Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Felvettük a támogatásokat,...

Felvettük a támogatásokat, most már nem tudok elválni se a gyerekek, se magam érdekében. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy szitokszó a támogatások feltétele, lehet csok diggernek meg hasonlóknak nevezni minket, de mi is pénzből élünk, másképpen nem nagyon tudtunk volna házat venni, mert mi már akkor vettük fel, amikor az ingatlanárak az egekben voltak, és pomt sikerült találnunk egy elfogadhatót. Amihez még kértünk a családtól is kölcsönt felújításra, amit apránként fizetünk vissza.

És most ez az egész visszaütött.

28 éves vagyok, egy 2 éves kislányom van, és egy 5 hónapos kisfiam.

A férjemmel 12 éve vagyunk együtt, vele terveztem az életemet, vele alapítottam családot, tényleg hittem benne, hogy együtt fogunk megöregedni, hogy örökké szeretni fogjuk egymást.

Vannak közös programjaink, kérés nélkül kiveszi a részét a gyerekek és a háztartás körül. Ezért ért olyan váratlanul, amikor kiderült, hogy megcsalt, ami szintén egy érdekes történet.

Bennem minden összetört. Undorodom tőle, hánynom kell, amikor bejön. Tudom, magamnak is köszönhetem, de ha egy semmirekellő, egoista, mindenben ellébecoló csávó lenne, még megérteném azokat a mondatokat, kis beszólásokat, amit kapni fogok, de nem ilyen volt, és még most se hinném el, hogy megcsalt, ha nem kényszerült volna vallomástételre.

A gyerekek miatt már nem tudok visszamenni arra, ahol eddig voltam, és ha az első szakmámban helyezkednék el (ami könyvelő), akkor viszonylag jól keresnék, de egy napot nem dolgoztam a szakmámban, mert a vége felé rájöttem, hogy nem érdekel. A fizetésem nem bírná a sok tartozásnak a felét, mert ha elválunk, akkor két háztartást kellene fenntartani. Mit tegyek?

2022. jún. 16. 19:16
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
31%

Nem hiszem h jobban tudom mint a KSH, de én azt látom, hogy nagyon sok gyerek születik.

Szülőfalumban az általános iskola alsó tagozat át, amit vagy 10 éve bezár tok, most újra nyitják, mert hirtelen annyi gyerek lett. Épülnek a gyönyörű új házak, és mindegyikben huszonéves fiatalok laknak, akik kivonulnak a falunapra a babàkkal, mert más szórakozásra már nem telik, és eljátszák hogy ők mekkora felnőttek, pedig valójában szívesebben mennének jövő héten a volt fesztiválra. Senki ne mondja nekem, hogy ezeknek jó vége lesz.

2022. jún. 17. 07:27
 42/50 anonim ***** válasza:
21%
41 honnantudod, hogy hova vágynak azok a fiatalok? :D
2022. jún. 17. 08:45
 43/50 anonim ***** válasza:
16%
Meg pl az egyik a húgom.
2022. jún. 17. 08:50
 44/50 anonim ***** válasza:
18%

41, pont, hogy nem! Hiába minden próbálkozás, így is a régebbi évek adatai alatt vannak a születésszámok. Esetleg többen költöznek falura vidéki városok helyett.

Régen is pont így eljátszották a huszonévesek, hogy felnőttek. MI vagyunk a felnőttek, csak most, hogy idősebb lettél, kevésbé érzed komolynak a felnőttséget:D Annakidején valami megfoghatatlan dolognak tűnt, pedig ugyanolyan kis mulyák voltak, mint a mostani huszon-harmincasok.

2022. jún. 17. 09:53
 45/50 anonim ***** válasza:
90%

Hát ha valaki, én aztán nem vagyok konteó hívő.

Inkább te vagy végtelenül agyhalott, ha szerinted egy érett felnőtt nő ilyen kérdésekben a gyakorin szavaztatja meg a sorsát, mintsem hogy pl ügyvédhez, vagy más tanácsadóhoz fordulna.

