Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akiket kiskorukba vertek...

Akiket kiskorukba vertek otthon a szülők azoknak milyen hatással lesz az a felnőttkorukra?

Figyelt kérdés
2022. jún. 5. 13:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Hát, sok jó hatása nincsen, pl. szorongás. De van, akinél depresszió is előfordult a verések miatt
2022. jún. 5. 13:33
 2/15 anonim ***** válasza:
78%

Nem lehet tudni. Férjemmel mindketten ilyenek vagyunk, azonban:

ő: barátkozó, nyílt, humoros, kedves személyiség, aki bárkivel könnyen kapcsolatot teremt

én: szociális fóbiás, elhízott, embergyűlölő, visszahúzódó, nincsenek barátaim, nem tudok kapcsolatot teremteni az emberekkel

2022. jún. 5. 14:00
 3/15 anonim ***** válasza:
86%
Indulatkezelési problémái is lehetnek.
2022. jún. 5. 14:14
 4/15 anonim ***** válasza:
85%

Erre a témára ajánlok könyveket, nem pedig egy gyk kérdés alatti soros válaszokat.

Egyébként sokszor nem is kapcsolható össze teljesen direktbe a verés és egy bizonyos viselkedés, mégis annak a következménye.

Egy biztosan elmondható, hogy a gyakori és rendszeres verésnek személyiségtorzító hatása van. Ha tetszik, ha nem. És ez nem azt jelenti, hogy pszichopata lesz az illető, amit itt rendszeresen olvasok, "hogy dehát engem is vertek és mégse lettem tömeggyilkos/lelkisérült stb". A lelkisérült szót meg úgy használják, mintha az csak azokra vonatkoznak akik vonat elé akarnak ugrani és rettegnek ha ki kell menni emberek közé.

Tudomásul kell venni, hogy a társadalmunk nagyon nagy százalékának sokat kellene dolgoznia magán, hogy a gyerekkorban szerzett lelki "horzsolásokat", "sebeket" felnőtt korukra már ne vigyék tovább (és itt nem arról van szó, hogy mindenkit abuzáltak, rommá vertek stb), pláne ezek a működések határozzák meg a gyereknevelésüket.

2022. jún. 5. 14:44
 5/15 anonim ***** válasza:
10%
Sajnos a nyelvtant nem verték beléd.
2022. jún. 5. 14:53
 6/15 anonim ***** válasza:
20%
Én például ragozni nem tudok a verés miatt.
2022. jún. 5. 14:59
 7/15 anonim ***** válasza:
83%

Off

Te vagy az a 2 és fél pipás (nyilván letagadod), aki rendszerint itt trollkodik ebben a kategóriában?

Akkor nem csodálkozom, hogy olyan kommenteket írsz amilyeneket, ha egy emberi roncs vagy.

2022. jún. 5. 15:09
 8/15 anonim ***** válasza:
72%
Mármint 1,5 pipás...
2022. jún. 5. 15:10
 9/15 anonim ***** válasza:
31%

Verés és verés között is óriási különbségek vannak.

Minket a tesómmal például sokszor eltangaltak a szüleink, de már akkor is tudtuk, és azóta is folyamatosan tudjuk, hogy soha nem véletlenül. Kegyetlenül rossz gyerekek voltunk... Falun laktunk.. Úgy kell minket elképzelni nagyjából, mint a Regős Bendegúzt... 😂

Szóval nem lettünk lelki sérültek. Imádjuk a szüleinket.

Ennek ellenére sem a testvérem, sem én, meg nem ütöttük meg a gyerekeinket. Én egyszer kétszer megrangattam, amikor már semmi sem használt, de alapvetően a megbeszélés is működik, csak macerasabb, mintha jól elvernem. 14 éves kamasz jelenleg.

2022. jún. 5. 15:14
 10/15 A kérdező kommentje:

#4 És milyen könyveket tudnál ajánlani?

#5 Az ilyen idióta kommentelők kérlek kíméljenek.:)

2022. jún. 5. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!