Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha valakiről tudnád, hogy...

Ha valakiről tudnád, hogy volt szexuális dolga gyerek(12 közeli, de alatta) felé felnőtt létére vagy 20 évvel ezelőtt, mit kezdenél az információval?

Figyelt kérdés

Egyrészt már elévült, másrészt ki hinne neked, harmadrészt csak egy esetet tudsz, amikor gyanúba keveredett, ami rendőrség elé került, de nem lett semmi az egészből, más nem történt, de tudod, hogy az elmúlt 20 év során gyerekek közelében volt, és nem jeleztek problémát..

Mit tennél ezzel az ezeréves(de biztos, viszont nem bizonyítható, bőven elévült) információval? Keverednél olyan rágalmazásgyanús helyzetbe, mint amibe szerencsétlen úszócsaj került(asszem az övé még nem évült el)? Borítanád a bilit az ember családjára tekintet nélkül?(van lánya is)Titkolnád tönkrevágva a lelkiismereted?

Mi lenne a helyes szerinted?

Térhet valaki "jó útra"? Ha tudod, hogy kétszer biztosan megtörtént két különböző lánnyal"enyhén"-behatolásmentesen, akkor már el van ásva az ember, és megérdemli, hogy a családja tudja ezt róla? Vagy megvárnád, amíg megtudod, hogy valakit megint molesztált, mikor már megvan a következő baj is? Mi van, ha sosem tudod meg, mert eltitkolják a lányok x évre, és azóta párévente csinálja??

Mi a helyes ilyen helyzetben? Ügy biztos nem lesz belőle a rengeteg idő miatt, ami azóta eltelt, és bizonyíthatatlan, még te jönnél ki rosszul "rágalmazásért", de nem érzed helyesnek hagyni a dolgokat csak úgy..

Szóval te mit tennél és mit érzel, mi lenne a helyes? Bementenéd a lehetséges jövőbeli áldozatokat(vagy azokat, akik még voltak..), kockáztatva a saját életed? Én egyelőre hallgatok, de nem érzem helyesnek, viszont tudom, hogy semmi következménye nem lenne jogilag, és valószínű, hogy nem is hinnének nekem.

Szóval eléggé kikészít a helyzet, random pánik jön rám néha, heves szívdobogás, mert úgy érzem tennem kell valamit, de ha teszek, tönkremegy az életem, és nem is lesz negatív következménye ránézve és az is lehet, hogy "csak" kétszer botlott, és 10 éve már normális életet él, mert ki tudja élni magát a nála alacsonyabb, sovány, "gyerektestű", nála jóval fiatalabb párján. Nem tudom. Más mit tenne, és miért? Örülnék, ha meg tudnátok győzni egyik irányba, a "nem a te dolgod" kommentelők hagyjanak, az én dolgom is. Leginkább annak örülnék, ha lenne valami erkölcsi dolog, ami felmentene a lelkiismeret alól és nem kellene szólnom, mert úgyis minden rendben lesz

2022. júl. 27. 19:45
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
52%
Újfent megkérdezem. Ha soha senkinek nem mondtad még el. Akkor meséld már el, hogy a pcsába tud rólad a másik lány? Igen.. Hogyne.. Nagyon hihető, hogy egy 12 év alatti gyerek mindenáron felakarja venni a kapcsolatot egy másik 12 év alatti gyerekkel! "áldozattal". Ja. Nem.
2022. júl. 28. 05:21
 32/39 A kérdező kommentje:

Annyira gyér a képzeleted, hogy borzalmas. Bármibe belekötnél, nehogy valóság legyen, mi?

Képzeld egy városban lakunk, viszonylag közel egymáshozA, bejelölt kétszer facen(húúú, hogy talált meg, biztosan hazudok.. nyilván a nevem alapján), egyszer rámköszönt az utcán, de nem álltam meg, mentem tovább. Addigra én idősebb voltam, eltelt pár év, de még tizenéves, voltak bizonyos időközök, nekem sem egy profilom volt 20 év alatt. Honnan tudom, vele mi történt? Elmondták nekem, mert az az ügy nem maradt titokban, elkezdődött, csak abbamaradt. Szegény, kisebbségi család volt, esélyük sem volt, bár abban az időben még bíztam a rendszerben.

