Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak én tartom undorítónak a...

Csak én tartom undorítónak a szülést? : S

Figyelt kérdés

Az addig mind szép és jó, hogy a saját gyerekedet szülöd meg, akit 9 hónapig hordtál a szíved alatt...És aztán a kezedben tarthatod a gyermekedet. Akit szeretsz teljes szívedből.

De engem elborzaszt az, ahogy meg kell szülni...:S

Vagy az ami vele jár. A plusz kilók, a tágulás,

a fájdalom..Az esetleges (igaz nem mindenkinél) a szülés utáni depresszió.

Én ezek miatt nem akarok gyereket szülni. Túl nagy felelősségnek tartom.És a gyereket is.

( Tudom,ha lehetne a kérdéseket fel-le pontozni, ez a kérdés

0%-os lenne..mert sokan lepontoznának. )

De attól még így érzek. Szerintem bennem nincs meg a megfelelő anyai ösztön.

És ez a véleményem már 5 éve.:/

Ti mit gondoltok errőL?

18/L

2010. szept. 18. 11:11
1 2 3 4 5
 21/44 anonim válasza:
53%

Látod, mindenki azt írja, hogy fiatal vagy, változik még a véleményed, és aki ellenkező gondolatot fogalmaz meg, azt lepontozzák. Tény és való, a gyerek a legnagyobb élmény és érték egy nő életében.

Én sokszor írtam már különféle kérdésekre teljesen elfogadható hangnemben, hogy ha egy mód van rá, elkerülném a gyermekvállalást, mert nem vagyok elég önzetlen hozzá, mindannyiszor rendesen legoromboltak érte. Hiába írod, hogy nem akarsz gyereket, úgyis az a válasz rá, hogy vagy hazudsz, vagy változik még a véleményed.

Én is úgy gondolom, ahogy te. A szülés nem széplelkek szemének való látvány. Ki vagy szolgáltatva a fájdalomnak és a bizonytalanságnak, a férjed későbbi lehetséges elutasításának, és óriási felelősség szakad a te nyakadba, mert bár a férjeddel ketten vállaljátok, mégis elsődlegesen a te feladatod a gyerek gondozása.

Én mégis azt mondom, ha csak a fájdalom tart vissza, az ne ijesszen el, az ember sokmindent kibír és túlél, és túlnyomórészt azért, ha már átestél rajt, örülni fogsz a gyereknek.

De úgy látom, téged nem csak a fájdalom tart vissza.

Az ember nagyon változik. Én annyi idősen, mint te, sok gyereket szerettem volna. Ahogy teltek az évek, és egyre több családot/gyereket ismertem meg, egyre jobban bedolgoztam magam a munkámba, és rájöttem, nagyon szeretem azt a kényelmes állapotot, hogy csak az elvégzett munkámért vagyok felelős, a szabadidőm pedig az enyém. Élvezem a szabadságomat. És a férj/gyerek kérdés visszacsúszott a 1000. helyre. Van párom, de ő nem korlátoz, és nagyon jó így. Ha gyerek jönne, nem kapartatnám ki, de inkább ne jöjjön, teszek róla.

Ráérsz még ezen gondolkodni, ne zárkóz el a kérdéstől, majd ha harminc felett is hasonlóan gondolkodsz, mint most, akkor is ráérsz kimondani, hogy nem akarsz gyereket. A huszas éveid arra valók, hogy élvezd az életed. Lehet, neked a harmincas éveid is :)

2010. szept. 18. 11:55
 22/44 anonim ***** válasza:
35%

11.37:remélem te se jársz sz@rni és az orrodat se fújod.

Mert e két esetben,is valami ami jön kifelé,kitágít(ami az erek megpattanásával,tehát vérzéssel járhat)eléggé undórító,az ami ilyenkor kifolyik,préselődik belőled.

