Óvónők, alsós tanítók, mit tennétek, ha kiderülne, hogy egy szülő borotválja a nagycsoportos gyereke lábát, mert szerinte úgy ápolt?
17, a különbség, hogy felnőttként engem nem visel meg érzelmileg, ha valaki szerint "fúj", hogy nem állok be a sorba és merek különbözni. Nem csinálok a külsőmmel semmit tarsadalmi nyomásra, csak ha szeretnék.
De egy tininél ez más, sokkal nehezebb.
És abszurd, hogy a rossz szülői válaszreakcióval egyesek mar a 7 évesek szamára is előírnák a szőrtelenítés terhét.
Mert igen, azzal hogy te leborotválod a lanyodét, ezt éred el.
Tisztázzuk le!
Én vok aki a 7 évesének szőrtelenített.Nem a lábát, a karját (a lába nem kirívóan szőrös, csak a karja)
Nem azért tettem mert engem zavar, v mert azt akarom h felnőttnek érezze magát.
A gyereket már suli előtt is zavarta, de ritkán említette, nem takargatta.
Majd iskolában egy lány csoport (főleg az egyik kislány) napi szinten csúfolta, csesztette a lányomat vele. Aminek az lett az eredménye hogy nem vette le a pulcsit. Tesi órán srm volt hajlandó pólóban lenni, vagy akár átöltözni.
Hiába a pozitív megerősítés, ha a másik oldalról napi szinten megy a szivatás.
Nem tudom h honnan veszed hogy bárkinél is ez elvárás lenne ezek után.
Nem. nem az. De én sem bánom h egy ilyen egyszerű dologgal véget tudtam vetni az egész bántalmazásnak.
Egyébként csináltattunk hormon panelt, voltunk több orvosnál is. Semmi elváltozás nincs, nem kaptunk negatív eredményt. Mivel csak a karjai feltűnően szőrösek, így az orvosok szerint valamint vérkép alapján nincs probléma
26-os a te eseted egész más.
Itt a kérdésben a "szerinte úgy ápolt" szerepel.
Jah h a kérdésre is válaszoljak, az osztályfőnök maximálisan támogatott a dologban, hiszen már neki is szembetűnt a probléma, de sajnos az ő kezük is megvan kötve ilyen téren. Hiszen egy pár elbeszélgetésen kívül nem tud mit tenni a csúfolódás ellen.
A szülők megsem jelentek a megbeszélt találkozón.
Igen, az is, bár nem a te válaszod, hanem azé, aki ott pattogott, hogy a gyerek akkor ápolt, ha szőrtelen, mert a mi kultúránk ilyen, amit én abszurdnak érzek.
Szerintem a gyerek személyiségének hátrányos befolyásolása, vagy valami ilyesmi, ha valaki minifelnőttet csinál a gyerekéből. Ezért tiltják a körömlakkot is, mert semmi keresnivalója egy gyerek kezén, hiszen gyerek. De hogy a testéből el is vegyenek miatta, hogy "szebbnek, ápoltabbnak" lássák valami bizarr szépségideál alapján, az tuti helytelen és káros.
Ha osztályfőnök lennék, biztosan behívatnám a gyerek szüleit, de minimum jelezném nekik hivatalos felületen, hogy ez meg ez van, és tegyenek a bullying ellen. Iskolákban vannak érzékenyítő órák is erre. Minden egyes pillanatban ott teremnék, és "büntetésbe" helyezném a gonoszkodókat, üljenek mellettem a padon, meg ilyesmi, ha meghallok, látok valamit, és NAGYON figyelnék. Továbbá szólnék Julikának, hogy "Julika, én a helyedben példát vennék a Mancikáról, ő sem szól a te füleidre egy szót sem, te is követhetnéd a példáját, és elfogadhatnál másokat". Persze nincs semmi baja a gyerek fülének, ahogy a tiéd karjának sincs, de biztos felébredne a gúnyolódóban az egész, hogy hopp, neki is lett gyenge pontja, és kicsit magába szállna, nehogy valaki őt is kipécézze hülyeség miatt.
Akár szülőként is megtenném. És még csak azt sem mondtam, hogy csúnya a füle vagy ilyesmi, teljesen védve lennék, hisz csak azt mondtam, hogy őt se gúnyolják, ő se gúnyoljon..:) de példát említve nagyon hatásos szöveg lenne, pláne egy tanártól.
Az ő dolguk összekovácsolni az osztályt ilyen olyan pszicho-trükkökkel embereljék meg magukat! Van egy csomó jó csapatépítő tréning ilyen esetekre, bizalmi játékok, alkalmak, mikor a kirekesztett gyerek csillogtathatja a tudását más területen. Milyen jó az a plusz kéz, ha ő áll be utoljára a kötélhúzó versenyen(mert őt állítja be utoljára a tanár)..
Nézetni kell vele a némó nyomában, az tök cuki mese, minden kis tengeri halacska elmondja a "hibáját", mikor némó szégyelli az uszonyát. Van akinek testi, van, akinek a modora:) Ilyet is lehetne csinálni, emeljenek ki gyengeséget, erősséget magukban, önismeret az osztály előtt, hogy lássák, milyen sokfélék mindannyian, és ez mennyire rendben van. Ez a tanár hibája, nagyon sajnálom, hogy úgy gondolod a gyerek karjának szőrtelenítése, testének megváltoztatása a megoldás a bullyingra, főleg egy ilyen teljesen hétköznapi esetnél.. mégcsak nem is az van, hogy hatodik ujjat, vagy hiányzó végtagot, tehát valami még szokatlanabbat "rejteget", hanem a saját teljesen természetes karját.. hjajj
Emlékszem nálunk volt szeplős, volt szőrös anyajegyes, volt, akinek durván átlátszottak az erei, volt, aki hátra tudta csavarni a karját, másnak furcsa fogai voltak, volt, akinek be volt repedezve a nyelve, volt, aki olyan sovány volt, hogy oldalról pár centisre be tudta húzni a hasát.. mindenkivel volt valami és mindenkinek a dolgairól tudtunk. Ez a tanár felelőssége, utána a közösségé.. A tanárnak fel kellene bújtani a közösséget a kirekesztés ellen, mint mondjuk a 12 dühös emberben. Imádtam azt a jelenetet a végén, ahogy a hajthatatlan kirekesztő embertől a közösség elfordul a felbújtás hatására, mire az magába száll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!