Nyáron ti milyen módon, milyen taktikával gyakoroltok otthon a gyerekekkel?
Mindhárom gyermekünk sni-s, szóval nálunk kicsit másképp zajlik az élet, mint a normál gyerekeknél. Ez az első év, hogy már mindhárman suliba jártak, szóval már mindharmukkal kell gyakorolni a nyáron.
Ti hogyan oldjátok meg, hogy mindenkire jusson idő? Minden nap másik gyerkőccel gyakoroltok vagy esetleg minden nap, csak csúsztatással? Nektek mi vált be a legjobban?
Mi egyáltalan nem gyakorlunk minden nap.
Azert nyáriszünet, hogy kikapcsolódjanak, játszanak.
Augusztusban vesszük elő legközelebb a sulis dolgokat, akkor is úgy kb 2 naponta.
2gyerek van (pont ezért, hogy legyen mindenkire időm)
Megbeszeljük melyikőjük mit csinál, kapnak rá időt, majd külön-külön átbeszélem velük. Ha 1-1 nap kimarad, az sem katasztrófa. Ráernek szeptembertől tanulni rendes tempóban.
Köszönöm a normális válaszokat!
Velük ott kell ülni folyamatosan, mert máshogy elég hamar csökken a figyelmük. Nyilván eddig is megoldottuk valahogy, de egy-két tipp, másnál bevált módszer is tud hasznos lenni. Sok hasznos ötletet kaptam már más anyukáktól, ezért is írtam ki a kérdést. 🙂
A privát írójának pedig: A gyerekeink nem retardáltak, nem vettünk fel csok-ot sem és csak megjegyezném, hogy egyik nehézségük sem szűrhető ki a terhességek alatt. Mit kellett volna tennem? Mire a nagynál kiderült, hogy auti, addigra a legkisebb is 1 éves volt és akkor még úgy tűnt, hogy vele és a középső tesóval minden rendben van...
Mi sehogy, én mindig azt vallottam, a szünet pihenesre való.
A te helyzedben valami kincskereses szerű tervvel jönnék elő. Minden nap valami feladat- tudom is én, x oldal olvasás, x matematika feladat,stb, amiért kapnának egy matricát vagy valami egészen apró cuccot. Hétfőtől péntekig menne csak ez a feladatozas, maximum napi egy órában, így 5 valamit gyujthetnenek össze. Ha meg van mind az 5, akkor jutalomkent egy vágyott programot kapnának. A szünet végén pedig, ha meg volt minden feladat hetente, akkor egy nagyobb közös ajandek. Ezt mind szépen el is mondanám nekik, hogy legyen miért dolgozniuk.
Szerintem ha nagyon gyakorolni is kell, napi 1 órát max, a nyár a pihenésről szóljon nekik is.
Tehát attól függően mennyi idősek, mondjuk hétfőn 1 óra matek a nagynak, ugyanabban az időben olvasás a középsőnek, ugyanabban az időben a legkisebb rajzolós feladat. Másnap matek a 2.-nak, addig gyakorolja az olvasást a kicsi, és a kreativitást rajzolással fejlessze a nagy. 3.nap matek vagy logikai feladatok a kicsinek, a nagy olvas, és ír egy elemzést ha már annyi idős, a középső meg matek-logika.
A 4.napon olyan társasjáték ami a képzelőerőt és logikát fejleszti pl Concept, vagy Fedőnevek.
5-6-7. nap pedig szintén ilyen hármas rotációban napi max 1 óra.
Próbálj játékos feladatokat kitalálni, főleg a kicsinek.
Legyen a nyár közepén 2 hét amikor csak pihennek!
Lehet kapni direkt nyári foglalkoztató füzeteket, amikben játékos feladatok vannak.
Annak idején én annyira szerettem, hogy 2 héttel a nyári szünet kezdete után már ki is volt töltve az egész (mondjuk én "átlagos" stréber voltam)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!