Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Teljesen kétségbeestem, nem...

Teljesen kétségbeestem, nem tudom, mit tegyek!?

Figyelt kérdés

Mivel a kérdésnek köze van a picinyeimhez, ide írtam.

Két gyermekünk van, egyik ötéves, a kisebbik még nincs kettő. Váratlanul úgy alakult az anyagi helyzetünk, hogy vissza kéne mennem dolgozni, különben szó szerint nem lesz miből ennünk. A kicsit azonban nem tudom bölcsibe adni, mert nincs hely, a munkahelyem pedig "hagyományos" két ill. három műszakos, és ha a párommal egybeesik a délelőttös vagy a délutános szak, nincs kire bíznom a picit.

A szomszéd nénik nagyon aranyosak, de mégsem tukmálhatok hetvenéves nénikre egy gyereket félnapokra. (Pláne, ha a férjemmel délutánosak leszünk, még a nagyobbért is menni kéne az óvodába. Ez kivitelezhetetlen így.)

A szülők nem tudják vállalni (nem részletezem: távolság és betegség miatt).

Fogalmam sincs, mit tegyek, teljesen el vagyok keseredve! Böngészem az álláshirdetéseket, de semmi.

Nagyon kérem, ha valaki tud tanácsot adni, vagy tud olyan otthon végezhető munkáról, ami legális, létező és nem piramis, jelezze nekem!

Már nem tudok hova fordulni. :"(

Egy kétségbeesett anyuka.

2010. szept. 22. 11:40
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
A panik nem segit. Irnal pontos szamokat? Mennyi jon be, mennyi a kiadas fixen? hatha tudnank valamit segiteni.
2010. szept. 22. 12:11
 12/31 anonim ***** válasza:
De a legrosszabb hogy a legtöbb munkahelyen nem alkalmazkodóak a gyerekes szülőkhöz...legtöbb helyen 3 műszak,2 műszak..és ez is a jobb eset..gyerekkel ezt kitudja beválalni?
2010. szept. 22. 12:11
 13/31 A kérdező kommentje:

Most még gyedet kapok, 46 ezer forintot, plusz a családi pótlék 22600 forint. November közepétől már csak a gyest plusz családit fogom kapni.

A párom fizetése 70 ezer forint.

A lakáshitel 60 ezer, a vízszámlát nem tudom, mert most emeltettük meg az átalányt (4-5 ezer körül lesz, havi 8 köbméter megy el). A villany 9 ezer, a közös költség 2 ezer, kettőnknek a helyijáratbérlet 9200, a pelus havi 8 ezer, a nagylány ebédje 7 ezer, a párom telefonja 3700, a net 4 ezer, és most hirtelen nem tudom fejben összeadni az egyéb számlát, amik negyedévesek (szemétdíj, autóbiztosítás). Már össze se merem adni...

2010. szept. 22. 12:21
 14/31 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudom melyik régióban laksz, én nagyvárosban, de ahol dolgozom,ott a 90% vidéki.Ez egy hipermarket, pénztáros vagyok, de csak 4 órában, az is délután.És szinte megkapjuk a 8 órás minimálbért, így 4 órában.+étkezési jegy.Szinte hobbiból dolgozom, az a pár óra elszalad, h-p-ig, szombat-vasárnap otthon vagyok.Önéletrajzokat be kell adni sok helyre, lehet, hogy lesz jobb, mint 3 műszak.
2010. szept. 22. 12:25
 15/31 anonim ***** válasza:
tehat kb. 30000 marad minden egyebre. ennyibol nem egyszeru. szerintem a lakashitel helyett egy olcso albi segitene. A parod nem tudna valami extra munkat vallalni?
2010. szept. 22. 12:29
 16/31 anonim ***** válasza:
Hol laktok?
2010. szept. 22. 12:30
 17/31 A kérdező kommentje:

Párom is folyamatosan keresi, hol vállalhatna pluszmunkát. Sajna az előző munkahelyről kedvesen kitették, miután visszament táppénzről (dupla vakbélműtétje volt téves diagnózis miatt).

Utolsónak: Veszprém megyében.

2010. szept. 22. 12:32
 18/31 anonim ***** válasza:
ha valami jo szakmaja van a fejednek, megprobalhatna 1-2 evet kulfoldon dolgozni. magyarorszag sajnos eleg elkeserito. nincs rendes munka sehol. persze ehhez te is kellessz, aki tartja a frontot itthon.
2010. szept. 22. 12:34
 19/31 A kérdező kommentje:
Igen, erre is gondoltunk megoldásként, de nem jött össze a próbálkozás, ismeretség hiánya miatt.
2010. szept. 22. 12:35
 20/31 anonim ***** válasza:
ferjednek, nem fejednek
2010. szept. 22. 12:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!