Mit tehetek én, mint rokon, egy gyerek érdekében?
Testvérem partnere, a szóban forgó kislány apja meghalt. Neki azóta új hapsija van, egy nàla jóval fiatalabb srác személyében. Tesóm sosem volt tipikus anyuka. Szerintem nem is szereti a gyerekét. Legalábbis sosem mutatta, vagy mondta ki. Ez az új pasas lelkileg terrorban tartja a gyereket. Legutóbb úgy fenyegette meg szóban, hogy “addig ütlek, amíg mozogsz”.
Tesómmal erről nem lehet beszélni. Nem látja a hapsi hibáit és destruktív hatását a kislány fejlődésére. Mintha homokba dugta volna a fejét.
Félek, hogy lelkileg még jobban sérül majd, mint eddig.
"Hol hallotta volna? Pl egy filmben"
S miért néz a gyereked ilyen filmet? 3-5 éves gyerek talán ne nézzen már ilyesmit, az se normális 🤔🤨
11!
Az én gyerekem nem nézett, de ha ezzel a történetben gyerekkel nem törődnek, simán megnezheti, nem?
7-es, 8-as 9-es, 10-es nagy segítség vagytok, mondhatom.
Szerintem is próbálj meg beszélni először a nagyszülőkkel, hátha tudnak a nőre hatni, hogy hagyja ott.
Konfabulacio: [link]
"A konfabuláció (latin: confabulatio; jelentése: „meseszövés”) kóros pontatlanság, a visszaemlékezés során az emlékek kiegészítése vagy cseréje nem valós, fantázia szülte elemekkel."
Bármi lehet. Az en gyerekem szerint anno meztelenül tornáztak az oviban egyik alkalommal, a másiknál pedig nem kapott ebédet.
A kislány 12 éves.
A tesóm nagyjából fél éve van a pasival, már összeköltöztek. Látható a gyereken, hogy fél tőle, nem szeret hazamenni, utálja a hapsit.
Már elég nagy ahhoz, hogy hihető legyen az, amit mond. És szemmel láthatóan megváltozott a viselkedése, mióta színen van ez a fazon.
Egyetlen nagyszülő van, de tesóm senkire sem hallgat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!