Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Nem érzitek úgy...

Anyukák! Nem érzitek úgy néha, hogy ti boldogok vagytok de mégis hiányzik valami?

Figyelt kérdés
imádom a lányaimat és az egész nap mindig velük telik mindent megteszek értük.de most még is hiányzik valami.sose tudok kikacsolódni a férjem meg nem nagyon veszi ki semmiből a részét.azt hiszem most sok.más is van ezzel így?
2010. szept. 18. 20:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Pontosan ugyanezt érzem. Azt hiszem ha lenne lehetőségem szívesen visszamennék 1-2 hónap múlva 4 órában dolgozni. (9 hónapos a fiam.) Sajnos ez most a sci-fi kategória.

A lányaid mennyi idősek.

2010. szept. 18. 20:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Én még csak leszek anyuka nemsokára,de tanulva az ismerőseim általad leírt tapasztalataiból,szerintem megpróbálom majd megelőzni ezt az állapotot. Nem kell teljesen elhanyagolni a saját életedet. Hívd át néha a barátnőidet,vagy menjetek el,akár a gyerekekkel,bár néha apu is vigyázhat ám rájuk vagy a nagyszülők,ha megoldható. Legyen valami hobbid (teafilter ragasztástól aerobic-ig bármi),amire "önző" módon időt szakítasz :) Esetleg járj el baba-mama klubokba ismerkedni,ha olyan korban vannak a kicsik.
2010. szept. 18. 20:16
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem még kicsike a fiam (két hónapos) de amikor alszik, igyekszem lefoglalni magam saját magammal :) Pl. befestem a hajam, vagy rendet teszek, főzök valami finomat - ez nekem jó mert szeretek főzőcskézni, magammal foglalkozni, a rendrakás meg szükséges rossz de legalább lefoglal.

Délután meg átjönnek barátnők munkájuk után, és jókat dumálunk, ők boroznak, én közben szopiztatok :)

Vagy jó időben nagyokat sétálunk, pl a Városligetben ahol sok boldog család sétálgat és belőlük akkora erőt lehet meríteni arra gondolva hogy ezek a családos, gyermekes emberek (amilyenekké én és férjem is váltunk két hónapja) a leggazdagabbak és boldogabbak hiszen a kisgyermek valóban az élet legnagyobb kincse :)))

Mindig erre gondolok egyébként, ha néha elkap a magányosság érzete...pl mikor éjjel már ötödször ugrom fel hogy zenére, a szobában sétálva ringassam álomba a fiamat.

Talán néha érzem hogy hiányzik amikor még kiültünk a teraszra a barátaimmal és cigiztünk, és borozgattunk és utána párommal egész éjjel kettesben voltunk :)) - de utána mindig arra gondolok hogy az igazi életem még csak most kezdődik, hogy a fiunk is itt van velünk.

2010. szept. 18. 20:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Én is igyekeztem elfoglalni magamat, amikor tehetem. (Mert persze a baba az első.) Barátnőzés, séta, olvasás, sport stb. Hétvégenként kirándulás hordozókendővel, vagy kiállítás, cukrászda stb.

De 1-2 hónapja kezdek kicsit befordulni. Talán az a baj, hogy a fiam születése előtt nagyon aktív életet éltem, folyton "pörögtem". Nagyon jó lenne, ha Mo-on is általánosabb lenne a részmunka idő, meg nem néznék szívtelennek azt aki nem akar 3 évig otthon ülni, hanem 1-1,5 évesen beadná bölcsibe a gyerekét!

2010. szept. 18. 20:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ez normális, főleg, ha nem segit a férjed, akkor biztos olyan egyedül érzed magad. Próbálj meg beszélni vele, és egy kis szabadidőt is szerezni magadnak, hogy néha kikapcsolhass.
2010. szept. 18. 21:06
 6/7 anonim ***** válasza:
De igen en is igy ereztem aztan nekem itt javasolta valaki, hogy legyen minden heten egy apuka-anyuka nap es bejott. Ez abbol all, hogy miutan elaludt a baba (nallunk este 8 ora) akkor csak ti leteztek. Nincs szamitogep, nincs tv... Mi inni szoktunk egy kis bort (nem szoptatok mar) es jot dumalunk eseteleg valami finomat eszunk, pizzat rendelunk ha lustak vagyunk fozni. Nagyon jo es az ember mar szinte varja ezt a napot. Nallunk pentek este ez a nap. Alkut kotuttunk, hogy az egyik csutortok delutan/este az en napom a kovetkezo heten az ferjem napja. Ilyenkor delutan 4-kor atveszi a babat (7-tol 3-ig dolgozik, 4-re mar itthon van) en meg megyek baratnozni, moziba, setalni, vasarolgatni, beulni egy kavera stb. Tehat csajos delutan/este. Persze este 8-ra otthon vagyok nem vad ejszakai bulikra gondolok. Mindkettonknek jo igy, egymassal is vagyunk, meghalgatjuk egymast, romantikazunk penteken (olyan is volt, hogy ejjel 2-ig). :) Minden masodik csutortokon meg feltoltodom energiaval a baratokkal. Mi igy tudtuk megoldani es sokat segitett. Ki kell az embernek neha kapcsolodni. 7,5 honapos a kisfiam es kb. masfel honapja mukodik ez.
2010. szept. 18. 23:21
 7/7 anonim ***** válasza:

De... a munkám, a pörgés szokott hiányozni, az emberek, a társaság.

Gondolkodtam is ezen sokat.

Szerintem részidőben visszavennének dolgozni, de azt is tudom, hogy a munkaidőm nem állna meg napi 4 órában, így most kitaláltam magamnak egy vállalkozást, már készítem hozzá a weboldalamat.

Tűrhetően leköti a gondolataimat. Kicsit jobb így, bár pénz talán csak jövőre lesz belőle...

2010. szept. 19. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!