Egy gyerek 12 évesen dönthet efelől?
Figyelt kérdés
12 éves vagyok és szeretnék az apámhoz kerülni egyéb okok miatt. Az lenne a kérdésem, hogy engem már megkérdeznek, hogy hol akarom, hogy elhelyezzenek?2016. aug. 25. 21:30
1/9 Eszter76 válasza:
Nem. 14 éves kortól dönthetsz te magad. Próbáld megbeszélni a szüleiddel - ha ők megegyeznek, akkor nem a bíróság dönt.
2/9 A kérdező kommentje:
De ha apához költöznék, akkor neki kéne lennie a gyámomnak és anyukámnak amikor erről beszéltem kiakadt meg kiabált...
2016. aug. 25. 23:10
3/9 anonim válasza:
figyelembe fogják venni a döntésed és lehetőség szerint ki is kérik a véleményed
4/9 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom helyesnek. Az anyám nem egy mintaanya és nemsokára megszületik a kistesóm és emiatt nem akarom, hogy a tanulás rovására menjen. Apukámnál pedig csak én és ő van meg a háziállatom/im. És hogyan lehetne odáig eljutni, hogy a bíróságig menjen az ügy, mert ugyebár mondtam, hogy azt akarom, hogy az apám legyen a gyámom. Mármint ehhez be kell perelni anyát, vagy mit kell tenni?
2016. aug. 26. 10:25
5/9 anonim válasza:
Apukádnak kell kérni a bíróságtól, hogy nála helyezzenek el.
Téged meg fognak hallgatni, és 12 évesen - ha nincs szélsőséges indok ellene - figyelembe veszik a kívánságodat.
6/9 A kérdező kommentje:
És ha anyukám ellene van, akkor mit tesz a bíróság? És kb. mennyi idő mire apa lesz a gyámom?
2016. aug. 26. 11:23
7/9 anonim válasza:
Mindegy, hogy ellene van vagy sem, a bíróság azért van, hogy döntsön az objektív tények alapján.
8/9 anonim válasza:
az előttem válaszoló jólmondta Apádnak kell indítania a dolgot. Meghallgatnak,és azt is ki akarják majd deríteni h ez a saját véleményed vagy nyomásra teszed amit.
De a bíróságot utoljára ajánlom,megrázó költséges,és lelkielg megterhelő,próbáljatok bíróságon kívüli megegyezésre jutni.HA NEM MEGY akkor meg természetesen bíróság
9/9 A kérdező kommentje:
És hogyan próbálják "kideríteni", hogy nyomásra teszem-e azt?
2016. aug. 29. 09:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!