Mit tehetek én, mint rokon, egy gyerek érdekében?
Testvérem partnere, a szóban forgó kislány apja meghalt. Neki azóta új hapsija van, egy nàla jóval fiatalabb srác személyében. Tesóm sosem volt tipikus anyuka. Szerintem nem is szereti a gyerekét. Legalábbis sosem mutatta, vagy mondta ki. Ez az új pasas lelkileg terrorban tartja a gyereket. Legutóbb úgy fenyegette meg szóban, hogy “addig ütlek, amíg mozogsz”.
Tesómmal erről nem lehet beszélni. Nem látja a hapsi hibáit és destruktív hatását a kislány fejlődésére. Mintha homokba dugta volna a fejét.
Félek, hogy lelkileg még jobban sérül majd, mint eddig.
Semmit.
Az mondjuk érdekes, hogy előtted fenyegeti meg a gyereket....
Nehéz, az biztos.
Ha videóra veszed, és elménsz vele a rendőrségre.
Hosszú procedúra lesz, de szerintem egy ilyenért simán elveszik a gyereket, és ha szerencséd van, akár te is örökbe fogadhatod.
A tesóddal való jóviszony viszont felejtős.
Nagymama esetleg nincs a képben aki kicsit beszélne a fejével?
1-3, lehet ezt hallani más szobából, telefonon át.
Az is lehet, hogy a gyerek mondta, ennyi idősen abszolúte nincs rajtuk semmilyen filter, nem tartanak titkot.
Tényleg nem szerepel, hány éves a gyerek.
Nem sokat tudsz tenni. Én mondjuk simán megfenyegetném mindkettőjüket, hogy a gyermekvédelemnél följelentem, ha bármi olyat tapasztalok, amit abnormálisnak tartok. Mint pl. ezt a megjegyzést.
A konfabulálás valóban létező jelenség, de ilyen mondatot csak akkor mond egy gyerek, ha hallotta. Kitől hallotta volna? Esetleg óvodában, de legvalószínűbb, hogy bizony otthon. Vagy az anyjától, vagy annak párjától. Ha ők megvannak egymással, akkor nem valószínű, hogy a férfi a nőnek mondta volna ezt. Fordítva még kevésbé.
Szóval nagyon úgy néz ki, hogy mégiscsak úgy történt, ahogyan a kérdező leírta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!