Nevek ikreknek? Apolló és Apollónia vélemények?
A hasonló nevek szerintem nem rosszak, több ilyen ikerpárt is ismerek, akik egyébként még felnőttként is pl. szívesen "összeöltöznek" és nagyon élvezik az ikertestvéri létet.
DE! a két névnek önállóan is jól kell hangzania, olyannak kell lennie, amivel 8 és 80 éves korában egyaránt emelt fővel lehet bemutatkozni. Az Apolló erre szerintem nem alkalmas, túlságosan idegen.
Kedves lepontozóbarmok!
Ha Zeusz és Héra jó, miért nem jó Tamás és Tamara?
Nem szép nevek, vagy csak nyomást éreztek tarkótájon?
Kíváncsi lennék, nektek milyen csodaszép neveitek vannak.
vannak elképzeléseim
Durva ízlésficamra gondolok ezek nevek hallatán, plusz az utolsó hozzászólásod olvasva (egyébként véleményt kértél, nem kell kiakadni, ha nem tetsző véleményt kapsz). Semmi baj nincs összehangzó nevekkel sem, csak normális lenne.
Az Apollót leginkább csak kutyának adnám, vagy egy űrhajónak, vagy egy küldetés megnevezésének. Az Apollónia meg iszonyatosan hangzik, az Apolló megerőszakolt nőiesítése. Bár az eredetüket nem ismerem, de így hangzik. Kb mintha az Istvánból, Isvánia lenne.
Juj.
Apollónia magában még rendben, de legyen már a fiúgyereknek egy rendes, saját neve. Mindkét szón a hangsúly: rendes és saját.
“ az Apollót inkább kutyának adnám (:D), illetve nagyon egybefonódott az Apolló űrprogrammal.”
Meg Magnummal ezek szerint. :)
A neveket nem akarom véleményezni, ez ízlés kérdése. De két kutyám van, akiknek megtartottam a nevét, amit korabban kaptak, és egybe csengenek, tudom, milyen zavaró mikor kevered őket a hasonlóság miatt. Úgyhogy ez magad miatt sem ajánlott, a gyerekek személyiségfejlődése miatt főleg.
De értem én, ha szeretnéd, hogy legyen valami kapocs a két név között úgyhogy:
Apolló és Diána
"Apollo római isten, a görög Apollón megfelelője, a gyógyítás, a Nap, a művészetek istene, Iuppiter és Latona gyermeke. Ikertestvére Diana"
De egyébként én is inkább az Apolló nevét cserélném le ha az egyiket mindenképp meg akarod tartani.
Nekem speciel nem tetszenek a feltétlen összecsengő nevek az ikreknek, de ugye mindenkinek más az ízlése. Az enyémek pl Viktória és Veronika (ha nem ikrekként születnek, akkor is ez lenne a nevük). Ismerek Tamás-Tamara párost is.
Sokan adnak A illetve B kezdőbetűvel nevet a babáknak, utalva magzati "nyilvántartásukra".
Nálunk egyebként vegyespárosnál Viktória mellett Szabolcs vagy Levente lett volna. Esetleg András.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!