Miért olyan nagy bűn, hogyha az ágyon ugrál egy kisgyerek? Szoktqtok hagyni?
"szerintem még hozzá is ad a gyerekkorához. "
Ezer 1 lehetőség van az ágyon ugrálás helyett, trambulin körül pl azért van háló, hogy ne legyenek balesetek, régen mikor én voltam kisgyerek, még nem volt a kisebbek körül
Nem hinném h ágyon ugrálás nélkül ezt ne lehetne átadni......
Az én gyerekeim labdázni is szeretnek. Attól még bent nem dobálhatják! Bármilyen jó mókais, mindennek megvan a maga helye!
Jaja, én is ilyen szülőkkel nőttem fel, mint te. Ugyanezek a mondatok hagyták el a szájukat. Legtöbb dolgomról nem is tudtak kamaszként... Azóta tanultam elég pszichológiát és önismeretet, hogy rálássak, az ilyen merev szabályoknak közük volt hozzá.
De nekem aztán mindegy ki hol ugrál és engedi e vagy sem. Én csak egy másik nézőpontból írtam le a véleményemet.
Szerintem az én korosztályomban (30) kevés szülő engedte ezt. Mégis remek kapcsolatunk velük.
Lehet h te tanulrál pszichológiát, én meg józan ésszel tudom h a szabályok betartása és betartatása nem merevség hanem nevelés!
Itt a rugalmasság képességéről van szó, aminek egy megtestülése lehet, hogy megengedem néha - bizonyos keretek között, amikor a helyzet adja -, hogy az ágyon ugráljon. Persze ennek lehet más formája, amiben ezt meg lehet élni. Ám most nem ez volt a kérdés.
"a szabályok betartása és betartatása nem merevség hanem nevelés"
Persze, csak nem mindegy milyen. A poroszos nevelés is nevelés. Meg a válaszkész nevelés is. Én nem engedelmes katonát nevelek, hanem boldogságra képes embert próbálok. És ennek fontos része, hogy a bizonyos mértékig tudjak rugalmas lenni, a gyerekeim igényeit figyelmebe véve. Vannak vörös vonalak, de az éppenséggel nem az ágyon ugrálás. A gyereknek éreznie kell azt is, hogy a szülei nem kiskirályok felette, hanem néha tudnak cinkostársak is lenni a hülyéskedésben. És tök mindegy, hogy egy ágyon ugrálás, vagy más. De az ágyon ugrálás lehet ennek egy megnyilvánulási formája. ;)
"/38 anonim ***** válasza:
Itt a rugalmasság képességéről van szó, aminek egy megtestülése lehet, hogy megengedem néha -"
Pont itt jön elő megint a következetesség. Néha megengedem, néha nem.
Ha jó kedved van lehet, ha nem akkor tilos? Vagy mitől függ nálad?
A gyerek meg nem tudja h most mi van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!