Senkit nem véd meg a rendszer, és ebben az országban csak olyat lehet mondani, amit mások hallani akarnak, különben kikezdenek. Ilyennel senki nem akar foglalkozni, mert úgy reagál, mint te, meg a legtöbb, keresi a hibát, miért ne lehetne igaz, ha meg nem tud vele mit kezdeni, mert elhiszi, egyszerűen kizárja. Az összes ilyen poszttól a gyomrom fordul fel, a metoora is mit levágtak az emberek, mikor végre elő mertek állni(én nem) szerencsétlenek, mert csoportosan kevésbé támadhatónak érzi magát az ember. Meg a kaletás meg a sportolócsaj szövegére is, mindenki az áldozatokat támadja, ha meg megbukott a dolog, akkor odébbáll. Alig ment komment a kaletásra például, bezzeg szrságokra 1-2 ezer komment megy, az érdekli az embereket, mert az befogadható, a sportolócsajt meg durván kikezdték, ő sem kapott segítséget. Mondjuk neki "könnyű" nem függ senkitől és van támogató közege, illetve tanúi, videók.. akik ha nem is mindet, de látták, mi megy, szolidarítanak vele, de a külsősök tönkrevágják szegényt. Persze nehéz, mert bizonyíték nincs ilyeneknél, és sokan nem akarnak hinni a másiknak, bár én elhiszem azt is, hogy 1000ből egy esetben téves a vád, valami áll mögötte, de szerintem legtöbb esetben, 90%ban igaz.

2022. júl. 28. 06:26
 33/39 anonim ***** válasza:
61%
Kedves kerdezo, az elmondták nekem NEM bizonyíték. Bárki bármit mondhat. A pedofilia/molesztalas meg tipikusan az a rágalom, amivel a legtöbben élnek, ha valakit be akarnak sarozni, ugyanis még akkor is meg marad az emberekben egy mi van ha mégis érzés, ha az illető tisztán kerül ki belőle. Úgyhogy javasolnám, felejtsd el ezt az egészet, mert szinte biztos, hogy a világon semmi nem történt.
2022. júl. 28. 07:54
 34/39 anonim ***** válasza:
33%

Látom még mindig nem sikerült számodra értelmezni a kérdést.. 😂

Sebaj. Rágd még ezt a nem létező csontot. 😉

2022. júl. 28. 08:50
 35/39 A kérdező kommentje:
Te teljesen hülye vagy utolsó? Az egyik én voltam(csak nem akartam leírni az elején, de végülis mindegy, anonim oldal)! UGYANAZ történt a másik lánnyal is, ami velem, amit elmondtak nekem pár évre rá! Innen tudom, hogy igaz! UGYANAZ! Persze, még pontozzátok is fel.
2022. júl. 28. 08:50
 36/39 anonim ***** válasza:

Kérdező, egyik jó barátomat molesztálták pici gyerekként, egy férfi rokona volt az elkövető. Annak azóta családja lett, már felnőttek a gyerekei, ki tudja, azokkal is mit tehetett kiskorúkban.

A barátom tudta, ennyi idő után nincs mit tenni, nem tudná bizonyítani. Ő a saját részére koncentrált, szakember segítségét kérte a feldolgozáshoz (pszichoterápia pszichiáterrel).

Neked is ezt tudom tanácsolni.

2022. júl. 28. 10:22
 37/39 A kérdező kommentje:

"volt terápia, azon kívül, hogy kiadtam rengeteg, rengeteg pénzt(óránként 12 ezret) kb egy éven át, hetente, volt hogy többször, nem segített semmit,"

36,nagyon köszönöm, valamennyire felment, hogy nem vagyok egyedül ilyen helyzetben, más is így tesz, nálunk is pont így volt, és igen, azon buktam ki, hogy megtudtam, hogy lánya született, és láttam a kislányt. Rám nézett, láttam.. teljes összeomlás, hasonlít is az én gyerekemre.

A büntetői résznél sejtettem, hogy nincs esély, de talán az anyjának tudnia kellene, hogy vigyázzon, de biztosan elmondaná neki, és nem hinne nekem, így pedig balhé lenne, és nem akarok rágalmazási pert meg családi balhét, meg meghazudtolásokat, a másik lánnyal is mi lett szerencsétlennel, legalább ott mögötte állt a családja, de nálunk ez nem valószínű. Akkor kellett volna szólnom, de kicsi voltam és féltem. Meg akkor is, mi lett volna, ha szólok, leül 5 évet és jön vissza a világba, rosszabbul állnék vele szemben, simán tönkretenne minden téren, hisz már nem lett volna vesztenivalója börtönviseltként..