Szóval egészséges mentalitású ember nem szokott természetes folyamataktól undorodni,hanem elvégzi azokat...ha valami nagyfokú undor van,az mentális probléma.(pl kisgyermekek közül is sokan tudatosan visszatartják a székletüket,sok felnőttnél ilyen a szülés iránti utálat)utánna kellene járni milyen sérelmek értek szülőktől,közeli rokonoktól,valószínűleg kisebbrendűségi érzésed is van,hogy te ezt nem bírnád,nem tudnád "megcsinálni".

Lehet így is élni,de tudsz rajta változtatni is-akár segítséggel.

2010. szept. 18. 12:00
 23/44 A kérdező kommentje:

Igen. Tényleg nem csak a fájdalom miatt nem szeretnék gyereket..

Jobban szeretem, ha szabad vagyok. Nem szeretem a kötelezettségeket. Persze nem olyan vagyok, aki minden feladatot csak hárít. Amit úgy látok, hogy érdemes belekezdeni abba belefogok.És véghez viszem.

De egy gyerek ennél több, mint csak egy feladat.

A szabadságom is távozna, ahogy a gyerek megszületne.

Én viszont mindig is azt szerettem, ha független vagyok.

2010. szept. 18. 12:01
 24/44 A kérdező kommentje:

12.00

Látom, az értelmi szinted a határt súrolja:).

Bocsánat, mentális betegségem van ,mert nem akarok gyereket szülni.:D Nem akarom érezni azt a fájdalmat...

Hozzáteszem, hogy a kakilás kicsit sem olyan, mint a szülés. A szülés sokkal fájdalmasabb. Miért lennék annak tudatában, hogy direkt okozzak magamnak fájdalmat, ha nem akarom?

A kakálást nem lehet visszatartani, a szülést viszont igen. Úgy, hogy nem tervezem és tudatosan választom magamnak azt, hogy szeretnék-e vagy sem.

Mert a gyerekszülés az én kezemben van, és ha úgy akarom,akkor megteszem. Ha nem, akkor nem.

Sajnálom, ha az agyi szinted nem fogja fel, hogy nem minden nő egyformán működik. :)

2010. szept. 18. 12:07
 25/44 anonim ***** válasza:
73%
Én is csak azt tudom irni hogy fiatal vagy,ennyi.Ha 10 év mulva másképp gondolod majd hidd el hogy örömmel fogod megszülni a babádat,ha nem akkor sincs semmi aj,nem kell mindenkinek gyereket szülnie,majd kiteljesedsz másban.Amugy nagyon sok minden nem ugy van a szüléssel/terhességel mint ahogy azt az ember elképzeli mikor még nem volt benne,a egész másképp látnád a dolgokat ha már szültél volna,sok mindent eltuloznak a filmekben,meg mindenhol,sok a tévhit ezzel kapcsolatban,ugy állitják be minta onnéttól kezdve vége lenne a nő életének,szépségének,szexuális életének,mindennek,pedig nem igy van.Ja,és az érzéstelenitést is feltalálták már,meg a császárt is!(ez nem a reklám helye,nem értek azzal egyet ha valaki azért akar császárt mert fél a szüléstől,de ez is egy lehetőség,néha életmentő lehetőség)
2010. szept. 18. 12:20
 26/44 anonim ***** válasza:
0%

Igen az van.

És akkor mi van?Tök jól kezelhető.Persze ez már a te választásod.Arra meg majd rájössz,hogy szülni is "kötelező".Vagy a hormonjaid,vagy a társadalmi,családi kötelezettségeid miatt.

Egyébként tényleg.MINDEN nő egyforma,és egyformán működik.Egyikük sem különb a másiknál.Abban van különbség,hogy mi az amit átadnak magukból.

2010. szept. 18. 12:22
 27/44 A kérdező kommentje:

Társadalmi ,családi kötelezettségeim miatt nem fogok szülni, mert ők ezt várják el tőlem. IGaz, a családom azt mondja, hogy ha szülök akkor készüljek fel rá, ha nem akkor nincs semmi baj. Ők eltudják fogadni azt, hogy ha nem akarok szülni.

