Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyszülők mennyire vigyáznak...

Nagyszülők mennyire vigyáznak az unokákra? Ti kéritek meg, vagy ők ajánlják fel?

Figyelt kérdés

Nem vita, nem a nagymamáknak szültem. De igen, nagy segítség lenne, ha az otthon lévő myugdíjas nagymamák néha 1-1napot vigyáznának a kislányomra.

Erre tegnap kerekedett egy beszélgetés, mert a kislányom panaszkodott hogy nem akar holnap is korán kelni. Mondtam hogy muszály, mert dolgoznom kell.

Erre a nagymama hogy miért nem szóltam. Többször mondtam hogy nyári szünet lesz és meg kell oldanom, de egyszer sem mondta hogy vigyáz rá- a korábbi években sem. Mindig nekem kellene megkérni vagy ő is felajánlhatná hogy vigyáz rá szerintetek?

Ennek az lett a vége hogy két napot vigyáz rá, de azt is úgy hogy reggel viszem du megyek érte.

Nálatok ez hogy megy? Én várok túl sokat két nyugdíjas,de fitt egészséges otthon ülő nagymamától?

2022. jún. 20. 04:52
1 2 3 4
 21/33 NTBS ***** válasza:
93%
Ez változó. Egyénfüggő.
2022. jún. 20. 08:41
 22/33 A kérdező kommentje:

Köszi a sok választ.

Nem gondolom lepasszolásnak, ha egész nyári szünetben pár napot a nagyi az unokával van.

Van bébiszitterünk, évek óta ugyanaz, csak nekem még mindig olyan fura hogy a nagyik otthon és nem kívánnak az unokával lenni.

Természetesen tudom mivel jár egy gyerek, és megoldjuk a férjemmel, két kezemen meg tudom számolni hogy a 8 év alatt, hányszor "passzoltuk le" a gyereket.

És igen, ahogy említette is valaki, az én anyám is ,lepasszolt' a nagymamámhoz anno egész nyárra, és imádtunk ott lenni, ahogy egyébként a lányom is nagyon örül amikor a nagyival lehet.

2022. jún. 20. 08:57
 23/33 anonim ***** válasza:
34%

A gyerek sembiztos élvezné a sorozat előtt ülést.

A mi mamánk vigyázna ha kérném, de nekiaz a jó gyerek aki eszik, alszik és ül a tv előtt.

Nekem ez nem az igazi.

2022. jún. 20. 09:52
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik nagyi tesz magasról az unokára. Idős, nem akar vigyázni már a gyerekünkre (mert mivan ha ott hal meg mellette) és ez valahol ígyis van jól. Én sem szívesen bíznám rá. Tisztelem, becsülöm, de valami nagyon fura értékrendje lett így idős korára és az egészsége sem százas sajnos. Jobb a békesség, egyikünk sem erőlteti ezt a kérdést.

Anyukámék 180 km-re élnek tőlünk, de tűkön ülnek, hogy mikor megyünk haza, vagy mikor szólunk, hogy jöhetnének pár napra. Anyukám szerintem szíve szerint hozzánk költözött volna már amikor megszületett az unokája... :D Nem akarnak tolakodni, meg útban lenni, így nem kérik kifejezetten, hogy lehessenek végre vele, de érzem rajtuk, hogy mindig alig várják, hogy végre láthassák. Szóval itt a "lepasszolás" közös igény, nem teher, sőt... ami nem értem miért lenne gond. Szerintem inkább ez a természetes. Mi is így nőttünk fel. Az egyik nagyival alig volt kapocs, a másiknál meg egész nyáron nyaraltunk nonstop a hétvégéket leszámítva. Suli időben is rengetegszer gondoltunk egyet hétvégén, hogy most nála aludnánk, mi hívtuk fel, hogy mehetünk-e. Talán egyszer mondott nemet, mert programja volt. A tenyerünkön is hordozzuk ezt a nagyit a mai napig, mind a négy unokája imádja, ölelgeti, szívesen tölt vele időt, pedig már a legfiatalabb is 30+. Én ebben a példában nőttem fel és örülök, hogy úgy néz ki anyu is viszi tovább a mintát.

2022. jún. 20. 10:32
 25/33 anonim ***** válasza:
28%
Mindegyik nagyszülő dolgozik,így csak akkor kérem hogy vigyázzon rá pár órát ha nagyon muszáj,de előtte megkérdezem hogy tud-e rá vigyázni és mindig jóval elobb megbeszeljuk,hogy ő is szabaddá tudja tenni magát. Ők a nagyszülők nem dadák és nekik is van saját életük szerintem. Akkor is ezt gondolnám ha nyugdíjasok lennének.
2022. jún. 20. 12:58
 26/33 anonim ***** válasza:
87%

"Ők a nagyszülők nem dadák és nekik is van saját életük szerintem"

De ki mondta amúgy, hogy nem így van?

2022. jún. 20. 14:40
 27/33 anonim ***** válasza:
11%

Azok akik azt írták,hogy természetes hogy vigyáz rá, ez a dolguk stb. Mert szerintem nekik egyáltalán nem kötelességük vigyázni rá. Sőt hálás vagyok ha vigyáznak egy kicsit az unokára, pedig bármikor szívesen teszik,de úgy vagyok vele nagy szívesség egy nagyon aktív, matrica babára vigyázni 50 felett derék fájósan stb.

Pl. Kérdező is mondta hogy nyári szünet lesz és mintegy elvárta hogy a nagyi magától ajánlja fel, ahelyett hogy rákerdezett volna felnőtt módjára, hogy nagyi ekkor és ekkor tudnál vigyázni a kicsire? Ez az elvaras hogy automatikusan ugorjon a nagyszülő szerintem nem túl felnottes hozzáállás.

2022. jún. 20. 15:10
 28/33 anonim ***** válasza:
88%
27. Nem kötelesség, mint ahogy bevásárolni sem majd a nagyinak ha 70 éves lesz. Tőle is elvárod, hogy könyörögjön? Én természetesnek tartom, hogy vigyáznak rá és igen valahol ez a dolguk, mert egy család vagyunk és természetes, hogy ugrunk a másiknak.
2022. jún. 20. 15:14
 29/33 anonim ***** válasza:
74%
Nem kell könyörögni, de míg a 70 éves nagyi magatehetetlen és ezért természetes hogy bevásarolok,addig az anyuka kozel sem az és alap illem hogy ha szívességet várunk el valakitől, legalább megkérdezzuk ráér-e. Plusz megkérdezni,nem egyenlő a konyorgessel. Alap hogy megkérdezem van-e talán más programja, ezért beszélem meg vele előre ha akarok valamit,így mindenki betudja osztani programjait. Hisz nagyszulonek is van baráti köre,nyaral vagy hivatalos ügyet intéz stb.
2022. jún. 20. 15:21
 30/33 anonim ***** válasza:
85%
29. Én nem magatehetetlen emberről beszéltem, szimplán csak idős. De mint ahogy én is felhívtam a mamámat 70 felett, hogy kell-e a boltból valamit, ő is megkérdezte anyumat, hogy mennek-e az unokák. Nyilván megkérdezem, ha fix programom van, de a kérdező esetében szerintem néha a mama is felajánlhatná. De persze igazad van kérni nem kerül semmibe, és az a legtisztább. Csak tudod, nem tudjuk milyen pofavágás kíséri a kérést. Na mindegy nem vita, mert kb ugyanazt gondoljuk :)
2022. jún. 20. 15:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!