Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tehetek én, mint rokon,...

Mit tehetek én, mint rokon, egy gyerek érdekében?

Figyelt kérdés

Testvérem partnere, a szóban forgó kislány apja meghalt. Neki azóta új hapsija van, egy nàla jóval fiatalabb srác személyében. Tesóm sosem volt tipikus anyuka. Szerintem nem is szereti a gyerekét. Legalábbis sosem mutatta, vagy mondta ki. Ez az új pasas lelkileg terrorban tartja a gyereket. Legutóbb úgy fenyegette meg szóban, hogy “addig ütlek, amíg mozogsz”.

Tesómmal erről nem lehet beszélni. Nem látja a hapsi hibáit és destruktív hatását a kislány fejlődésére. Mintha homokba dugta volna a fejét.

Félek, hogy lelkileg még jobban sérül majd, mint eddig.

2022. jún. 7. 11:13
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
25%
Ok, akkor elmondja a gyerek és kiemelik a családból. Az jó lesz neki? A történetből nem derül ki, hogy valóban megveri e, vagy csak fenyegeti. Biztos jó lesz egy 12 évesnek neveloszulokhoz kerülni, el az anyjától. Biztos ott tökéletes élete lesz, senki egy rossz szót hozzá nem szól.
2022. jún. 8. 06:51
 22/31 anonim ***** válasza:
80%

21-es, te nehéz felfogású!

Ha a kérdező (a gyerek nagynénje) jelzi, hogy befogadná, akkor (ha a körülményei megfelelőek) neki fogják adni a gyereket, nem egy vadidegennek.

Ezt írtam le 20-as válaszomban, fogalmam sincs, mit nem lehet azon érteni.

2022. jún. 8. 10:26
 23/31 anonim ***** válasza:
27%

Én visszaolvastam, mert már több hozzászólásban láttam, hogy "a kérdező befogadná", de nem láttam ilyet, hogy ezt kijelentette volna.

Miért gondolja azt itt pár hozzászóló, hogy a kérdező örökbe fogadná a szóban forgó gyereket??? Azért mert felszólalt az érdekében?

Ja, hogy csak úgy lehet kiállni valaki mellett, hogy már akkor az összes felelősséget át kell venni, amúgy kussoljon az ember? Többször láttam már itt ezt a hozzáállást.

2022. jún. 8. 10:48
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Valóban nem írta itt le, de nekem tök evidens. Én hasonló esetben nem is gondolkodnék ezen. Örülnék, ha ki tudnám menekíteni abból a mérgező légkörből, és igyekeznék helyre hozni mindent a lelkében, amit a kedves anyukája elrontott. Ha a gyerekek normálisan vannak nevelve, akkor nekik is természetes, hogy befogadjuk az unokatesót, akkor is, ha emiatt szűkösebben leszünk.
2022. jún. 8. 10:59
 25/31 anonim ***** válasza:
79%

21.: Igen képzeld, van, amikor jó kiemelni, és bőven meglehet, hogy sokkal jobban érezné magát nevelőszülőnél is. (Bár itt a nagynéni is befogadhatja.) Egyébként ilyen könnyen nem emelnek ki, sok esetben SAJNOS... Nem kell az anya szerepét ennyire romantizálni, az írásból lejött, hogy vele sem túl rózsás a kapcsolata a gyereknek. Nem, nem minden gyerek ragaszkodik ész nélkül.

Ettől az attitűdtől én is rosszul vagyok, ez a ne nézz oda, ne tégy semmit, nehogy segíts, hagyd csak benne a sz.rban. Főleg, ha gyerek az illető, a gyakorisok zöméből pedig pavlovi reflexként bukik ki a gyerekek elleni gyűlölet kb. minden kérdés alatt, ahol gyerek a téma. Nem is csoda az sem, miért van annyi családon belüli tragédia, itt is kapásból elkezdték, hogy a gyerek biztos csal konfabulál, meg jaj, kiemelik, akkor jobb lesz neki (kb. ez a sz.rd le mentalitás). Szó nélkül jelenteném a családot, jó eséllyel a gyerek hálás lesz érte.

2022. jún. 8. 11:35
 26/31 anonim ***** válasza:
20%
Honnan veszed, hogy a nagynéni befogadna és egyáltalán alkalmas lenne ra?
2022. jún. 8. 11:38
 27/31 anonim ***** válasza:
79%
Ki beszélt itt a nagynéniről? Lehet, hogy befogadná, ezt írtuk. Te miért kötekedsz mindenkivel és akarsz meggyőzni mindenkit arról, hogy hagyjuk a gyereket benne a sz.rban? Előbb jöttél azzal, hogy a gyerek csak konfabulál, aztán azzal, hogy a gyerek úgysem mondaná el (fogalmam sincs, honnan vetted) majd azzal, hogy jaj, kiemelik, juj, de szörnyű, elveszik az anyja mellől... Van, ahonnan jobb kiemelni, ennek a gyereknek tulajdonképpen meg most sincs anyja, az a falloszt választotta.
2022. jún. 8. 11:43
 28/31 anonim ***** válasza:
0%

" (Bár itt a nagynéni is befogadhatja.) "

A 25. valaszado.

2022. jún. 8. 11:48
 29/31 anonim ***** válasza:
72%
Mint lehetséges OPCIÓT írtam le. Vagy igen, vagy nem, mivel nem látunk bele a nagynéni fejébe. Egyébként azzal, ahogy a gyerekhez viszonyul már sokkal különb (tehát alkalmasabb), mint a gyerek tényleges családja. Felesleges a kapálózás, itt senki nincs rajtad kívül amellett, hogy hagyják a gyereket a szarban. 😉
2022. jún. 8. 11:52
 30/31 anonim ***** válasza:
80%
Az a hozzászóló valami gyerekgyűlölő troll, kár rá időt vesztegetni.
2022. jún. 8. 11:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!