Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ijesztgetik az abortuszo...

Miért ijesztgetik az abortuszon átesetteket azzal, hogy lehet,hogy nem lehet többet gyerekük?

Figyelt kérdés
Ugyanaz az eljárás mint a missed.ab.-nál és nekik is van hogy már következő hónapban sikerül újra a teherbeesés. Persze ez az abortuszosoknal más helyzet mert nyilván nem próbálkoznak már következő hónapban. Én tényleg nem értem ezt, vagy ezzel akarják az abortuszellenesek visszatántorítani az abortusztól az illetőt?
2022. jún. 27. 20:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%
Minden orvosi beavatkozásnal, ami nem életmentő kötelező tájékoztatni a pácienst a szövődményekrol. Ennyi.
2022. jún. 27. 20:38
 2/19 anonim ***** válasza:
58%

Nem ijesztgetik, csak elmondják az igazat!

Ez tény, hogy utána nehezebb lehet a teherbeesés, illetve a terhesség megtartása.

2022. jún. 27. 20:40
 3/19 anonim ***** válasza:
75%
Arra tudok gondolni, hogy régen valóban volt ilyen, mert nem volt ennyire fejlett az orvostudomány, és kötelező volt elmondani és bent maradt a protokollban. Missed ab-nél is szerintem elmondják, de talán ott érzékenyebbek a dologgal. Amúgy ez jó kérdés! Nagyon elgondolkodtató
2022. jún. 27. 20:42
 4/19 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon regen meg siman lehetett. De manapsag elenyeszo az ilyen szovodmeny...
2022. jún. 27. 20:45
 5/19 anonim ***** válasza:
95%
Az edanál is elmondják pl a lehetséges szövődményeket, mégis ritka, hogy valaki lebénul tőle. Szerintem ez előírás, hogy ne lehessen utána őket emiatt perelni.
2022. jún. 27. 20:49
 6/19 anonim ***** válasza:
80%

Mert még ha kicsi az esélye ilyen szövődménynek, attól még bizony lehetséges.

Én is hallottam már olyanról, akinek perforálták a méhét műtét közben (nem gyakori ez sem, de megesik, nem műhiba, hanem lehetséges szövődmény), ami olyan vérzést okozott, hogy végül el kellett távolítani a méhét. Nyilván utána nem nagyon lehet gyereke...

Olyat meg konkrétan láttam, akinek vagy 8 terhességmegszakítása volt. Utána 6 évig nem is esett teherbe, pedig előtte minden évben. Mikor meg újra terhes lett, akkor a méhnyakba ágyazódott a terhesség (miután a méhfelszín már úgy szét lett kaparva, hogy oda nem tudott), annak is méheltávolítás lett a vége.

Atán volt olyan is, akinek szintén több abortusz után (talán 4 vagy 5 volt) mikor terhes akart lenni, több évig nem jött össze. Összenövések alakultak ki a méhében. A sors fintora, hogy megoperálták, oldották az összenövéseket és terhes lett. Hát szerintem marhára nem érdemelte meg, de nem az én dolgom ítélkezni.

2022. jún. 27. 21:23
 7/19 A kérdező kommentje:
Itt most nem csak az orvosi részről értettem, hanem más nők, férfiak is sokszor ezzel jönnek, hogy és ha nem lehetsz többször terhes abortusz után? Aki missed.abon esett át őket pedig biztatják, hogy nyugi legközelebb már biztos megmarad meg csak kis műtét minden rendben lesz stb... Szerintem nagy gonoszság ilyet mondani annak aki abortusz előtt áll hiszen alapból rossz neki. Persze benne van a pakliban mindkét esetben de mégis így megkülönböztetik a ket dolgot.
2022. jún. 27. 21:34
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez az, hogy a pakliban benne van és az ember persze jobban elmondja olyannak aki önszántából vállalkozik erre mint annak akinek kötelező részt venni akaratán kívül. Te sem dörgölsz bele sót szívesen senki sebébe. Az emberek meg hajlamosak megfeledkezni arról hogy aki abortuszra megy az sem örömmel teszi, mert ugye jól átgondolt döntéssel a számára jobb utat választja, így kapcsoljuk össze hogy a jobb az egyben örömteli is.
2022. jún. 27. 21:45
 9/19 anonim ***** válasza:
80%
Mert bűntudatot akarnak kelteni. Missed ab műtètem volt, de senki nem mondta, hogy veszèlyes, pedig gyakorlatilag uguanaz.
2022. jún. 27. 21:48
 10/19 anonim ***** válasza:
91%

Hát pedig azért a tájékozott beleegyezés nem ördögtől való, szerintem elég alap dolog. Missed ab. esetén is sok helyen felajánlják azt, hogy meg lehet várni a vetélés spontán lezajlását is, és elmondják mind a két lehetőség (műtét vs. vetélés megvárása) előnyeit és hátrányait.

Egyébként pedig, egy nem kívánt terhességnél az ember szerintem (bár nem voltam ilyen helyzetben) sok mindent mérlegel. És a mérleg egyik serpenyőjében bizony szerepel a műtéti kockázat is.

2022. jún. 27. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!