Minden nő egyforma- Nem minden nő egyforma. A gondolkodást kihagytad, de ez az összes emberre igaz, nem csak a nőkre..

Szülni akkor sem "kötelező"-ha nem érzem úgy.

2010. szept. 18. 12:25
 28/44 anonim ***** válasza:
61%
Aranyos lány lehetsz Te. Végig mosolyogtam, míg olvastam a kérdésedet, nagyon tetszik, hogy ennyi idősen tudsz a felelősségről gondolkodni. Nálam így volt: a Te korodban (ill.19 évesen) halál szerelmes voltam az akkori pasimba, két éve jártunk, végeztünk a sulival, miénk volt a világ. Aztán történt egy kis "baleset", azért írom így, mert az első reakcióm hatalmas ijedtség volt, én sem így terveztem még a jövőmet. Ami ezután jött, az viszont maga a csoda. Szóval, ahogy egy kis élet növekszik egy (leendő) anyukában, a szervezete olyan csodálatos változásokon megy keresztül, hogy azt úgysem lehet elmesélni, csak átélni lehet. Azt a ragaszkodást, amit a pocakodban lakó emberke iránt érzel, ahogy a természet az alatt a 9 hónap alatt felkészít Téged az anyaságra, nem lehet elmesélni, csak átélni lehet. És igen, van félelem a szüléstől, és van fájdalom is, de istenemre mondom, ezt tényleg hidd el, hogy abban a pillanatban, ahogy világra jön a pici, valami olyan euforikus állapotba kerülsz, hogy semmi, de semmi rossz emléked nem marad, csak mérhetetlen boldogság. Ő kisfiú lett, aztán 3 év múlva megszületett a kislányom, pontosan ugyanezt a csodát éltem át. Mindkét szülés után két hónappal 48kg voltam, mint előtte és azóta is, mindkettő anyatejes baba volt, és minden ösztönösen működött, ma sem tudnám különb módon ellátni őket, de nem is kellene. Az a "kisfiú" most 22 éves, a "kislány" 19, a fiú nem filózik ilyeneken, de a lányom pont a napokban kérdezte kb. ugyanezeket, amiket Te. Az akkori pasim azóta is a férjem, pont ő poénkodik szegény gyerekkel, hogy ő már úgy elrontaná az unokáját. El tudod képzelni azt a felháborodást, amit a lányka lead.:) Szóval nyugi, az érzéseid jönnek majd, amikor jönniük kell.
2010. szept. 18. 12:25
 29/44 anonim ***** válasza:
100%
12:25 azt még elfelejtettem, mindenkinek joga van eldönteni, hogy lesz gyereke, vagy sem, soha senkinek nincs joga ebbe beleszólni, sem elvárni. Az előbbieket csak azért írtam, hogy a felesleges félelmeidet próbáljam kicsit feloldani. A sajátjainktól sem várunk "kötelezően" unokákat, ha nem lesz, majd másnak örülünk.
2010. szept. 18. 12:34
 30/44 anonim ***** válasza:
56%

34 hetes terhes vagyok, hatalmas pocakkal. Nem erdekel mivel jar a szules. VAgyis igyekszem nem a horror reszere gondolni...de csak hogy tudd: az emberek megallitanak es kerdezik, mennyi van meg? elso baba? mikor azt mondom igen, sajnalkozva neznek ram es megszannak azzal, hogy akkor minden jot...

Ez a masik oldal.

En dupla annyi idos vagyok mint te. 18 evesen engem sem erdekelt a gyerekszules es ez igy van jol. En mostanra ertem meg arrol nem is beszelve, hogy a megfelelo apajeloltet is mostanra talaltam meg aki ugyanugy akarja a kisembeert! En nem bizonygatom neked, hogy mi lesz. Csak meg kell erned. HA sikerul szerencsed van, ha nem meg gyereknelkul fogsz elni meg az is lehet, hogy boldogan.

2010. szept. 18. 12:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!