Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vinnétek így játszótérre/...

Vinnétek így játszótérre/ közösségbe?

Figyelt kérdés

Autista gyermekről van szó, aki nem agresszív, nem is vesz tudomást a többi gyerekről.

Nem érti a beszédet, így ha rászólok, hogy valamit nem szabad, akkor rám sem néz. Kénytelen vagyok közbeavatkozni ilyenkor, amire ő óriási hisztivel reagál. Sír, rúgkapál.

Mindenki minket bámul ilyenkor és neveletlennek gondolják a gyerkőcöt.

Panelban lakunk nincs udvarunk. Ti vinnétek így közösségbe? Hogyan reagalnátok le az ilyen eseteket?

2022. jún. 20. 17:29
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Autista, van diagnózisunk.

Sokan írják itt, hogy nem adnak.3 éves kor előtt, de ez nem igaz. 18 hónapos kortól adnak, ha egyértelműen autista.

2022. jún. 20. 18:37
 12/27 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom mekkora településen laktok, de nézz szét, hogy a közeletekben nincs-e speciális játszótér. Nálunk (Debrecen) pár éve nyílt egy családsegítőnél speciális befogadó játszótér, mi azt szeretjük a legjobban, pedig a lányomnak idegrendszeri éretlenségen kívül nincs semmilyen problémája, de ez a legnormálisabban felépített játszi a környéken. Ha nincs ilyen vagy csak messze, akkor sima játszóra is gond nélkül vinném, ne foglalkozz vele más mit gondol/hogy néz rátok.:)
2022. jún. 20. 18:44
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én hasonló helyzetben vagyok,de egy évvel idősebb a gyerekem és szerencsére van kertunk.

Nekem külön lelkierot kell gyujtenem hogy jatszoterre vigyem. O egyébként nagyon szeretne gyerekek közé menni, de nem tud megfelelően közeledni feléjük. Utálom ahogy meregetik, hogy van-e baja, mi baja van, hogy a nagyobb gyerekek röhögnek rajta (ilyen is volt már sajnos, mert vannak tikkjei). Persze ő ebből nem érzékel semmit egyelőre, szóval lehet mondani hogy önző vagyok, de egyszerűen fojtogat a sírás, mit tehetnék?

Szóval szerintem nem kell mindenáron közösségbe vinni. Neki való közösségbe kell. Próbálj meg valami csoportban jatszotarsat keresni a gyerekednek, hátha más autis szülő is hasonló helyzetben van.

2022. jún. 20. 18:57
 14/27 anonim ***** válasza:
75%
így van, autizmust 3 éves kor alatt súlyosabb, nagyon egyértelmű autizmusnál diagnosztizálnak. bölcsit nem javasoltak a szakértői bizottságban?
2022. jún. 20. 19:16
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

12, azon a játszótéren bámulnak meg minket a legjobban. "Miért nem tud felmászni a nagylány?", "Nem beszél???" "Miért nem?" "Még pelenkás?? Miért?"

Egyébként 2 éves korában bárhova mehettünk, sehol nem néztek ki.

2022. jún. 20. 19:18
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom, hogy ilyen tapasztalaitok vannak, #15.:( mi már találkoztunk végtaghiányos gyerekekkel is azon a játszin, nem láttam, hogy bárki bántotta volna őket, de nyilván nem álltam mellettük végig. Nekem mondjuk nem új, próbálom úgy nevelni a lányomat, hogy ő se bámulja, szólja meg azt, aki valamiben más.
2022. jún. 20. 19:27
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Vinnèm. Az enyèm enyhèn auti/adhd, volt verekedős időszaka. Jàrtunk ìgy is ki, nem jò bezàrva èlni.
2022. jún. 20. 19:29
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kerdeze megkerdezhetem mik voltak nalatok a tunetek ,hogy ket éves korara mar dgt kapott? Koszonom
2022. jún. 20. 19:31
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 12 es le.irnad.mik az idegrendszeri eretlenseg tunetei? Koszonom
2022. jún. 20. 19:33
 20/27 anonim ***** válasza:
40%
Én nem vittem, irtó ciki volt, és nem bírtam rohangálni utána, és sokat üvöltött. 2 éves kor körül kezdtem vele kimenni néha, amúgy csak a kertbe, meg ahol nem tudtam otthonhagyni(bolt pl). Érdekes, mert amilyen csodálatosan viselkedett tömegközlekedésen, olyan borzalmasan viselkedett boltban vagy játszón, pedig buszon még a tömeg és a zaj és mindenféle inger több.
2022. jún. 20. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!