Teljesen kétségbeestem, nem tudom, mit tegyek!?
Mivel a kérdésnek köze van a picinyeimhez, ide írtam.
Két gyermekünk van, egyik ötéves, a kisebbik még nincs kettő. Váratlanul úgy alakult az anyagi helyzetünk, hogy vissza kéne mennem dolgozni, különben szó szerint nem lesz miből ennünk. A kicsit azonban nem tudom bölcsibe adni, mert nincs hely, a munkahelyem pedig "hagyományos" két ill. három műszakos, és ha a párommal egybeesik a délelőttös vagy a délutános szak, nincs kire bíznom a picit.
A szomszéd nénik nagyon aranyosak, de mégsem tukmálhatok hetvenéves nénikre egy gyereket félnapokra. (Pláne, ha a férjemmel délutánosak leszünk, még a nagyobbért is menni kéne az óvodába. Ez kivitelezhetetlen így.)
A szülők nem tudják vállalni (nem részletezem: távolság és betegség miatt).
Fogalmam sincs, mit tegyek, teljesen el vagyok keseredve! Böngészem az álláshirdetéseket, de semmi.
Nagyon kérem, ha valaki tud tanácsot adni, vagy tud olyan otthon végezhető munkáról, ami legális, létező és nem piramis, jelezze nekem!
Már nem tudok hova fordulni. :"(
Egy kétségbeesett anyuka.
12:25.ös.hol lehet hipermarketben négyorában dolgozni?ha lelehet Írni írd légyszi!!..én régóta keresk és nincsen?!!! Ha valaki tud ilyet írjon
!!
Ajjjaj jó nagy trutyiban vagytok:S
A legjobb lenne először is,hogy amin tudtok spóroljatok.
Vegyetek természetes tisztítószereket, ecet, mosódió stb, ez sokkal olcsóbb és tovább kitart.Heti egyszer mossatok csak.
Nagybevásárlás legyen hetente egyszer, gyümölcs zöldség legyen édesség menjen.
A pelenkát vedd diszkontban vagy teszveszen 100 darabosak 3000körül vannak.
Bébiételt főzdd te, a nagylánynak fizeds be.
A telefont cseréjétek kártyásra, a net maradjon.Kocsiba tessék egyszerre többet tankolni.
Ruhákat túrni, nem kell minden nap nektek már a gyerek gyorsa nő neki kell.
Villanyszámlát lehet halasztani, önkorm-ban kérjetek segítséget ha nem távhősök vagytok,hogy adjanak tűzifára valót, ha igen akkor kérjetek rá támogatást.Mindenre lehet, menj be és kérj.
A bölcsibe járj be minden nap ha kell és kérd meg őket,hogy vegyék fel legalább délelőttre mert semmi segítséged se pénzed és kell a meló.
Nemtom milyen végzettséged van de pl a DM baba barát munkahely és ott szvesen látják a mamákat.
Amúgy barátnőmék is így vannak, sőt még sz@rabbul nekik a 3. gyerek is útban van, igaz saját a lakásuk.Barátnőm vissza ment melózni a férje is, a kicsit meg vlaalmi úton módon gyorsan felvették a nagyot szintén.
Sok sikert...
Mi van ha megfordítjuk és te vállalsz gyerekfelügyeletet otthon egy kis pénzért? A lakásotok gondolom a gyerekek miatt úgyis bababiztos, van gyakorlatod két gyerek nevelésében, tehát a picid mellé plusz egy-kettővel simán elboldogulsz. Lehetne pl. fél napot is vállalni, tehát reggel jönnek, ebéd után elviszik őket. Sok szülőnek a fél nap is nagy segítség. Ebédet megrendeled, hogy velük tudj foglalkozni, azután mentek játszóra, mondókázol nekik, játszotok, kb mint egy mini családi napközi. Vagy egy másik ötlet, ha vállalod gyerekek elhozatalát bölcsből, oviból délután és vigyázol rájuk amíg a szülők értük jönnek. Ez nagyon sok dolgozó szülőnek gond például. Így akár a kocsitokat is ki tudnád használni.
Ezt tapasztalatból írom, mert most hordom én is a kicsimet egy családi napközibe beszoktatni és a szülők nagy többsége tényleg csak heti 2*fél vagy 2*1 napra szeretné vinni a gyerekét. Sok, hozzáteszem gazdag szülő azért nincs megelégedve a szolgáltatással (és kiveszi a gyerekét pár alkalom után), mert azt szeretnék hogy a dadus egész nap az övék után rohangáljon, ami egy 10-15 fős csana esetén lehetetlen. Szerintem ez a réteg szívesen vinné mini közösségbe a gyerekét, ahol több figyelem jut rá.
Ha rendes állásban gondolkodsz küldj SZAKMAI életrajzot közvetlenül a cégeknek, tehát korodat, családi állapotodat, gyerekek számát, egyáltalán bármit ami a magánéletedet érinti ne írd bele, majd elmondod az interjún ha behívnak. Gondolj úgy az életrajzodra mint egy reklámra aminek te vagy a főszereplője. Nagy kalappal kívánok!
Szia!
Az egyik ismerősöm Aldiban dolgozik 4 órában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!