Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyszülők mennyire vigyáznak...

Nagyszülők mennyire vigyáznak az unokákra? Ti kéritek meg, vagy ők ajánlják fel?

Figyelt kérdés

Nem vita, nem a nagymamáknak szültem. De igen, nagy segítség lenne, ha az otthon lévő myugdíjas nagymamák néha 1-1napot vigyáznának a kislányomra.

Erre tegnap kerekedett egy beszélgetés, mert a kislányom panaszkodott hogy nem akar holnap is korán kelni. Mondtam hogy muszály, mert dolgoznom kell.

Erre a nagymama hogy miért nem szóltam. Többször mondtam hogy nyári szünet lesz és meg kell oldanom, de egyszer sem mondta hogy vigyáz rá- a korábbi években sem. Mindig nekem kellene megkérni vagy ő is felajánlhatná hogy vigyáz rá szerintetek?

Ennek az lett a vége hogy két napot vigyáz rá, de azt is úgy hogy reggel viszem du megyek érte.

Nálatok ez hogy megy? Én várok túl sokat két nyugdíjas,de fitt egészséges otthon ülő nagymamától?

2022. jún. 20. 04:52
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
84%

Olyan szerintem talán ha háromszor volt, hogy bármelyikük magától jelentkezett volna gyerekre vigyázni. Mármint 14 év alatt volt ennyi, mert a legnagyobb már akkora.

Egyébként szeretnek az unokakkal lenni, és ha megkerjuk őket, akkor igyekeznek megoldani, hogy ráérjenek, de azt nem tapasztaltam egyikuknel sem, amit sok más nagyszulonel látok, akár anyám noverenel is, aki már szintén nagymama, hogy ők maguk kérik, hogy időről időre náluk legyen az unoka, vagy csak elviszik sétálni, játszani, stb.

2022. jún. 20. 06:58
 12/33 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk normális nagyszülők vannak, akik szeretnek minket és szeretik az unokáikat is, így természetesen nem "ráerőltetésnek" meg "lepasszolásnak" élik meg, ha vigyáznak az unokákra, hanem örülnek, ha velük lehetnek. Nyilván van ennek mértéke, még kisebbek, hetente-kéthetente 3-4 órát vigyáznak rájuk, és nagyon várják, soha nem mondanának ilyen, hogy "nem nekünk szültétek őket", nekem sem jutna eszembe, hogy valaha is ilyet kiejtsek a számon majd a gyerekemnek, míg nem arról annak szó, hogy konkrétan nekem kéne nevelni az unokát.

Nálunk többnyire mi kérdezzük meg, hogy ekkor és ekkor vigyáznának-e rá, de ők is ajánlották fel többször, hogy ha gondoljuk, hétvégén vigyük nyugodtan a kicsit (egyikük dolgozik). Persze, ha, programjuk van, megértjük, akkor nem visszük.

Szoros is a nagyszülő-unoka viszony, a gyerekek is szeretik szaladnak hozzájuk két karral, mert érzik, hogy nem teherként vannak kezelve.

2022. jún. 20. 07:20
 13/33 anonim ***** válasza:
85%

Nem semmi, hogy valakinek megterhelő 1-2 napot a SAJÁT unokájával lenni.

Ez a "magamnak szültem" duma meg annyira röhejesen szánalmas, aki ezt mondja, annak biztos, hogy senki nem segít, és ezzel magyarázza be saját magának is, hogy ez a normális.

Különben meg azzal ha valaki gyereket vállal, vállal mindent vele, még az ő gyerekét is.

2022. jún. 20. 07:29
 14/33 anonim ***** válasza:
87%

3!

Attól mert neked senki nem segít szívesen, meg te meg tudod oldani, attól nem mindenki tudja. Te nagy logisztikus.😂

2022. jún. 20. 07:30
 15/33 anonim ***** válasza:
78%

3. Jól van szent anya, leborulunk a nagyságod előtt. Én gond nélkül lepasszolom a gyerekem egy-egy estére, mert nekem fontos a minőségi idő a férjemmel. A tiédnek meg majd más megadja ne aggódj, amíg te játszod az eszed.

Mi sajnos távol élünk a nagyszülőktől, de nálunk versenyeznek kinél mikor legyen a gyerek. Szerintem egy igazi nagyszülő ilyen. Az én nagyszüleim is ilyenek voltak. Persze vannak akik átesnek a ló túloldalára, de nekem mindig fura, ha a nagyszülőknek külön kérvényt kell benyújtani, hogy időt töltsön a kisunokával. Ezek azok az emberek akik 30 évvel korábban gond nélkül, hetekre lepasszoltak a nagyinak a kölyköket. Kérdező, szerintem nálatok meg kell kérni, ami nem baj, csak majd ha 16 éves lesz az unoka és könyörögni kell neki, hogy látogassa meg a nagyit, az gondolom majd probléma lesz.

2022. jún. 20. 07:40
 16/33 anonim ***** válasza:
91%

*De mi a sok kényelmes szülőtől ellentétbe tudtuk mivel jár egy gyerek és nem vagyunk rászorulva hogy más nevelje a gyerekunket!Meg tudjuk oldani ketten is"

Tudod, normális, szerető családokban az unokával együtt lenni alkalmanként nem kényszer és rászorulás, hanem öröm mindkét félnek.

Azért, mert nálatok sz*r nagyszülők vannak, akik nem szeretnek az unokával lenni és akikkel emiatt az unoka sem szeret lenni, attól még nem kell így gondolkodni. Vagy te is így állsz majd a saját unokádhoz, le ne merjék passzolni, oldja meg a lányod, csak oda ne vigye? :D

2022. jún. 20. 07:49
 17/33 anonim ***** válasza:
91%

"Mivel a lányom nem marad senkivel."

Ilyen hozzáállással soha nem is fog.

2022. jún. 20. 07:54
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Elszomorító volt látni hogy barátaim akiknek vagy vannak gyerekei vagy már nagymamák ,mennyire szívesen vigyázzanak gond nélkül az unokákra vagy a nagyszülő vigyázz szívesen az unokákra.

8 válaszoló voltam.

2022. jún. 20. 07:54
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak az anyósom nyugdíjas, de ő magától nem keres minket. Általában én kérek segítséget, de ők nem az a típusok akik szívesen vigyáznak sokáig gyerekekre. Szeretik őket, de komfort zónán túli nekik az egész..

Mi a nyári szünetet férjemmel szoktuk megoldani szabadságokkal..

Én úgy látom nálatok is inkább nyűg ez a kérdés sajnos. Az ember nem tud ezzel mit csinálni, a családot úgy kell elfogadni ahogy van.

2022. jún. 20. 07:56
 20/33 anonim ***** válasza:
91%

"Ha anyuci le akarja passzolni a gyereket arra ott a bébiszitter, ne más nyakába varrjátok a gyereketek, nem a nagyszülő erőltette rátok gondolom hogy szüljetek."

Na a másik agymenő.

Más nyaka... Szerintem mindenki elsősorban a saját családon belül szeretné tudni a gyerekét, nem idegenekre bízni.

Én szívesebben hagyom anyukámra, mint bárki másra, majd nem fogom megkérdezni tőle, meg rábízni, mert pár szuperhős nehogy megszóljon, hogy én "lepasszolom" a gyereket alkalomadtán.

Vagy mindenki mondjon fel a munkahelyén, mert nyári szünet van, csak nehogy az legyen, hogy ő passzolgatja a gyereket.

Megint magatokból indultok ki.

2022. jún. 20. 07:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!