Milyen esetben indokolt megütni egy gyereket?
"Amikor egy váróban ülve, egy kisgyerek a földön fekve, visítva hisztizik az anyjának, nektek sosem volt még kedvetek odamenni, és felképelni a kis vakarcsot?"
Akkor nem, de mikor egy 12 éves kamasz k-nak nevezte az édesanyámat, akkor kis híján felképeltem. Vagy mikor két gyerek egy gyengébb társukat bántalmazta. Ja igen, tanítottam. Lehet mondani, hogy alkalmatlan vagyok rá... De ezeknek a gyerekeknek leginkább az apjuknak kellett volna időben egy jól irányzott nyaklevest adni. És mielőtt erre az lenne a válasz, hogy biztos nem kaptak otthon szeretetet: nos, a 3 esetből 2 gyerek majomszeretetben nőtt fel, sosem nevelték.
Van itt két tábor, azok akik nem ütik a gyereket.
...meg a capslockhuszár zen buddhista, meg a másik, az is olyan kiegyensúlyozott, lelkileg ép felnőttnek tűnik, őt is verték, aztán milyen normális ember lett belőle.
Melyikre szeretnéd, hogy hasonlítson a gyerek?
"nos, a 3 esetből 2 gyerek majomszeretetben nőtt fel, sosem nevelték"
Pedagógusként nyilvan tudod (?) hogy mit eredményez a majomszeretet, és remélhetőleg azt is, hogy nem a jól irányzott atyai pofon a gyógyír rá. Egy gyereket, akit nevelnek és szeretnek, nem szükséges gyepálni. Sajnos sok tanár alkalmatlan a pályára, sok szülő meg a gyereknevelésre. Az egész egy ördögi kör, mert az erőszakra adott erőszakos válasz nem megoldás, de az sem, hogy hagyja bántani az ember a gyengébbet.
"Ja igen, tanítottam."
Azokat, akik gyerekekkel foglalkoznak folyamatos önismereti képzésre kötelezném.
(ezt csak úgy zárójelben jegyzem meg)
“Aki kíméli botját, gyűlöli a fiát, de aki szereti, idejében megfenyíti.”
– Példabeszédek 13:24
“A gyermek szívéhez hozzátartozik az ostobaság, de a fenyítő bot kiűzi belőle.”
– Példabeszédek 22:15
“Ne sajnáld megfenyíteni a gyermeket, nem hal bele, ha megvered bottal. Te csak bottal vered meg, de lelkét a holtak hazájától mented meg.”
– Példabeszédek 23:13-14
“A bot és a fenyítés bölccsé tesz, a kényeztetett gyermek pedig szégyent hoz anyjára. Sok ott a bűn, ahol sok a bűnös, de az igazak meglátják azok bukását. Fegyelmezd fiadat, akkor nyugodt lehetsz felőle, sőt örömöt találsz benne.”
– Példabeszédek 29:15-17
36
Kössz, most több példám van arra, hogy milyen képmutató s undorító is a vallás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!