Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért olyan nagy bűn, hogyha...

Miért olyan nagy bűn, hogyha az ágyon ugrál egy kisgyerek? Szoktqtok hagyni?

Figyelt kérdés
2022. júl. 21. 15:19
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
49%
Engem nem zavar,ha ugrál. Mondom,doki mondta,hogy hagyjuk neki. Nem ismered a konkrét gyereket és a problémáit.
2022. júl. 25. 09:53
 32/42 anonim ***** válasza:

"szerintem még hozzá is ad a gyerekkorához. "

Ezer 1 lehetőség van az ágyon ugrálás helyett, trambulin körül pl azért van háló, hogy ne legyenek balesetek, régen mikor én voltam kisgyerek, még nem volt a kisebbek körül

2022. júl. 25. 10:02
 33/42 anonim ***** válasza:
30-as: a gyereknevelés nem így működik, nem ilyen lineáris, nyugi 😏
2022. júl. 25. 10:04
 34/42 anonim ***** válasza:
75%
32: pont azért ad hozzá, mert huncutkodás, amit a szülővel lehet megélni. Valamint megtapasztalhatja, nem merev szülei vannak, hanem rugalmasan gondolkodók, ami jól fog jönni kamaszkorban. 😏
2022. júl. 25. 10:06
 35/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném h ágyon ugrálás nélkül ezt ne lehetne átadni......

Az én gyerekeim labdázni is szeretnek. Attól még bent nem dobálhatják! Bármilyen jó mókais, mindennek megvan a maga helye!

2022. júl. 25. 10:14
 36/42 anonim ***** válasza:
53%

Jaja, én is ilyen szülőkkel nőttem fel, mint te. Ugyanezek a mondatok hagyták el a szájukat. Legtöbb dolgomról nem is tudtak kamaszként... Azóta tanultam elég pszichológiát és önismeretet, hogy rálássak, az ilyen merev szabályoknak közük volt hozzá.

De nekem aztán mindegy ki hol ugrál és engedi e vagy sem. Én csak egy másik nézőpontból írtam le a véleményemet.

2022. júl. 25. 10:23
 37/42 anonim ***** válasza:

Szerintem az én korosztályomban (30) kevés szülő engedte ezt. Mégis remek kapcsolatunk velük.

Lehet h te tanulrál pszichológiát, én meg józan ésszel tudom h a szabályok betartása és betartatása nem merevség hanem nevelés!

2022. júl. 25. 10:47
 38/42 anonim ***** válasza:
69%

Itt a rugalmasság képességéről van szó, aminek egy megtestülése lehet, hogy megengedem néha - bizonyos keretek között, amikor a helyzet adja -, hogy az ágyon ugráljon. Persze ennek lehet más formája, amiben ezt meg lehet élni. Ám most nem ez volt a kérdés.

"a szabályok betartása és betartatása nem merevség hanem nevelés"

Persze, csak nem mindegy milyen. A poroszos nevelés is nevelés. Meg a válaszkész nevelés is. Én nem engedelmes katonát nevelek, hanem boldogságra képes embert próbálok. És ennek fontos része, hogy a bizonyos mértékig tudjak rugalmas lenni, a gyerekeim igényeit figyelmebe véve. Vannak vörös vonalak, de az éppenséggel nem az ágyon ugrálás. A gyereknek éreznie kell azt is, hogy a szülei nem kiskirályok felette, hanem néha tudnak cinkostársak is lenni a hülyéskedésben. És tök mindegy, hogy egy ágyon ugrálás, vagy más. De az ágyon ugrálás lehet ennek egy megnyilvánulási formája. ;)

2022. júl. 25. 11:10
 39/42 anonim ***** válasza:
33%

"/38 anonim ***** válasza:

Itt a rugalmasság képességéről van szó, aminek egy megtestülése lehet, hogy megengedem néha -"

Pont itt jön elő megint a következetesség. Néha megengedem, néha nem.

Ha jó kedved van lehet, ha nem akkor tilos? Vagy mitől függ nálad?

A gyerek meg nem tudja h most mi van!

2022. júl. 25. 11:53
 40/42 anonim ***** válasza:
27%
Egy kutyát kell így nevelni, ahogy mondod - kutyakiképzéssel foglalkozom, már 20 éve, és a tanítványaimnak mondom mindig ezt, hogy a kutya olyan mint a kettes számrendszer: 0 vagy 1, nincs talán, nincs néha. Egy gyerek viszont ennél árnyaltabb dolgokat képes befogadni. Ha ezt te nem tudod elfogadni, és el se akarsz gondolkozni rajta, akkor nem érdemes beszélgetnünk erről, mert nem fogunk közös nevezőt találni. Inkább azt ajánlom, olvass Vekerdyt például, hátha az ő tudása elfogadhatóbb számodra.
2022. júl. 25. 12:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!