Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők, mai fejjel vállalnátok...

Szülők, mai fejjel vállalnátok gyereket?

Figyelt kérdés
Persze gondolom azért van gyereketek mert akartatok, imádjátok őket, bármit megtennétek érte. De ha előre tudtátok volna hogy ez ténylegesen mekkora felelősség, energia, kitartás és pénz kérdése, bevállalnátok? 24N
2022. jún. 23. 22:31
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
18%
#38 te keversz valakivel?Idiota.Bíro. mikor egy válaszbol azt hiszik egy másik válaszolo.Vagy nem tudom hogy érted?!Én igenis tudtam mivel jár egy gyerek és tudatosan készultem rá.Bocs hogy nem ész nélkul ke ....éltem mint te és hirtelen jott a kölyok
2022. jún. 24. 09:47
 42/57 anonim ***** válasza:
28%

"Idősekkel dolgozó! Az idős emberek persze hogy a gyerekekükről beszélneky mert mindnek van, fent említett okok miatt. Jellemzően más nincs is az életükben, a 70évesek nem arrol fognak beszélni, hogy milyen érdekes életük volt. Házasság, gyerek, aztán azt kellett szeretni mert az volt. "

Ha végigolvastad volna a hozzászólásomat,láthattad volna, hogy azt írtam, hogy vagy ezt teszik, amit írtál, vagy pedig azt mondják, hogy mennyire sajnálják, hogy nem vállaltak gyereket.

Sokan vannak közöttük is, akinek nem úgy alakult az élete.

Amúgy férfi vagyok.

Ha már mindenki "vérmami" - ként referál rám.

2022. jún. 24. 10:20
 43/57 anonim ***** válasza:
71%

42 ne hazudj. te azt a hülyeséget nyomattad hogy MINDENKI megbánja, akinek nem lett és SENKI nem bánja meg, akinek lett.

Bemásolom neked a sjaát hozzászólásodat, amit úgy tűmik nem tudsz értelmezni:

"Nincs olyan, hogy egy szülő megbánja a gyerekvállalást.

Aki ilyet ír ide, annak nincs gyereke, csak politizálni akar, frusztrációt kiadni.

Itt, az anonimitással bárki hazudhat bármit.

Ha nem hiszed, kérdezz meg igazi embereket magad körül. Soha egyetlen ember se fogja azt mondani, hogy inkább mégse kellett volna.

(Viszont 60 felett mindenki bánja, ha nem vállalt, kivétel nélkül. Idősekkel dolgozom főállásban. Vagy a gyerekükről mesélnek nekem, vagy arról, hogy mennyire bánják, hogy nem lett gyerekük. Kivétel nélkül.)"

2022. jún. 24. 10:24
 44/57 anonim ***** válasza:
92%

Nekem nem a felelősség volt a sokk, azt azért fel lehet előre mérni. Az a brutális aggodalom, önfeladás, lelkiismeretfurdalás és még sorolhatnám, ami vele jár. Ez az, amire nem lehet felkészülni, mert persze tudod, hogy így lesz, de mégis akkor üt be, amikor ott van.

Én életemben nem sírtam annyit, mint a gyerekem néhány éve alatt. Főleg az elején, amikor csak üvöltött az éjszaka közepén, kipróbáltam mindent, de semmi nem segített. Na akkor végigfutott minden az agyamon az önmarcangolástól és aggodalomtól kezdve a "kellett nekem ez?" - ig. Nagyjából akkor el is dőlt, hogy én ezt képtelen vagyok mégegyszer végigcsinálni, úgyhogy egyke lesz.

Nem csinálnám vissza, mert már elképzelni sem tudom a kislányom nélkül az életem, vagyis vállalnám újra, de piszkosul nehéz szülőnek lenni. :)

2022. jún. 24. 10:36
 45/57 anonim ***** válasza:
67%
Kettő van és még szeretnék, úgyhogy persze. Viszont már azért más vagyok, mint voltam, tehát lehet, hogy az akkori gyermektelen énem, ha tudja, mi vár rá, meghátrált volna. (28 éves koromig egyébként nem is akartam. Utána persze szerelmes lettem és na jó, egyet, aztán meglátjuk..., de nagyon be voltam tojva. Most úgy gondolom, hogy bár szeretem a párom, a szüleim, a barátaim, a karrierem, a hobbijaim, és inni-enni-aludni meg mindent IS :) és biztos sok minden mást tudnék még csinálni hasznosat vagy élvezeteset, de mégis a gyerekek a legértelmesebb dolog és a legnagyobb ajándék az életemben.)
2022. jún. 24. 10:36
 46/57 anonim ***** válasza:
70%

Olyat kijelenteni, hogy valami MINDENKIRE igaz, vagy SENKIRE igaz eleve egy beszűkült idióta gondolkodásmódjára vall. Nem, nem MINDENKI bánta meg, hogy nem lett gyereke. Nem, nem MINDENKI a gyerekről beszél idősen sem, és főleg nem MINDENKI örül, hogy bevállalta a gyereket.

Kicsit ki kéne nyitni a szemed meg kilépni a buborékodból.

2022. jún. 24. 11:04
 47/57 anonim ***** válasza:
79%
46 amúgy jobban belegondolva szerintem ez csak egy provokátor. Bedob egy ilyen sarkos véleményt és nem is reagál a válaszokra, aztán 1-2 oldalla később újra beszól valami provokációt...
2022. jún. 24. 11:10
 48/57 anonim ***** válasza:
70%
Lehet. Amúgy gondolom, egy idősekkel dolgozó fiatalabb férfit mennyire avatnának be az öregasszonyok abba, hogy megbánták, hogy lett gyerek. Főleg, ha magának sem meri bevallani.
2022. jún. 24. 11:20
 49/57 anonim ***** válasza:
88%
Az sok tényezőtől is függ. Hogx meg bánod illetve, hogy azt gondolod felvagy rá készülve én úgy gondoltam felvagyok ne de amikor három hónap után se alszol meg 2 óránál többet egybe akkor már nem így gondolod hogy felvoltál készülve de ha kaptam volna egy babát aki hetente egy napot nem alussza át az éjszakát akkor verném a mellem, hogy hahahah igen én felvoltam rá készülve. Annyi kiszámíthatatlan és váratlan dolog történhet az anyaság során amire lehetetlen mindre felkészülni a kérdés, hogy ebből hány jut neked. Ha kifogsz egy nem alvó hasfájós letehetetlen babát aki hordozókendőbe sincs meg és már kb semmit nem eszel hogy ne fájjon a hasa és cumi se kell neki, meg semmi ne hasonlítsunk össze egy olyan babával aki csak nézelődik esetleg vannak gyenge hasfájásai de este megeteted és cumival a szájába reggel hatig alszik 🤷‍♀️ És mindenkorszakba vannak ilyen tényezők és bár sokan verik a mellüket hogy nevelés de az se mindegy, hogy tinikorba mennyire megy az idegeidre és milyen habitussal rendelkezik. És ezt leginkább a több gyerekesek láthatják, hogy hiába nevelsz 2-3-5 gyereket mindegyiknek más a személyisége.
2022. jún. 24. 11:53
 50/57 anonim ***** válasza:
9%
Ez a legjobb...mikor a válaszolók egymással veszekszenek,ahelyett,hogy a kérdésre válaszolnának!😅😁És nem az a provokatív aki olyan választ ír,ami másnak nem tetszik,hanem az aki le áll vele vitatkozni!Miért nem lehet mindenkinek saját véleménye?!
2022. jún. 24. 12:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!