Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tehetek én, mint rokon,...

Mit tehetek én, mint rokon, egy gyerek érdekében?

Figyelt kérdés

Testvérem partnere, a szóban forgó kislány apja meghalt. Neki azóta új hapsija van, egy nàla jóval fiatalabb srác személyében. Tesóm sosem volt tipikus anyuka. Szerintem nem is szereti a gyerekét. Legalábbis sosem mutatta, vagy mondta ki. Ez az új pasas lelkileg terrorban tartja a gyereket. Legutóbb úgy fenyegette meg szóban, hogy “addig ütlek, amíg mozogsz”.

Tesómmal erről nem lehet beszélni. Nem látja a hapsi hibáit és destruktív hatását a kislány fejlődésére. Mintha homokba dugta volna a fejét.

Félek, hogy lelkileg még jobban sérül majd, mint eddig.

2022. jún. 7. 11:13
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
63%

"Hol hallotta volna? Pl egy filmben"

S miért néz a gyereked ilyen filmet? 3-5 éves gyerek talán ne nézzen már ilyesmit, az se normális 🤔🤨

2022. jún. 7. 15:27
 12/31 anonim ***** válasza:
0%

11!

Az én gyerekem nem nézett, de ha ezzel a történetben gyerekkel nem törődnek, simán megnezheti, nem?

2022. jún. 7. 15:34
 13/31 anonim ***** válasza:
0%

7-es, 8-as 9-es, 10-es nagy segítség vagytok, mondhatom.

Szerintem is próbálj meg beszélni először a nagyszülőkkel, hátha tudnak a nőre hatni, hogy hagyja ott.

2022. jún. 7. 15:49
 14/31 anonim ***** válasza:
73%
A 7-es és a 10-es kommentel mi a baj? Igenis fontos tisztázni, mi az a konfabuláció, mielőtt kitalálnánk, hogy a gyerek csak konfabulál! Igen, én is konfabuláltam, voltak kitalált barátaim, fantáziáim, de nem ilyenek, mint ennek a gyereknek. Egyértelmű, hogy a szülőkkel van a baj.
2022. jún. 7. 16:00
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Konfabulacio: [link]

"A konfabuláció (latin: confabulatio; jelentése: „meseszövés”) kóros pontatlanság, a visszaemlékezés során az emlékek kiegészítése vagy cseréje nem valós, fantázia szülte elemekkel."

Bármi lehet. Az en gyerekem szerint anno meztelenül tornáztak az oviban egyik alkalommal, a másiknál pedig nem kapott ebédet.

2022. jún. 7. 16:15
 16/31 anonim ***** válasza:
74%
Amúgy meg semmi lényeges dolgot nem tudni, mint pl mekkora ez a gyerek, mióta van együtt a nő a pasival, honnan tudja a kérdező ezeket a dolgokat, látható e valami a gyereken, stb
2022. jún. 7. 16:21
 17/31 A kérdező kommentje:

A kislány 12 éves.

A tesóm nagyjából fél éve van a pasival, már összeköltöztek. Látható a gyereken, hogy fél tőle, nem szeret hazamenni, utálja a hapsit.

Már elég nagy ahhoz, hogy hihető legyen az, amit mond. És szemmel láthatóan megváltozott a viselkedése, mióta színen van ez a fazon.

Egyetlen nagyszülő van, de tesóm senkire sem hallgat.

2022. jún. 7. 18:54
 18/31 anonim ***** válasza:
0%
Ok. Tehetsz feljelentést a gyamhivatalnal. De mit gondolsz , mi fog történni? A gyerek nem fogja elnondani hogy a pasi mit mind. Önmagában a fenyegetés ugyan nem szép, de nem is bűntett ezen a szinten. Anyuka nem fogja ott hagyni a pasit. A gyerek max állami gondozasba kerülhet ha valamit találnak
2022. jún. 7. 19:37
 19/31 anonim ***** válasza:
84%
18.: Miből veszed, hogy a gyerek nem mondaná el? Ha utálja a pasit, akkor miért ne mondaná el? Ilyen könnyen meg nem emelnek ki, de legalább a gyermekvédelemhez jut a dolog, hogy figyelni kell rájuk.
2022. jún. 7. 19:50
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
19-cel egyetértek. És a kérdező tudná biztatni négyszemközt, hogy mondjon el mindent bátran. A gyermekvédelem felé pedig jelezheti, hogy ha a gyereket ki kell emelni a családjából, akkor be tudná fogadni.
2022. jún. 7. 22:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!