Miért vállal so k ember 2-3-4 gyereket, ha nincs meg hozzá az anyagi körülményük?
16, én pl. empátiával vagyok azon gyerekek iránt, akik a szüleik nemtörődömségének az áldozatai. Te is és a testvéreid is ilyenek vagytok, akkor is ha fáj ezt olvasni. Mentegetheted a szüleidet, de nem gondoltak a jövőre és ti ittátok meg a levét.
Milyen empátiát vársz? Mondjuk azt, hogy nem baj, jó volt így, ahogy volt, nem lehetett volna másképp csinálni? Az neked az empátia? Én azt mondom, sajnálom, hogy így alakult és nem készültek a szüleid a váratlan eseményekre.
Szégyen, hogy egyesekbe ennyi empátia szorul, és még büszkék is rá. Hogy lehet ilyet írni egy haláleset kapcsán, hogy felelőtlenség volt egy keresetre alapozni a családalapítást?
Sosem tudhatjátok, mikor kerültök hasonló helyzetbe. Ismerek olyan családot, ahol a szülők balesetet szenvedtek; az apuka nem élte túl, az anyuka rokkant lett. Ott két lány maradt félárván.. Ilyen helyzetek sajnos előfordulnak, normális ember együttérző ilyenkor.
Igen. nem mindenképpen.
de aki most a gyk-t nyomja NEM DOLGOZOK.
Tehát ha gyeden van az max 190e ft. Ha most a férj fizuja kiesik...
A bölcsödei jelenkezéseknek vége. Vagy lesz állami hely, vagy nem. Ha nem az 90 e-től a csillagos ég. Esetleg kap 40e támogatást államilag.
Tegyük fel visdzaveszik egyből melóba. De az bölcsi nyitvatartásához igazodnoa kell a munkaidőnek, + oda vissza út. Na meg az a gyerek, esetleg gyerekek betegek is. Ezt az itthoni munkáltatók (joggal) nem annyira díjazzák. De ha még is, az mondjuk 1 hónapban 1hét 60% tp.
Ezekhez jönnek a kiadások. Albérlet, kaja, gyereknek kaja (mert ugye olyan jól keresel h az 1 főre jutó több, így fizetsz azért is, ha állami bölcsi) rezsi stb.
Tehát itt mint írtam is 10ből 9 hölgynek kiváló minkahelye, fizetése, és mellé egy jó marék mázlija is van 😉
24, mert haláleset kapcsán nem igaz az állítás? Lehet empátiával maszkírozni a nemtörődömséget, de attól még annak a 3 gyereknek szar volt a pénztelenségben felnőni.
Minket "csak" elhagyott apám és nem fizetett egy fillért sem, de anyámnak egyrészt volt megtakarítása, félretett pénze, másrészt nem minimálbérre csinált minket, volt rendes végzettsége is, tehát voltak lehetőségei is. Így a lelki kínon felül legalább nem kellett anyagi nehézségekkel is küzdenünk.
Most van anyámnak férje, aki jobban keres mint anyám, neki van életbiztosítása pl. mert van egy közös gyerekük, aki még kiskorú és szeretnék kitaníttatni, meg elindítani az életben és ők pl. számolnak azzal is, hogy beüthet a gebasz sajnos. Tudom, érzéketlen szemetek mind, de nem kell mindenkinek így élni, ti majd reménykedtek a legjobbakban, az is egy opció végülis.
A korábbi válaszolók is írták, sajnos sokszor előfordul, hogy a családban valami váratlan dolog történik: súlyos betegség, a munkahely elvesztése, haláleset; melynek következtében szorult helyzetbe kerülnek anyagilag. Ezt természetesen nem lehet előre tudni. Ilyenkor mindenki próbál boldogulni, és ha kell, segítséget kérni, akitől csak tud.
De. Az a tapasztalatom, hogy olyan szülők is vannak, akiknek nem erőssége az előre tervezés, nem gondolják végig mivel jár egy újabb gyermek érkezése a családba. Majd lesz valahogy...elfér... 🤦 Óvónő vagyok, tudnék mesélni. Amikor egy háromgyerekes anyukától csak és kizárólag azt hallom nap, mint nap, hogy jajj, neki milyen nehéz ennyi gyerekkel, majd bejelenti, hogy úton a negyedik baba, nem őszinte a mosolyom. Nem értem miért gondolja azt, hogy ha hárommal nem bír, néggyel könnyebb lesz. Nekem egy gyermekem van, nem is lesz több. Sokak szemében én vagyok a gonosz, az önző, mert "szegény gyerek", nem lesz testvére. Én azt mondom, ha a kisfiunknak meg tudunk adni mindent, amit szeretnénk (nem csak az anyagiakra gondolok), nagyon boldogok leszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!