Akik hezitáltak azon, legyen-e harmadik gyerekük, mi alapján sikerült végül döntenetek? És mire jutottatok?
20!
Igen,2 eve vettél házat... mi is 2 éve vettünk.
Akkor 20 millióért. Volt önerőnk és még 20 évig fizetjük a hitelt...
Most ezt a házat úgy 40ért tudnánk megvenni.
Hova hitelezzem még magam?!
Vagy a gyerekeimet?!
Szerintem félreérted. Nem az a kérdés, hogy neki tud-e az ember lakást venni, hanem valakinek a 3 gyerek vállalásahoz is már pl egy ház kellene.
Másrészt a gyerek elindulás az életben nem feltétlenül az hogy q kezébe adsz egy lakáskulcsot 18 évesen, hanem már a kamaszkortól az eszközök, szakkörök, előkészítő, az egyetemi tanulmányok (még államin is sok) láthatatlan támogatása stb.
Az öröklés irreleváns kérdés.
A 3 gyerek meg akkor örül egymásnak, ha tényleg tud is velük foglalkozni q szülő. Én hosszan leírtam, nálunk mért kétlem ezt, más körülmények közt persze jó lehet a 3.
Az egymillió azért nem annyira megnyugtató 3 gyerekre, de persze ez is sokmindentől függ.
Nekünk szintén az anyagiak miatt nem lett 3. gyerek. A házunkban csak 3 szoba van, egy nekünk, egy-egy a gyerekeknek és nem látom, hogy innen már tovább tudnánk menni, pláne egy olyanba, ami hasonlóan rendben van. Olyan önző meg nem vagyok, hogy 1 szobába rakjak két kamaszt, csak mert én még babázni akarok.
Na meg, mint írták, kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Most még viszonylag kicsik, kevés pénzből megvannak, de ez nyilván nem lesz így mindig. Mi szeretnénk elindítani őket egy kis pénzzel, és nem mindegy, hogy 2 vagy 3 gyereknek kell spórolni. Aki azt mondja, ő nem adna semmit, akkor sem, ha tehetné, azt nem is értem... Nem kell komplett lakást venni, de egy kis kezdőtőke nem árt.
Ja, illetve az én szüleim elváltak, apám lelépett én onnantól kezdve anyagilag kb. a nyomor szintjén álltunk, ha nem lettek volna a, nagyszüleink, szerintem éhen halunk. Mivel másoknál is làttam ezt a problémát, azt mondom, arra is gondolni kell, mi lenne, ha egyedül maradnánk a gyerekekkel. Nyilván nem tartok tőle komolyan, de sosem lehet tudni. Nem szimplán leléphet apuka, meg is halhat, és nem mindegy, hogy 2 vagy 3 gyereket kell egyedül eltartani.
"Én csak azt mondom, hogy ha a szüleim az alapján döntöttek volna róla, hogy megszülessek-e, hogy tutibiztos mindent alàmtoljanak, akkor most nem élnék. "
De figyelj már, ki beszél írt mindenről? Senki. Egy kis kezdőtámogatásról beszélünk, nem mindenről, tehát nem is értem, hogy jön ez ide.
Mellesleg, aki nem születik meg, nem is gondolkodik ilyeneken...
De ha az ember él akarja indítani valamivel a gyerekét, akkor igenis nem mindegy, hogy 2 vagy 3 gyereknek kell gyűjteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!