2022. jún. 17. 11:13
 46/50 anonim ***** válasza:
28%

41: "akik kivonulnak a falunapra a babàkkal, mert más szórakozásra már nem telik"

Egy babával mégis hova mennének? Volt fesztiválra akkor se tudnak, ha van rá pénzük.

Ez teljesen korrekt családi program, babával nem fognak messzire elautózni, hogy valamit megnézzenek.

Szerintem neked savanyú a szőlő, mikor látod, hogy nekik van párkapcsolatuk, gyerekük, házuk, sőt még jól is érzik magukat a bőrükben.

2022. jún. 17. 12:21
 47/50 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként milyen hasznos választ lehet adni erre a kérdésre? Ha egyedül nem tudja eltartani magát, illetve visszafizetni a támogatást, aminek a feltételeit nem teljesíti, akkor az egyetlen megoldás, hogy a férjével marad, és elnézi a megcsalást.
2022. jún. 17. 17:59
 48/50 anonim ***** válasza:
8%
Olyan cuki, amikor egy "Gyakori kérdések" nevű oldalon rácsodálkoznak arra, ha sok hasonló vagy ugyanolyan kérdés van.
2022. jún. 17. 18:05
 49/50 anonim ***** válasza:
100%

Erre csak 2 megolád van:

1. A férjed is es te is összeszedtem magatokat es megmentitek valahogy ezt a házasságot.

2. Eladjátok a házat és visszafizettek minden támogatást. Utána eltudtok válni, te mehetsz dolgozni, gyerekek a bölcsibe, es talán valami isten háta mögötti eldugott 1 szobás albérletet tudsz majd bérelni ahol ha mást nem is, de aludni tudsz majd a gyerekeiddel.

Én először az 1. pontot próbálnám meg...

2022. jún. 17. 23:44
 50/50 anonim ***** válasza:
65%

Amikor a 11. válaszodat olvastam, kérdező, szabályosan elfogott a hányinger. Tehát rendszeresen eljárt k.vázni, de te legyél hálás, mert ő annyira szeret titeket, hogy csak félrek.rt és nem mindjárt otthagyott titeket a francba??

Kérdező, lefordítom. A többi haverjának is lett gyereke, tehát neki is kellett ugyanaz a státuszszimbólum, mint ami nekik van, a feleség meg a gyerek. Ugyanakkor unatkozik, mert valójában nem vágyott erre az egészre, es hát mi a megoldás? Egy másik nő. Aztán csak áll nagy bociszemekkel, hogy DEHÁT nem hagytalak el titeket, ebből is látszik, hogy én vagyok a legjobb apa es ferj! Miközben csak rohadt kényelmes neki, hogy otthon valaki mossa az összeg.cizett gatyáit, már tényleg elnézést az ízléstelenségért, de rohadtul felhúztam magam. Meg hát ugye a haverok előtt se mutatna jól, hogy elmegy, hiszen ott most a Csalados Ember a menő, csak a többiek esetleg komolyan is gondolják, ellentetben a te férjeddel.

Az a baj, hogy ha maradsz és megcsináljátok a harmadik gyereket a csok miatt, akkor garantalt a boldogtalanság a ferjeden kívül mindenkinek. Őneki lathatóan nem igazán van bűntudata, folytatná az egészet ott, ahov abbahagyta, hiszen ő az Év Férje, amiért nem lép le. Te pedig csak összeszorított foggal tudnal vele lefeküdni, és a gyerekednek se kívánnám, hogy csak a csok miatt szülessen. Kérdező, egyetlen életed van. Egy hitel miatt elpocsékolnád egy ilyen hazassagban ragadva? Rengeteg csok szakértő van, facebook csoportok is akár, sokan vannak hasonló helyzetben, olvass utána, milyen lehetőségek vannak. Egy ideig biztos nehezebb lesz, de minden jobb, mint amiben most élsz, ebben a kényelmes kis pokolban. A cinikus ferjeddel, aki nem is érti, hogy mi a problémád. Nagyon szorítok neked!

2022. jún. 18. 07:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!