Óvónők, alsós tanítók, mit tennétek, ha kiderülne, hogy egy szülő borotválja a nagycsoportos gyereke lábát, mert szerinte úgy ápolt?
eddig olvastam, mert meggyőződésem innentől h fogalmad nincs a gyerekekről
"ovábbá szólnék Julikának, hogy "Julika, én a helyedben példát vennék a Mancikáról, ő sem szól a te füleidre egy szót sem, te is követhetnéd a példáját,"
Ezzel kb azt éred el h innentől kezdve már Julikat is csesztetik majd, és mostmar minden apró elváltozást ami eddig nem tűnt fel, észrevesznek és kigúnyolnak. Mert ezt egy felnőtt mondta!
De a gyerekek pont így működnek
Pontosan, hogy igen! És ott van még marcika foga, meg akármelyik csúfolódó akármelyik testrésze! Meg kell nekik( a csúfolódóknak) mutatni, hogy MINDANNYIAN sebezhetőek, és ebben semmi rossz nincs!
Nyilván nem az osztály előtt kell megszégyeníteni egyébként a csúfolódót, hanem amikor ketten-hárman vannak. Mindegy, én tudom, hogy nekem megy, az én közösségemben mindenki elfogadja a másikat. Az egyik diszkalkuliás, a másiknak emésztési gondjai vannak, a harmadik kicsit "lassú", a negyedik temperamentumos, az ötödik waldorfos(kb mindenből kimarad, lemarad, amiből a többiek, másvilág), a hatodik pösze és mégis tök simán mennek a dolgok.
Pont, mint a némó nyomában, és "büszkék"-vállalják a másságukat, mert semmi sem ciki, mert amikor valaki felvág, hogy "én dél afrikában voltam nyaralni, mert megtehetjük", akkor mi felnőttek kezeljük a helyzetet, hogy Ez szuper, biztosan jó volt. Neked kifaragták a nyáron a hangszered a szüleid, ugye Andika? Nálatok Julika faragtak már ki valamit a szüleid? Nem, semmi gond, a délafrikai nyaralás is elképesztő, mindenkinek a szülei másban szuperek. Elképesztő, hogy mindenkinek a szülei kitettek magukért, hogy jó nyaratok legyen.
Vagy egyik gyerek már oviban olvasott-írt, a másik 3.os, és még nem megy neki, figyelünk, és mikor halljuk, hogy "hogy lehet, hogy te még nem tudsz olvasni, pedig harmadikos vagy???" akkor szólunk, hogy "majd megtanulja, de láttad már a kötéseit? Te tudnál ilyet? Legalább annyit foglalkozik vele, mint te az olvasással"
Ezeket így kell megoldani, és nálunk így is működik, pedig nagyon különbözőek a gyerekek, különböző megjelenéssel, háttérrel, anyagi helyzettel, adottságokkal. A kövér kissrác lehet, hogy béna fogócskában, de "kakasviadalban" verhetetlen a súlya miatt. Van, amit a kirekesztővel ketten kell, és van, amit mások előtt. Ezt a felnőtteknek kell megoldani, és nem úgy, hogy változtatnak a gyerek testén, hogy ne cikizzék! Amúgy a nagyon vékony gyerekek karja szokott szőrösebb lenni(mikor csak kar), így védekezik a test a kihűlés ellen. Jól gondolom, hogy nagyon vékony a lányod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!