Autista gyermekről van szó, aki nem agresszív, nem is vesz tudomást a többi gyerekről.
Nem érti a beszédet, így ha rászólok, hogy valamit nem szabad, akkor rám sem néz. Kénytelen vagyok közbeavatkozni ilyenkor, amire ő óriási hisztivel reagál. Sír, rúgkapál.
Mindenki minket bámul ilyenkor és neveletlennek gondolják a gyerkőcöt.
Panelban lakunk nincs udvarunk. Ti vinnétek így közösségbe? Hogyan reagalnátok le az ilyen eseteket?
Sokan írják itt, hogy nem adnak.3 éves kor előtt, de ez nem igaz. 18 hónapos kortól adnak, ha egyértelműen autista.
2022. jún. 20. 18:37
12/27 anonim válasza:
Nem tudom mekkora településen laktok, de nézz szét, hogy a közeletekben nincs-e speciális játszótér. Nálunk (Debrecen) pár éve nyílt egy családsegítőnél speciális befogadó játszótér, mi azt szeretjük a legjobban, pedig a lányomnak idegrendszeri éretlenségen kívül nincs semmilyen problémája, de ez a legnormálisabban felépített játszi a környéken. Ha nincs ilyen vagy csak messze, akkor sima játszóra is gond nélkül vinném, ne foglalkozz vele más mit gondol/hogy néz rátok.:)
2022. jún. 20. 18:44
13/27 anonim válasza:
Szia, én hasonló helyzetben vagyok,de egy évvel idősebb a gyerekem és szerencsére van kertunk.
Nekem külön lelkierot kell gyujtenem hogy jatszoterre vigyem. O egyébként nagyon szeretne gyerekek közé menni, de nem tud megfelelően közeledni feléjük. Utálom ahogy meregetik, hogy van-e baja, mi baja van, hogy a nagyobb gyerekek röhögnek rajta (ilyen is volt már sajnos, mert vannak tikkjei). Persze ő ebből nem érzékel semmit egyelőre, szóval lehet mondani hogy önző vagyok, de egyszerűen fojtogat a sírás, mit tehetnék?
Szóval szerintem nem kell mindenáron közösségbe vinni. Neki való közösségbe kell. Próbálj meg valami csoportban jatszotarsat keresni a gyerekednek, hátha más autis szülő is hasonló helyzetben van.
2022. jún. 20. 18:57
14/27 anonim válasza:
így van, autizmust 3 éves kor alatt súlyosabb, nagyon egyértelmű autizmusnál diagnosztizálnak. bölcsit nem javasoltak a szakértői bizottságban?
2022. jún. 20. 19:16
15/27 anonim válasza:
12, azon a játszótéren bámulnak meg minket a legjobban. "Miért nem tud felmászni a nagylány?", "Nem beszél???" "Miért nem?" "Még pelenkás?? Miért?"
Egyébként 2 éves korában bárhova mehettünk, sehol nem néztek ki.
2022. jún. 20. 19:18
16/27 anonim válasza:
Sajnálom, hogy ilyen tapasztalaitok vannak, #15.:( mi már találkoztunk végtaghiányos gyerekekkel is azon a játszin, nem láttam, hogy bárki bántotta volna őket, de nyilván nem álltam mellettük végig. Nekem mondjuk nem új, próbálom úgy nevelni a lányomat, hogy ő se bámulja, szólja meg azt, aki valamiben más.
2022. jún. 20. 19:27
17/27 anonim válasza:
Vinnèm. Az enyèm enyhèn auti/adhd, volt verekedős időszaka. Jàrtunk ìgy is ki, nem jò bezàrva èlni.
2022. jún. 20. 19:29
18/27 anonim válasza:
Kedves kerdeze megkerdezhetem mik voltak nalatok a tunetek ,hogy ket éves korara mar dgt kapott? Koszonom
2022. jún. 20. 19:31
19/27 anonim válasza:
Kedves 12 es le.irnad.mik az idegrendszeri eretlenseg tunetei? Koszonom
2022. jún. 20. 19:33
20/27 anonim válasza:
Én nem vittem, irtó ciki volt, és nem bírtam rohangálni utána, és sokat üvöltött. 2 éves kor körül kezdtem vele kimenni néha, amúgy csak a kertbe, meg ahol nem tudtam otthonhagyni(bolt pl). Érdekes, mert amilyen csodálatosan viselkedett tömegközlekedésen, olyan borzalmasan viselkedett boltban vagy játszón, pedig buszon még a tömeg és a zaj és mindenféle inger több.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!