Miért ijesztgetik sokan az anyukákat ilyenekkel? (lent)
20 éves vagyok, 7 hónapos lesz most a kislányunk.
A terhességem alatt kb. mindenki mondta, hogy az utolsó hetek borzasztóak lesznek, felkelni sem tudok majd. Ehhez képest én simán rohangáltam 37 hetesen még magassarkúban...
Utána azzal jöttek, hogy a császáros sebemtől még csak nevetni sem fogok tudni hetekig, úgy fog fájni és hogy felesleges a magánkórház, ugyanazt az ellátást kapnám egy állami helyen is...
Közben egész terhesség alatt hallgattam, hogy most pihenjem ki magam, mert a kicsi születésétől fogva évekig nem fogok aludni rendesen, és hogy káosz lesz az életünk.
Hát egyáltalán nem lett az, kipihentek és boldogok vagyunk mind a hárman, a lányunk 2 hetes kora óta este 8-9 körül elalszik és reggel 9 előtt nem ébred fel.
Pedig a sok jótanácsnak és figyelmeztetésnek hála én már a világvégére is készültem kb...
Miért kell így ijesztgetni a kezdő anyukákat?
Ez nem csak gyerekvállalásnál van így. Inkább csak amolyan készülj fel a legrosszabra tanács. Mert tényleg bekövetkezhet, amit mondanak és ilyenkor jobb testileg, lelkileg felkészülni rá. Ha meg mégsem mennek rosszul a dolgok, akkor meg még annál is nagyobb az öröm és a megkönnyebbülés.
Nézd meg az ellenkező oldalt is. Akinek mindig csak azt mondták, hogy milyen gyönyörű dolog és mindenki boldog lesz, a gyerek alszik éjjel és csupa móka és kacagás az élet. Aztán jön a baba, aki 24 órából 20at végigüvölt.
Csak mert te és mások így jártatok, még nem jelenti azt, hogy akik az ellenkezőjét mondják, hazudnak.
Van, akinek nincs ilyen szerencséje.
Van, aki nem tud magassarkúban szaladháni 37 hetesen, van, akinek nagyon fáj a császáros sebe vagy a gátsebe, van, akinek hasfájós a gyereke és egész nap csak sír...
Örülj neki, h minden szép és jó.
Pf...
3 gyerekem van.3 csaszar.
Az elso kettot 18 es 20 evesen szultem.
Egyaltalan nem viselt meg sem a zerhesseg,sem a csaszat,sem a gyerekek babas korszaka.
Minden akadalyt siman vettunk a parommal.
27evesen szuletett a 3. Gyerkoc.a terhesseg kb 33-34.hetetol menni alig birtam,fajt mindenem.a csaszar maga volt a pokol,az utana kovetkezo 2 het szinten.felalni alig birtam,annyira egett,es fajt a hegem.a gyerek 2 hos koraig alig aludt.olyan voltam mint egy zombi.en a mindig csinos no,kepes voltam az itthoni papucsomban,szakadt nadragban elindulni reggel a nagyokkal.olyan faradt voltam.
Szerencsere azota a 3.gyerkoc is alomgyerek lett,de most megtapasztaltam a masik oldalt is.
Van igazsag abban amit mondtak neked.
Orulj,hogy nem jott be.
Szerintem,es a vedonom szerint is,a fiatal anyukak sokkal konnyebben viselik ezeket mint az idosebbek.
Azért mert a te eseted a ritkább.
Örülj neki hogy ilyen szerencsés vagy. :)
Nagyon remélem nekem is ilyen könnyű lesz majd.
Ha minden rosszra felkészültél, már csak kellemesen csalódhatsz. :D
XD
Majd jön még a fogzás, betegségek, oltások, oviba szoktatás, dackorszak, iskolakezdés, verekedős korszak, pubertás, nemi élet kezdete, lázadozás, elszakadás, stb. Akkor is lesz majd pár jóakaró, aki időben felkészít, hogy mire számíts. :)
Egyébként minden gyerek más, és minden szülő is. Mindenki mást él meg a "legnehezebbnek". Van, aki a terhesség végét, van aki a folyamatos éjszakázást. Van aki élete legboldogabb korszakának éli meg a kisbabás időszakot, és 6 évesen legszívesebben odaadná valakinek örökbe. :D
Szerencses vagy,orulj...nekunk elsore született a legnyugosebb babank...no vele minden "jót" megtapasztaltunk..csaszar,hasfajas,szoptatasi problemak,ja es alig aludt(most se tul nagy az alvasigenye,5 évesen)
A kisebbiknel megkerdeztem anyukamat,hogy normalis e,hogy ezsik es alszik csak..
A harmadik egyelore alvasban az elsohoz hasonlít,de zombi most nem vagyok,mert nem hasfajos..en halas vagyok a sorsnak,hogy az elsonel mindent megtapasztaltunk...a kicsiknel sokkal könnyebb volt,mert rosszabbra szamitottunk..
Van egy bölcsesség, én ehhez tartom magam: készülj a legrosszabbra, de bízz a legjobbakban.
Olyan kis éretlenkének tűnsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!