Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek hány éves kortól...

Szerintetek hány éves kortól dönthet egy gyerek a saját hajáról?

Figyelt kérdés
Egy barátnőm tüsire gépelte lányát annak akarata ellenére, engem meg ez megdöbbentett. Vagy ez tök oké? Alig maradt haja 6 évesen.

2022. júl. 31. 14:03
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
Persze ilyen helyzetben már nem lehetett megmenteni a hajat. Én meg mindig úgy vagyok nyáron itthon a tarkojat felnyírom neki hogy azért könnyebb legyen de nem is akarom elcsufitani.
2022. aug. 1. 09:15
 22/43 anonim ***** válasza:
26%

Engem az döbbent meg, hogy vadidegenek ennyi információ alapján gyerekkínzónak, brutálisnak meg önzőnek kiáltanak ki egy anyukát. Kérdező, esetleg megkérdezted, hogy mi volt az OKA, amiért a barátnőd így döntött? Mert az nagyon hozzátartozna a történethez. Lehetett ennek többféle oka.

Nekem is levágták kb. másodikos koromban a hosszú hajam vállig érőre, én sem akartam, de muszáj volt, mert nagyon-nagyon hullott, és ezt tanácsolta a szakember. Felfogtam, megértettem, de én is sirattam egy darabig a hosszú hajamat, aztán megszoktam, és a középsuliig nem is növesztettem meg többet hosszúra (saját döntésből).

2022. aug. 1. 10:15
 23/43 anonim ***** válasza:
87%
22. Írta, hogy tüsire vágatta. Egy okot mondj, ami indokolja, hogy majdnem kopaszra kell levágatni egy kislány haját! Baromi nagy különbség van a vállig érő és a tüsi között.
2022. aug. 1. 10:49
 24/43 anonim ***** válasza:
0%

23# Fogalmam sincs, mint mondtam, az anyukát kellene megkérdezni. Hadd ne én keressek már idegenként indokot. Szerinted az tök rendben van, hogy ennyi információ alapján valakit már mindjárt gyerekkínzónak, brutálisnak stb. nevezzenek? Ha valaki valóban bánt egy gyereket, az nem itt kezdődik. Szerinted amúgy hogy érezné magát az illető, ha azt látná, hogy a "barátnője" így kitereget egy olyan dolgot, ami elvileg a barátnőre sem tartozik, nemhogy vadidegenekre? Ha nekem egy barátnőm ilyet tesz, nem a gyakorira írogatok róla, hanem mondjuk először is megkérdezem, hogy miért tette.

(Egyébként én pl. el tudok képzelni olyan fejbőrbetegséget, ami indokolja a minél rövidebb hajat, ha csak átmenetileg is. De ezt laikusként mondom, mivel nem vagyok bőrgyógyász. Vagy pl. a gyerek kényszeresen tépkedi a haját. Nyilván akkor gyerekpszichológus is kell, de a tépkedést gátolja a nagyon rövid haj.)

2022. aug. 1. 12:42
 25/43 anonim ***** válasza:
0%

Regebben ha tetves lett a gyerek tokmindegy milyen haja volt vagtak.

Lanyoknak is 4-8cm legalabb

Amugy nem erzem a hisztit. A haj no allandoan evi 6-10cm is

Majd visszano. De legalabb megtanulja a gyerek h vannak hatarok!

2022. aug. 1. 19:48
 26/43 anonim ***** válasza:
93%
25. És már nem 1950-et írunk, így tetű esetén sem kell levágni. Milyen határt tanul meg a megalázással a gyerek? Mesélj légyszi, hátha tudsz valamit amit mi nem. A gyerek egy érző, gondolkodó, önálló lény, nem az idomítani való kisállatod. Ha nem hiszed, hogy megalázó nézz utána a történelemkönyvekben (ha már ekkora szakértő vagy) hogy mire használták a haj levágását. Aztán gyere vissza és mondd, hogy hiszti.
2022. aug. 1. 20:25
 27/43 anonim ***** válasza:
0%

Te vagy a szulo ergo te szabod a hatarokat ha a gyerek atlepi akkor nem buksisimi jar. Hanem a megerdemel buntetes.

Az a baj a liberalis nevelessel h mar a gyerek neveli a szulot...

Ha tobb esetben szolsz h mossa a hajat fesulje es kvazi semmi e vesz mint szulo teged alaz meg. Ebben az esetben vagy hatarozottan lepsz fel h helyre tedd a gyereket vagy megsumized es legkozelebb mar nem tudod megoldani.

Egyre tobb a egocentrikus mas semmibe vevo, empatiat hirbol sem ismero onzo gyerek. Na vajon miert???

2022. aug. 2. 12:12
 28/43 anonim ***** válasza:
95%
27. Biztos azért, mert nem alázzák meg a beteg agyú szülők. Nem a gyerek dolga mosni a haját, hanem a tiéd. Ha nem akarod gondozni a saját gyereked, javaslom ne vállalj. És még valami, fingod sincs mi az a liberális nevelés. Olvass utána, aztán gyere károgni. Általában azok szokták szidni, akik életükben egy könyvet nem vettek a kezükben, gyártják a gyerekeket sorra aztán két nagy pofonnal el van intézve a nevelés. Gondolom te is ilyen ösztönlény vagy…
2022. aug. 2. 12:25
 29/43 anonim ***** válasza:

Nekem két lányom van, 12 és 8 évesek.

A 12 éves is b@szik ápolni, nem mossa, igénytelen és lusta. Én mondtam neki, hogy tüsire fogom nyírni a haját mert neki már EGYEDÜL kell karbantartania magát, mégsem teszi. Az én anyám sem mosta a hajam 10 éves korom felett, nehogy már. Majd persze felnőttként is álljak neki.😂

Többször mondtam már neki, de meg fogom tenni és tényleg tüsire nyírom a haját. Érdekes, mindenki más ápolja a családban rajta kívül, még a 8 éves húga is mossa saját magának!

De majd saját kárán megtanulja...

2022. aug. 2. 17:22
 30/43 anonim ***** válasza:

29. 6 éves kislányról van szó a kérdésben…

Amúgy ha 12 évesnek levágod erőszakkal a haját garantálom magadra maradsz vénségedre, jogosan. Akkor majd ne károgj, hogy kislányom gyertek.

2022. aug. 2. 18:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!