2022. júl. 28. 10:40
 38/39 anonim ***** válasza:
0%

Akkor még 1x.. Mivel látom képtelen vagy a kérdést értelmezni...

HA SOHA SENKINEK NEM MESÉLTED EL, HOGY MOLESZTÁLTAK, AKKOR A MÁSIK CSAJ HONNAN TUDJA EZT RÓLAD? Ezt nem tudod értelmezni?

Nem azt kérdeztem bejelölt e a facen, te buta.. 🤦‍♀️

Amúgy meg, ez sem igaz, hogy a rendszer cserben hagy, meg nem lesz belőle ügy..de nem eszik olyan forrón a kását.. Nem hiába vannak az erre szakosodott pszichológusok/ pszichiáterek akik eltudják dönteni valós e vagy sem a felhozott vád.

2022. júl. 28. 13:38
 39/39 A kérdező kommentje:

NEM TUDJA RÓLAM! Honnan vetted ezt? Szerintem te nem tudsz értelmezni, fel sem merült bennem, hogy erre gondolsz, mivel ilyen nem történt, és nem is írtam róla. Egyszerűen a rokona vagyok a férfinak, kb egy utcára élünk, hetente többször mentem el a házuk előtt(majd váltottam utcát, hogy kerüljem), többször láttam a megállókban. Ezért talált meg, mivel korabeli vagyok, gondolom feltételezte, hogy nem csak vele történt, ahogy én is feltételezem, hogy meg fog történni a lányával is. Vagy csak bosszút akart állni, fogalmam sincs, ő mindig nagyszájú lány volt, én meg az ellentéte, nem tudom mit akart, de tartottam tőle, úgyhogy inkább elsétáltam/letiltottam/elkerültem, és nagyon bánom..

Nem tudom, mit akart, SOSEM beszéltem vele, leráztam védekezésből.. És ki mondta, hogy senkinek? Elmondtam jópár vadidegennek az évek alatt, itt a környezetemben nem tudja senki. Ha nagyon akarnám elő tudnám kaparni tizenéves koromból az MSN üzeneteket, mert a gépek még megvannak, és kb évente elmondtam két jelentéktelen embernek álnéven, egy exnek, meg ilyenek.. Családban soha. De igen, igaz, tudom, hogy feljelentették, anyámat behívták tanúnak, nem lett semmi az egészből, gondolom bevették a támadó kamumesét, amit mondott, hogy le akarták járatni, le akarták húzni pénzzel, mert annakidején sikeres volt, csak kitalálták.. Nem tudom mi történt, de tudom, hogy volt ügy, anyám engem is kérdezett, ő mondta el a dolgokat, majd aztán nem kereste se anyát, se engem senki tovább, elsikkadt, mint ebben a családban minden, amiről nem szabad beszélni, és jött a hír, hogy minden "oké", csak le akarták járatni, "tiszta".

Tudom, hogy nem az, nincs olyan véletlen, hogy ugyanazokat élje át a random vadidegen kitalációból pont arra az emberre, mint én. Megegyezett cselekménysor, megegyezett helyzet. "rutin"... Kisgyerek voltam, nem én intéztem, igyekeztem úgy tenni, mintha nem érdekelne és "hagyjanak békén", csak meghallgattam, amit nekem mondtak.. meg itt sosem osztottunk meg más információkat, ha negatívak voltak, azt mindig titkolni kellett és keveset beszélni róla, mintha nem is lenne. A rendszer meg szuperül cserben hagy, nézd meg csak azokat az ügyeket, amik a telexen futnak, még amelyik nyilvánosságot kap is, híres barátokkal, azt is meghurcolják. Nézd meg az emberek metoos reagálásait, nézd meg a kaletás ügyet, olvasd el, milyen párév letöltendőt kapnak a pedofilok.. És ez csak az a kevés ügy, ami kijut, nálunk meg esély sem lett volna, szintén egy "befolyásos", magasan képzett ember, pláne annakidején.

2022. júl. 28. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!