A csaladsegitősők miben tudnak nekünk segíteni?
Akinek volt már kapcsolatuk velük tudna nekem válaszolni?
Mert fogalmam nincs.
Attól függ, mi a problémád, de kb a nullához közelít a tényleges segítség amit adni tudnak.
A pszichológus semmit nem ér, olyan volt, mintha a szomszéddal beszélgettem volna.
Emellett annyi segítseget kaptunk (tartós betegen maradtam egyedül a gyerekekkel), hogy kijöttek hetente egyszer felseperni az udvart.
Jézus. Akkor nem is kell jonniük.
Most "átólcettig" kitakaritsam a lakást nekik aztán csak beintenek?
Köszi nem...
Egyébként nem takaritasz?
Ha már ki kell takarítani külön csak mert jön valaki az regen rossz.
Tudnak tájékoztatni mire vagy jogosult, segely, étkeztetés stb.
Tudnak segíteni ha a gyereknek kell valami fejlesztés, hogy merre indulj el.
Szemmel tartják, hogy rendben vannak - e a korulmenyeitek..
Nem, nem adnak pénzt. Miért adnának? Max segítenek elintézni a segélyeket, gyermekvédelmi kedvezményt stb
Én kértem segítséget amikor egyedülálló lettem 20hónapos gyerekkel és vissza akartam menni dolgozni, mert muszáj volt de nem volt hely a bölcsiben. Segítettek kérvényt írni, hogy ők kérik a bölcsödei felvételt, lett helye én meg mehettem vissza a munkahelyemre. Utána egyszer még kijött a nő, megbeszéltük, hogy minden jól megy, gyerek beszokott én dolgozok, sikerült megszoknunk az új helyzetet stb azóta nem láttam.
Anyagi támogatások igénylésében mondjuk tudnak segíteni, ezeket ott kell igényelni, de a pénzt természetesen nem ők adják, hanem az önkormányzat/állam.
Elvileg mindenféle családon belüli problémákkal lehetne hozzájuk fordulni, de hát nagyon nincs kapacitás arra, amire ki lett találva. De azért ez nem egységes, vannak települések, ahol nagyon jól működik, foglalkoznak a bajba jutott családokkal, segítenek megoldást találni a problémákra, de a legtöbb esetben ez nem valósul meg, csak papírkitöltés zajlik.
Kár, mert szociális munkaskent tudom, hogy lehetne ezt nagyon jól csinálni, de nem véletlenül nem dolgozom a szakmában, lehetőség sincs rá, hogy alkalmazzam, amit tanultam, mert a csaladsegito egy nagy aktagenerátor, semmi több sajnos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!