekkel, és egy ilyen nyugodtan taníthatná a gyerekemet is. Ismerek pl. nagyon komoly családanyát, aki felnevelte a gyerekeit, és utána rájött, hogy ő mindenféle színes hajat akar, volt punk frizurája is, és ettől egyáltalán nem lett kevesebb vagy más ember. Egyszerűen csak egy önkifejezési mód volt a számára. Olyan nőt is ismerek, aki pl. mindig feketében jár, és egy aranyszívű ember. Ezek csak külsőségek.

Sajnálom, ha ezt nem érted, és olyanokkal támadsz, amiket te adsz mások szájába meg te feltételezel másokról. Nem tudom, vajon akkor is elgondolkodsz majd vajon azon, te hol hibáztál esetleg, ha felnővén a te gyereked vesz fel olyan stílust vagy tesz olyasmit, amivel nem értesz egyet vagy lázadásnak tartasz. Tudom, most azt hiszed, veletek ez nem történhet meg.

2022. aug. 3. 18:18
 39/43 anonim ***** válasza:

Elsore is nem irtam h kopasz lett 🤣 ezt mar te magyarazod bele. Ha visszaolvasnad lattad volna...

Masfelol nem megalazas hiszen tisztaban volt a kovetkezmennyel hiszen el lett mindva neki. Ha nem vette komolyan hat igy jart. Egy 10 eves gyerek mar eleg okos hozza h tudja mikor beszel a szulo komolyan.

Amugy szerintem majd a diakok komondottan orulhetnek h nem egy besavanyodot tanar tanitja oket. 🤣 Es meg 6ev az egyetem vege. Addig barmilyen stilusu lehet meg.

De ha korbenezel a 15-25 ev kozotti lanyok es sracok magyresze festi a hajat. Pl mert 25 evesen meg anime bolond 🤣 most hetvegen volt MondoCon ... Az volt ritka akinek a sajat hajszine volt. 😁

2022. aug. 4. 09:24
 40/43 anonim ***** válasza:
Mi is letoljuk neki itthon.
2022. aug. 10. 17:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!