Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ijesztgetik az abortuszo...

Miért ijesztgetik az abortuszon átesetteket azzal, hogy lehet,hogy nem lehet többet gyerekük?

Figyelt kérdés
Ugyanaz az eljárás mint a missed.ab.-nál és nekik is van hogy már következő hónapban sikerül újra a teherbeesés. Persze ez az abortuszosoknal más helyzet mert nyilván nem próbálkoznak már következő hónapban. Én tényleg nem értem ezt, vagy ezzel akarják az abortuszellenesek visszatántorítani az abortusztól az illetőt?
2022. jún. 27. 20:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
59%
Nekem menstruációs problémák miatt javasolt küretet az orvos, de megkérdezte, hogy ugye már nem akarok szülni? Nem akartam, végül rendeződött, nem kellett műtét. Szóval a termékenységet biztosan csökkenti.
2022. jún. 27. 21:53
 12/19 anonim ***** válasza:
80%

7 hát igen, de ugyanez a hozzáállás a magzatokhoz is.

Aki abortuszra megy annak sejtcsomo, aki a 10. lombikra vár annak meg fagyibabai vannak (5 napos embriók).

2022. jún. 27. 22:28
 13/19 A kérdező kommentje:
11, nem hiszem hogy túlságosan csökkentené a műtét mert pont azt olvastam ezzel a témával kapcsolatban régebben, hogy így felfrissül a nyálkahártya, minden, és lehet még hamarabb is tapad meg mint egyébként tapadna
2022. jún. 27. 23:15
 14/19 A kérdező kommentje:
Persze nem azt mondom, hogy egészséges az ilyen beavatkozás de 1-2 ilyen műtét nagy bajt nem hiszem hogy okozna de ez egyébként is minden nőnél más mert nem ugyanolyan egy szervezet se, és a lelki dolgok is befolyásolhatjak szerintem a későbbi teherbeesést
2022. jún. 27. 23:19
 15/19 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem ez nem ijesztgetés, ez sima kockázat ismertetés. Missed ab-nál nincs opció meg kell történnie a beavatkozásnak. Abortusznál még az "utolsó pillanatban" is kisétálhat az ember, hogy oké mégsem akarom (tudom nem jellemző, de megtörténhet). Szerintem ezért hangsúlyozzák abortusznál ezt a kockázatot jobban.

Nekem is volt kollégám, akinek sajnos összenövések lettek az abortusz miatt. Ettől még tudta, hogy akkor és ott tinédzserként az abortusz volt a számára megfelelő döntés, de azóta meg lombikról lombikra járnak szegények, hogy összejöjjön a vágyott baba.

2022. jún. 28. 06:48
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Van egeszsegugyis kaparas is. Mikor mar annyira vastag a h ki kell szedni mert gondot okoz.
2022. jún. 28. 07:09
 17/19 anonim ***** válasza:
Én ismerek olyan missed abost, kettőt is akiknek a műtét után nem sikerült teherbe esni, vagyis az egyiküknek de, de 12. hétig háromszor vetélt el.
2022. jún. 28. 07:30
 18/19 kürasszír ***** válasza:

A nemzetközi vizsgálatok alapján az abortusz igen kis mértékben, de növelheti a későbbi terhességeknél a vetélés, a koraszülés kockázatát, illetve csökkentheti a későbbi teherbeesés esélyét.

A negatív következményeknek csekély az előfordulási gyakoriságuk, de abortuszon átesett nőknél bizonyítottan gyakrabban, bár még így is ritkán fordulnak elő.

A magyarországi orvosi tapasztalat is az volt, hogy az abortuszon átesett nők statisztikailag valamivel gyakrabban vetéltek, estek át koraszülésen, illetve jelentkeztek teherbeesési problémáik, mint azoknak, akiknek nem volt abortuszuk.

2022. jún. 28. 22:22
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem ijesztgetik, de előfordul. Persze van, aki több abortusz után is simán terhes lesz, más meg utána már nem, nekem két ismerősöm is van, aki az abortusz után akármit csinál, nem sikerül a baba.
2022. júl. 30. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!