Hogyan kérdezzek dolgokat, hogyan próbáljak információkat szerezni, hogy ne tűnjek irigynek? Miért tűnök annak?
Nem online, hanem élőben.
Nem tizenéves vagyok, hanem már bőven felnőtt.
Sajnos rá kellett jönnöm (későn!), hogy több ember is irigynek gondolt, aki valamiben sikeres és én próbáltam megtudni ezt-azt.
Nem azért kérdeztem, faggattam volna, nem is értem miért kell erre gondolni, de rájöttem, hogy vannak akik így értelmezik.
Például ha valakinek valami jó végzettsége és karrierje van, anyagilag is megéri, akkor az ember kíváncsi lenne dolgokra.
Nyilván lenne mit kérdezni, érdekes dolgok.
Hogyan lehetne úgy információkat gyűjteni, megtudni dolgokat, hogy ne vegye vagy tolakodásnak vagy még rosszabb irigységnek.
Egyáltalán miért tűnik úgy??
Nem is elsősorban ő érdekel, hogy nála hogy van, neki hogy van, hanem hogy hogyan működnek dolgok általában az ilyen embereknél.
Mi hogyan van?
Én sosem voltam ilyen és az engem körülvevő emberek sem, de jó lenne többet tudni.
Közgazdászok, mérnökök, jogászok, stb...
Egy-két ok miatt időnként találkozok, beszélek ilyen emberekkel és tőlük lenne jó megtudni dolgokat.
De sajnos sokszor rosszul alakult.
Nem nagyképűző tahók, hanem sokszor jófej, barátságos, mondjuk úgy trendi fiatalok. Huszas, harmincas korosztály.
Jó lenne tőlük informálódni és lehetne is.
Meg amúgy is van közülök aki szimpatikus.
A kérdéseim talán túl gyerekesek, álmodozóak, nem felnőtt férfihez illenek.
De ha én csak így tudok infókat kapni és érdekelne.
Hat de milyen információt próbálsz szerezni?
Ez a mi hogy van, megtudni dolgokat, informálódni nem éppen túl specifikus. De ha azt mondod így valakinek hogy szeretnéd megtudni és informálódni arról hogy hogyan érte el a karrierjét az valóban egy kissé furcsa kérdés.
Természetesen nem úgy kérdezek, kérdeznék soha, hogy "szeretném ezt meg azt megtudni", nem ilyen nyíltan, hanem rákérdezni egyszerűen erre-arra, utána minél több mindenre.
A hangsúly meg a stílus őszintén szólva nem hiszem, hogy nem lenne megfelelő.
Szándékosan biztosan nem, de szerintem amúgy sem.
Nem értem a problémát. Szerintem simán rákérdezhetsz nyíltan is, hogy hogyan alakult az életpályája. Én szívesen elmondom, de nekem még gyerekcipőben jár és csak ahhoz képest jó.
Semmi rossz nincs abban, ha valaki tanulni szeretne mások tapasztalataiból.
Utolsó:
Nem itt akartam megkérdezni, hanem élőben szemtől szembe. És azokból lett párszor ilyen szituáció.
Itt most azt akartam megkérdezni, hogy ezt hogy kerüljem el.
Őszintén szólva, hogy ha ebből neked már többször is problémád volt, akkor valószínűsíthető hogy a kommunikációs képességeid fejlesztést kívánnak valamilyen szinten.
De abból elég nehéz megállapítani hogy mi lehet a gond, ha annyit írsz hogy megkérdezted hogy “mi hogy van”.
Hogy ha nem megfelelő stílusban, ügyetlenül kommunikálsz akkor elképzelhető hogy a kerdeseiddel tulajdonképpen a kvalitasaikat kérdőjelezed meg.
Milyen infókat akarok megtudni?
Hát minél több érdekes infót. Nyilván ha valami érdekes számomra arról minél többet.
Nem konkrétan a másik miatt, hanem a téma , terület miatt.
És nem ilyen nagy átfogó kérdések, hogy hogyan érte el, hanem sok minden mélyebben.
Persze visszafogom magam, mert tudom, hogy ha a másik nem akar róla beszélni.
Utolsó:
Igen, azt én is tudom, más helyzetekben is hogy a kommunikációs képességeim élőben hát nem túl jók.
Eszem ágában nincs megkérdőjelezni. Akkor nem is tőlük kérdezném. Éppen azért kérdezem, kérdezném tőlük mert ők elérték, tudják, azt csinálják, értenek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!