Miért vállal so
k ember 2-3-4 gyereket, ha nincs meg hozzá az anyagi
körülményük?
11/44 A kérdező kommentje:
A magamfajtám a sok nélkülöző gyerek helyzetét próbálja figyelembe venni és elszörnyülködünk azon, hogy azokból a gyerekekből milyen felnőttek lesznek, ha nincs meg hozzá a megfelelő családi háttér, ami magában tartalmazza a szeretetet és az anyagi hátteret is. Egy kedves háromgyerekes, nehéz körülmények között élő ismerősöm mondta azt, hogy a pénz nem számít, ha megvan a szeretet. Ez marha jól hangzik, de itt kérdeztem meg, hogy a boltban is szeretettel fizet az ételért, vagy netalántán a sárga csekkeket tálalja fel?
Kíváncsi vagyok, kik pontozták le a 2-est. Igaza van. Sokan ösztönlények és csak csinálják a gyerekeket sorra, de abba nem gondolnak bele, hogy azokat fel is kell nevelni és nem feltétlenül úgy, hogy épp hogy éhen ne haljon és iskolába el tudjon menni.
Az 5-nek meg annyit, hogy ez sajnálatos, de merészek voltak a szüleid, amikor egyetlen ember keresetére alapozva csináltak 3 gyereket. Barátnőmék ugyanígy jártak egyébként, ők is hárman voltak, aztán meghalt az apukájuk. Onnantól kezdve nekik is baromi nehéz volt, az én szüleim adtak nekik csomó mindent, amikor még gyerekek voltunk.
2022. júl. 1. 12:05
Tán kérdezd meg tőlük, ne itt fröcsögj
2022. júl. 1. 12:11
12-es, talán olvasd el amit írtam! Azt írtam, hogy apum sokkal jobban kereset, nem azt, hogy anyum nem dolgozott. Nem érzem, hogy ezért hiba lenne, hogy megszülettem
2022. júl. 1. 12:16
14, elsőre is értettem, hogy anyukád is dolgozott, csak nem engedhetett meg belőle magának 3 gyereket. Ettől függetlenül nem állította senki sehol, hogy hiba volt megszületned, de talán ha valaki olvassa ezt a diskurzust, elgondolkodik és remélhetőleg ilyen helyzetre nem fog többet is szülni.
2022. júl. 1. 12:19
Köszönöm a lepontozóknak az empátiát :)
2022. júl. 1. 12:30
Én is úgy gondolom, hogy annyi gyereket szabad csak vállalni, amennyinek az ember minőségi életet tud biztosítani. (Egészséges ételek, ruházat, sportolási-szabadidős tevékenységek, életben való elindítás ..stb)
2022. júl. 1. 12:39
Empátiát a pszichológusodtól vagy anyukádtól várj, ne idegenektől.
2022. júl. 1. 12:40
Azért érdekes h az itt kommentelők 90%a olyan keresettel rendelkezik (tehát minimum nettó:300e ft) h egyedül gond nélkül eltudnák tartani a gyerekeiket.
Miközben egy kg alma 500ft, egy albérlet (mert mondjuk vállás esetén ugye az ingatlan ugye megy felesbe, ha csak nem ő vette házasság előtt) ami még vidéken is 100ezer felett van.
Még hogy elszegényedik az ország......
2022. júl. 1. 12:44
na meg persze teljesrn hitel mentes a család
Hogy is maradnak a bankok életben M.on
2022. júl. 1. 12:46
Kapcsolódó kérdések: