Mikortól dönthet úgy a gyerek, hogy nem akar az apjához menni?
18 éveskor felett dönthet a gyerek viszont akkor rokontartás sem jár nekik, ha nem mennek láthatásra.
Egyébként ha gyereked iskolába sem akarnak majd menni oda sem viszed őket? Azt úgy tudod ha megtagadod a láthatást 40-80 ezres bírságokat fogsz kapni,végső esetben pedig börtönbe is zárhatnak.
Nem értek a hivatalos dolgokhoz, de szerintem meg kéne kérdezni a gyámügyön, előadva az okokat, mert valami biztosan van.
Nálunk elég sokáig tartott, amíg a "báránybőr" lekerült a "farkasról", már az én, a gyerek számára is, 12 évesen tagadtam ki az adott egyedet s nem igazán volt erő, ami rákényszerített volna, hogy találkozzam vele. De simán elfogadták, behívtak, megkérdeztek, akarom-e többé látni, mondtam nem, ennyiben maradtunk. Még csak indokolnom sem kellett. Ez 26 éve volt, remélem, nem változott.
Elvileg a gyerekek érdekeit kell nézniük, úgyhogy ha nagyon nem akarják, akkor azt tartanám logikusnak, hogy figyelembe vegyék a döntésüket, de úgy gondolnám, pszichológussal megvizsgálnák a gyerekeket, hogy vajon mitől van ez, keresnék az okokat.
Elvileg egy nyomós, a gyerekek rendes fejlődésére veszélyt jelentő ok az elég. Hogy mi minősül annak, azt sajna nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!