Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Először kiskutya, majd kisbaba?

Először kiskutya, majd kisbaba?

Figyelt kérdés
Van egy most 4 hónapos spániel kiskutyánk, és márciusra várjuk a kisbabánkat. Addigra a kutyus már 9 hónapos lesz. Mik a tapasztalatok azoknál, akinél hamarabb volt kutya, mint gyerek? Féltékenység? Törődés? Elfogadás? 16+1 hetes kismama
2010. szept. 18. 16:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Bár nekün már 2 éves a kutyánk és a lakásba nem jár be. Az első napokban, mikor kivittem a kicsit, kézben vittem ki és "bemutattam" a kutyának is. Sőt! Még a piszkos pelusát is megszagoltattam a kutyával. Így nagyon hamar hozzászokott, hogy újabb taggal bővült a család, sosem volt féltékeny, nem bántotta a kicsit. Most a lányom már 2 éves, nyúzza, húzza a kutyát (Westi), még a hátára is ráül, de a kutya mindent eltűr tőle.
2010. szept. 18. 16:16
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Bocs... tehát 2 éves volt a kutyánk, mikor a pici lányom született...
2010. szept. 18. 16:17
 3/15 A kérdező kommentje:
Nálunk a lakásban van a kutya, ő most a szemünk fénye, imádjuk, velünk alszik, szinte mindenhova jön velünk. Hozzám iszonyatosan ragaszkodik, mert én már itthon vagyok táppénzen, és 24 órából minimum 22-t velem van. Ezért aggódok egy picit, hogy hogyan fogja viselni, ha nem mehet majd be a gyerekszobába, nem jöhet fel az ágyba, meg ilyenek.
2010. szept. 18. 16:32
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is aggódom ezek miatt, de szerintem, nem lesz semmi gond. Egy időre nem jöhet fel/be ezekre a helyekre, majd megszokja. Csak időt kell majd szakítani rá is, vele is kell majd törődni, nehéz lesz, de megoldható szerintem.
2010. szept. 18. 16:49
 5/15 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyan ez volt csak már 5 éves volt a kutyim. Lakásba volt, velünk aludt, stb. stb. Februárban megszületett a lányom és a kutyus ugye háttérbe szorult. Nem jöhetett be a babaszobába nehogy vmi butaságot csináljon véletlen. És emiatt mivel párom meg állandóan dolgozik, meg hát ugye hozzám sokkal jobban ragaszkodott a kutya nagyon depis lett. Nem tudtam vele annyit foglalkozni, mint azelőtt. A babám csak fontosabb, mint ő. Nagyon sajnáltam. Ő kint sírt szó szerint, én meg bent a szobába. Epilepsziás rohamai voltak meg ilyenek. A babát nem bántotta, bár ugy nem is volt vele hogy tudta volna. Végül 3 hónap után kivittük barátokhoz ahol van kert, 2 gyerek akikkel játszhat meg minden. És most ő ott jól érzi magát. Én meg már nem gondolok rá mindig. :-(
2010. szept. 18. 18:30
 6/15 anonim ***** válasza:
Nekem semmi rossz tapasztalatom nem volt egyikük részéről sem. Amikor hazajöttünk a kórházból, a kutyi megszaglászta a kisfiam, aztán rá se bagózott jó ideig, hiszen semmit nem csinált, csak evett és aludt. Viszont nagyon védte ám, ha látogató jött, beállt a gyerekszoba elé és ugatott, nehogy bemenjen valaki :) Meg volt, hogy mentem babakocsival és pórázon kutyával sétálni, hát ha egy másik kutya csak ránk nézett, az enyém már morgott rá, pedig amúgy egy iszonyú gyáva :D
2010. szept. 18. 19:08
 7/15 pomat ***** válasza:

Szia!

Nálunk 4 éves volt a kiskutyánk, mikor szüetett a kislányunk. A kutya volt elöször és velünk lakott, volt saját kanapéja, utazott velünk, minenhova jött velünk, .. szóval az életünk része volt. Jól nevelt kiskutya, de el is van kényeztetve:-)

Mikor terhes lettem, megérezte, és szinte árnyékom lett. Mikor megszületett a kicsi, a párom hozott haza pelust, mert meg akarta imertetni vele a szagát, hogy ne legyen teljesen idegen. Szegény kiskutyám egy hétig letargiás volt, hogy hova kerültem, és az ajtóban ült várt, és enni is alig akart. Meghoztuk a kislányom és első perctől féltette. Nem értette eleinte a helyzetet, de türelemmel, szertettel szépen lassan hozzáedződött az úhoz. Pár hónap igazából, mire tényleg lenyugszik.

Velünk van azóta is, kisér mineket mindenhova,.....és a lányom már egy éves lesz, jár egy ideje és imádják egymást!!

Eleinte nem hagytam őket egyedül, mikor a kislányom mászni kezdett, mert a határok ugye nem voltak egyértelmüek, de tanitva lettek mind a ketten. Most már jár kel a lányom és egy percig sem féltem, mert a kutyus óvatos vele és ha nem akar játszani elvonul.

Szóval nevelés és szertet, akkor nem lesz gond. Próbáld meg egyensúlyban tartani a dolgokat és figyelj mindenre!!

Következetességgel menni fog:-)

2010. szept. 18. 19:51
 8/15 pomat ***** válasza:
Ja! Állatorvosotokkal beszéld meg mert többször kell kezelni a kutyust!!
2010. szept. 18. 19:52
 9/15 anonim ***** válasza:

Nekem 11 éves volt a kutyám, amikor megszületett a kislányom. Panelban vagyunk, úgyhogy egy légtérben van mindenki. Sajnos a kutyám kicsi kora óta fél a gyerekektől (kidobott kutya volt, valószínűleg bántották a gyerekek), és a mai napig nem szokta meg, pedig már 9 hónapos a kislányom. Ha közelít felé, a kutya rohan ki a szobából ilyedtében. Szerencsére nem agresszív, hanem egy kis félős kutya. Eleinte féltékeny volt, hogy nem tudok vele annyit törődni, de igyekeztem rá is időt fordítani, most már megszokta.

A spániel nagyon gyerekbarát kutya, egyáltalán nem agresszív fajta, hanem kedves és barátságos, és emellett értelmes is. A legjobb korban lesz, amikor a baba érkezik. 9 hónaposan még nagyon jól nevelhető egy kutya. Lehet, lesz egy kis féltékenység, de az hamar elmúlik, és könnyen megszokja a babát. Szerintem inkább kíváncsi és barátságos lesz a babával, később pedig hagyja magát akár nyúzni is.

2010. szept. 18. 22:08
 10/15 anonim ***** válasza:

Gondold végig, hol lesz a kutyus fekhelye, étele, vize, alom (ha van) úgy, hogy a gyerek ne férjen hozzá. Hova nem mehet majd be? Stb... és ha ez megvan, kezdd így szoktatni mielőbb a kutyust.

Nekem udvari a kutya, nemvolt dráma vele, csak nem vigyáz és fellöki a gyereket rohanás közben, meg minket is. És a kórházból küldtem a gyerek szagával bezacskózott pelust haza, hogy ismerős legyen neki az illat.

De a pelust csak szagoltatni szabad, odaadni neki nem!!!

2010. szept. 19. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!