Mit érdemes tenni ilyenkor?
Jött egy testvérpár a játszótérre, akiknek a viselkedése durva és erőszakos volt, és brutál hangosan sikítottak direkt, hogy birtokolják a játékokat, vagy az egyiket kérdezte a lányom, hogy szeretne e focizni, mire az addig sikított, amíg a lányom el nem ment a közeléből), illetve egyik gyerek átfogta egy barátgyerek nyakát ráugorva hátulról szorításban, a másik gyerek (fiatalabb az enyémnél) meg ököllel ment az enyémre, mert az azt mondta neki, hogy hazudik(láttam, hogy hazudott és semmi durvát nem mondott, mégis..).
Apuka 5 méterre padon telefont nyomkod. Fehér család, drága ruhák, szőke csini gyerekek(lányok).
Hazajöttünk, és jó hangosan mondtam, hogy azért, mert nem figyelnek rájuk(6-10 éves testvérpár).
Jogos lett volna kioktatnom az apukát, hogy figyeljen már a gyerekeire, hisz biztosan tudja, hogy durvák és nem ismerik a társadalmi szabályokat, vagy ilyenkor a legjobb dolog lelépni, mert teljesen letojja őket, hisz eleve direkt távol ül le tőlük?
Nyilván felemeltem a hangom, mikor a mieinket bántották(a mieink nem ütötték őket, se szavakkal, se semmivel, meg is döbbentem milyen jól viselik), abba is hagyták, de aztán ment megint a durvulás, kiközösítés a játékaink közül volt egy amit tönkrevágott a testvérpár, mert húzták és szétszakadt) de ennél többet mit lehet tenni egy nemtörődöm szülővel? Vagy el kell fogadni, hogy övk a játszótér? Zavar, hogy leléptünk, úgy érzem ha nem is változtatok semmin, fel kellett volna vállalnom a konfliktust az apával, nem csak beszólni indirekt..de lehet akkor meg az zavarna..
Mit tettetek volna a helyemben?
hàt nem utólag puffogok egy anonim oldalon az biztos.
legközelebb állj bele a konfliktusba ne légy mulya, ne ezt tanulják el a gyerekek.
De milyen jogon oktatok ki valakit, hogy nevelje a gyerekét?
Nem voltam mulya, felemeltem a hangom, mindkét esetben a gyerekek abbahagyták az erőszakot, aztán besokalltam és eljöttünk, mert nem javult a dolog. Mulyának nem érzem magam, inkább zavar, hogy a másik szülő kimaradt a történetből, mert ő felelős a gyerekei cselekedeteiért, és meg kellett volna mondanom, mit gondolok, de kit érdekel, mit gondol egy másik szülő? Ha nekem jönnének pampogni, hogy rosszul nevelem a gyereket, én sem díjaznám..
nem úgy kell odamenni, hogy egyből a nevelését kritizálod édes istenem 🤦🏼♀️
ha esetleg nem látta volna, a gyerekei ezt és ezt (ide behejettesítendő a rinya amit írtál) csinálták, tartsa őket szemmel…
pedig az vagy, a félig hangosan fogaid közül mormogni, nem odamenni az illetékeshez mulyaság.
ha nem így gondolnád te is, nem teszed fel a kérdést 🤷♀️😅
Szerintem az a baj, hogy senki nem szól neki meg úgy általában az ilyeneknek, és azt hiszik, ez így rendben van.
Én sajnos (vagy nem sajnos) pont a másik véglet vagyok, azonnal gurul a gyógyszer, és kinyitom a számat. Persze nem mindenki ilyen habitusú, sokszor nem is jó, viszont muszáj a gyerekek érdekében megtenni, ne szokjanak ehhez hozzá, meg akkor apuka is vegye a lapot.
Konkrétumokat kell kérni. Pl legyen szíves segítsen visszaadni a játékot. A lány ráugrott a másik gyerekre. Szólna neki? Stb.
Mások viselkedéséről elvont és általánosított elmélkedés általában valóban vitát aktival.
Főleg férfiaknál a konkrétumok érthető, ez esetben ritkán tagadják meg egy nő udvarias kérését.
Mikor szorítja a másik nyakát nem fogom megvárni, hogy szóljak..
Tuti, hogy tudja, úgy üvöltöttek, hogy 5 méterre is biztosan hallotta, ahogy azt is, hogy felemelem a hangom, pont az jár a fejemben, hogy esélytelen, hogy suliban, oviban jól viselkednének, gondolom valami idegrendszeri dolog+"neveletlenség" van mögötte. Most hazajöttünk(játszótértől 25 méterre lakunk, hallottam, hogy sikít a kisebb, egymást is gyilkolták).
Legközelebb higgadtan jelzem majd, hogy "kérem segítsen, hogy tudjanak együtt játszani" vagy ilyesmi, ez jó taktika, bár így a düh, ami bennem van még ott marad, hogy meg kellene neki mondani hogy ne szarja le a gyerekeit mert miezmár. Utálom az ilyet.
Elsőre abbahagyta mindkettő, mikor szóltam! Csak ugye nem egyszerre történt a két eset, láttam, hogy durvák nagyon, és ez nem fog változni, ezért eljöttünk. A játék nem nagy érték, 700 ft volt, de azért mégis.
El nem tűrtem, rájuk szóltam, de ők gyerekek.. egy felnőttre nem szólhatok, mit tegyen.
Ja lehet mulya voltam, valószínű találkozunk még velük, mert gyalog jöttek. Majd legközelebb összekapom magam és szólok, de nem nagyon tudom, mit várok, mert ha akarna rájuk figyelni, nem 5 méterre egy bokor mögé ül telefont nyomogatva.
7. Szerintem ahhoz nincs jogod, hogy előadó neki, hogy ne szarja le a gyerekeit. Meg ebben nincs is igazad. Ennyit láttál ebből a családból, nem lehet általánosítani. Ekkora gyerekek már amúgy tudhatnának a szülő állandó figyelme nélkül is játszózni. Ez esetben nyugodtan lehet telefonozni. Lehet apuka belemerült valamibe vagy ilyesmi.
Ha akut helyzet van mint a fojtogatás, akkor vagy rendezd el és aztán szólj neki vagy kiabált oda hogy jaj segítsen. Kicsit rá is lehet játszani.
Bocs de én még az olajon kioktatni típust utálom. Normálisan kell szólni, ez és ez a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!