Miért ijesztgetik az abortuszon átesetteket azzal, hogy lehet,hogy nem lehet többet gyerekük?
Nem ijesztgetik, csak elmondják az igazat!
Ez tény, hogy utána nehezebb lehet a teherbeesés, illetve a terhesség megtartása.
Mert még ha kicsi az esélye ilyen szövődménynek, attól még bizony lehetséges.
Én is hallottam már olyanról, akinek perforálták a méhét műtét közben (nem gyakori ez sem, de megesik, nem műhiba, hanem lehetséges szövődmény), ami olyan vérzést okozott, hogy végül el kellett távolítani a méhét. Nyilván utána nem nagyon lehet gyereke...
Olyat meg konkrétan láttam, akinek vagy 8 terhességmegszakítása volt. Utána 6 évig nem is esett teherbe, pedig előtte minden évben. Mikor meg újra terhes lett, akkor a méhnyakba ágyazódott a terhesség (miután a méhfelszín már úgy szét lett kaparva, hogy oda nem tudott), annak is méheltávolítás lett a vége.
Atán volt olyan is, akinek szintén több abortusz után (talán 4 vagy 5 volt) mikor terhes akart lenni, több évig nem jött össze. Összenövések alakultak ki a méhében. A sors fintora, hogy megoperálták, oldották az összenövéseket és terhes lett. Hát szerintem marhára nem érdemelte meg, de nem az én dolgom ítélkezni.
Hát pedig azért a tájékozott beleegyezés nem ördögtől való, szerintem elég alap dolog. Missed ab. esetén is sok helyen felajánlják azt, hogy meg lehet várni a vetélés spontán lezajlását is, és elmondják mind a két lehetőség (műtét vs. vetélés megvárása) előnyeit és hátrányait.
Egyébként pedig, egy nem kívánt terhességnél az ember szerintem (bár nem voltam ilyen helyzetben) sok mindent mérlegel. És a mérleg egyik serpenyőjében bizony szerepel a műtéti kockázat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!