Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ad sok szülő 2 nevet a...

Miért ad sok szülő 2 nevet a gyerekének, amikor tudja, hogy felesleges lesz?

Figyelt kérdés
2022. júl. 19. 00:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőmnek két neve van és imádja. Ráadásul néhány éve külföldre költözött és ott az első nevét (amelyiket mindig használta) nem tudják kimondani, így ott a másodikat használja, tehát még ilyen szempontból is jól jött. A gyereke is két keresztnevet kapott.
2022. júl. 19. 08:11
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Több oka is lehet, pl nem tudnak dönteni, mindkét név tetszik nekik, vagy úgy vannak vele, hogyha esetleg nem tetszik a gyereknek a neve nagyobb korában, még mindig ott van a második esetleg. Mi például azért akartunk 2.nevet neki, mert a dednagymamam, nagymamám, nagynenim neve ugyanaz, és rengeteget köszönhetek nekik, szerettem volna ha 2.nevkent tovább viszi a kislányom, de végül nem akartuk , hogy apai részről sertodes legyen, úgyhogy simán egy nev lett csak végül .

Bár nem teljesen értem mit zavar téged ki hány nevet ad a gyerekének.

2022. júl. 19. 08:18
 13/18 anonim ***** válasza:
91%

Mi azért adtunk két keresztnevet a gyerekeinknek, mert a férjemnek a vezetékneve nagyon gyakori.

Így szerettük volna, ritkítani az egyezőséget.

Pl. a kérj: Szabó János a gyerekek pl. Szabó Zsombor Ákos, mert Szabó Zsombor lehet több is, de remélhetőleg 2. keresztnévnek kevesen adták még az Ákost is.

2022. júl. 19. 08:43
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi is azért adtunk két nevet, mert párom vezetékneve túl gyakori, ráadásul rövid is. Egy hosszú vezetéknévhez, plusz hosszú keresztnévhez már nem adnék másik nevet, de nálunk mindkét gyerek első keresztneve is rövid, így jobban is hangzik. Többen meg is jegyezték, hogy milyen szép neveik vannak. Amúgy alapból én sem tartottam soha fontosnak a két nevet, de így jött ki és nem bántuk meg.
2022. júl. 19. 08:56
 15/18 anonim ***** válasza:
72%
Miert lenne felesleges? Ennyi erővel lehetne mindenki Kis vezeteknevu, tök fölösleges a 3 betunel hosszabb vezeteknev
2022. júl. 19. 09:11
 16/18 anonim ***** válasza:
96%
Nekem egy van, és én egyet adtam volna a gyerekeknek is. Apjuknak viszont 2 van, gyakori családnévvel, és szerette, hogy van még egy megkülönböztetési lehetősége. Mivel nekem lényegében mindegy volt, így ráhagytam, és 2 nevet kaptak.
2022. júl. 19. 09:33
 17/18 anonim ***** válasza:
90%
A férjemnek is gyakori a vezeték neve,de mi csak egy nevet adtunk a lányomnak,ami ritka.
2022. júl. 19. 11:15
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Mert több kedvenc neve is lehet, lehet,hogy asztrológussal előre megnézette, hogy mennyi gyerek várható; és akkor akarta adni az összes kedvenc nevét

Vagy pl anyukának meg apukának más tetszett

Vagy az a keresztnév ,amit közösen kinéztek + mindketten imádtak a szülők, nem illett egyből a vezetéknévhez, kellett közé még valami; pl ha úgy zavaró lett volna a R -betűnek a helyzete egymáshoz; akkor kellett közé egy másik.

Vagy pl túl egyszerű nevük lett volna, amiből sok van, pl Kovács István, és akkor valamivel le akarták egyszerűsíteni a dolgot, pl iratokon van még egy megkülönböztető neve a többi Kovács Istvánhoz képest. Vagy pl a családban hagyomány, hogy az apuka nevét is megkapja a gyerek, de akarnak neki egy sajátot is adni. Meg még pl postai küldeményeknél is pl praktikus lehet, hogy ha akarják, továbbis viszi az apja nevét, de nem egy az egybe' ugyanaz; hanem akkor már a névráírásból látszódik, ha eggyel több neve van, akkor kinek szól. Vagy pl a szomszédot is úgy hívják,vagy valami rokont, mint ami nevet kinéztek,és akkor ne legyen már mindkét gyerek mondjuk Kovács Liza; akkor lehetőleg legyen az egyiknek mégegy másik neve, hogy ne legyen kavarodás.

2022. júl. 21. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!