Más szülei is gyakran költenek felesleges dolgokra majd
panaszodnak a pénzhiányra?
Figyelt kérdés
Nyilván, önálló emberek, azt vésznek amit akarnak abból a pénzből amit megkeresnek.
De rendszeresen vésznek hülyeségeket, felesleges elektronikai termékéket, másból pedig 1000 éves, energiazabáló dolgokat használnak. Anyukám rendszeresen megkér, hogy süssek náluk, de a sütő használhatatlan. Eszükben sem van újat venni. Jó cipőre, szép ruhát a sajnálják a pénzt, a házra alig költenek, de 1 éven belül a 2. Tv-t veszik. Én már nem élek velük, de rendszeresen elmondják, hogy kevés a pénz stb.
Nem akarom őket irányítani, de jobb lenne ha racionálisak lennének.
Sajnos van ilyen és nem is tudod megváltoztatni őket. Valaki szimplán hülye a pénzhez.
Nekem is volt ilyen rokonom, hogy állandóan alig volt pénze, napról napra probléma volt megélni. Amikor meg ingatlan eladásból lett pénze 2 hónap alatt elverte a semmire a 10 milliót aztán megint ment a napról napra élés.
2020. ápr. 12. 21:54
2/5 anonim válasza:
Nem. Az én szüleim normálisak.
2020. ápr. 12. 22:39
3/5 FoxtrotLidérc válasza:
Az elsővel egyetértek, sajnos vannak emberek, akik képtelenek priorizálni. Ha nekem most lenne hirtelen pl. 10 millám, akkor tuti instant veretnék egy tetőcserét, és rászereltetnék pár napelemet. Vagy mit tudom én, csinálnék lakáshitelre egy végtörlesztést. De semmiképpen sem luxuscuccokra, hiszen semmi értelme olyasmire költeni, ami aztán később tök fölösleges. Majd ha nem lesz ennyire képlékeny a helyzet, akkor tuti bevásárolnék pár luxusdolgot is, mert miért ne. De addig? Addig ezek nélkül is meg lehet lenni.
2020. ápr. 13. 03:22
4/5 anonim válasza:
Szerencsére az én szüleim nem ilyenek, de ismerek ilyen családot. Úsznak az adósságban, már a netet is többször kikapcsolták náluk, sírnak, hogy nincs pénz kajára, de azért havonta veszik az új telefonokat meg tévéket... Próbáltam már tanácsolni nekik, hogy talán nem ez lenne a normális prioritás, de olyankor persze én vagyok a hülye. Rendes emberek meg minden, de nem értenek a pénzhez.
Próbálhatsz finoman utalni amikor legközelebb panaszkodnak neked, hogy nincs elég pénzük xy fontos dologra.. "hát igen mama, a múltkori plazmatv árából talán ez is kijönne"
2020. ápr. 13. 12:51
5/5 anonim válasza:
anyám boltkóros. vásárlás-mániás. sose jön ki egy boltból anélkül, hogy ne vett valami felesleges, hasznavehetetlen vagy "ebből már 2 is van odahaza" dolgot... nem tudom, miből fedezi ezeket, mert nekem ehhez nincs hozzáférésem(szerinte közöm, ugye). de majd gondolom a halálával az én nyakamba szakad az egész. nincs eladósodva, de panaszkodik, mikor nézi, mennyi volt a végösszeg. naplózza is, mely nap mennyit és mire ad ki, de ez nem állítja meg, így is hajlamos baromságokat venni, másoknak is (nem kérték meg rá). nem vagyunk gazdagod. átlagos magyar fizetésünk van.... én is unom hallgatni, hogy úúú nézd 20ezret otthagytam, de mondom... és kellett az a 4. ugyanolyan papucs??? anya ruhát és cipőt és hülye, hasznavehetetlen tárgyakat gyűjt. már nem ütöm bele az orrom, csak annyit mondtam, tőlem pénzt a büdös életbe ne kérj, egy fillért nem adok neked. :D ő is ezt mondta, míg vele éltem és sulis voltam :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!