Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor érdemes külön szobába...

Mikor érdemes külön szobába tenni a tesókat?

Figyelt kérdés

Adva van egy 3 szobás ház. Egy nagy és két kisebb szoba van az emeleten plusz a földszinten egy nagy nappali.

Az emelite szobák közzül az egyik kicsi a mi szobánk a nagy a fiúké. (5 és 2 évesek)

Mikor érdemes őket külön tenni?!

Én az iskola kezdődésére gondoltam, hogy majd akkor.

Viszon nem tudom melyik szobát melyik gyerek kapja. Úgy lenne fer, hogy a két kicsi legyen az övék hogy ne legyen vita rajta de az egyik erkélyes és veszélyesnek tartom gyerekszobának most még.

Amikor nagyok lesznek mi leköltözünk a földszintre, hogy ne zavarjuk a kis tini éltüket de most még mellettük akarok lenni!! :)

Ti hogy csinálnátok?!

Kicsinek kicsi nagynak nagyszoba?! :)

Köszönöm a válaszokat!! :)

2017. ápr. 19. 08:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Amikor latod, hogy zavarjak egymast. Egyszeru. Nem korfuggo, vannak akik 10 evesen is elvannak egy szobaban, de vannak, akiket mar pici korban is szetszednek mert felsirja a kicsi a nagyot, stb.
2017. ápr. 19. 08:12
 2/6 jafnrétti ***** válasza:
71%

Ha jól elvannak egy szobában, ne kattogj rajta, felesleges. Majd úgyis észre fogjátok venni, hogy mikor van már rá igényük. Tesóm és köztem is 3 év van, 9 és 12 évesek voltunk, amikor külön szobába költöztünk, addig jól megvoltunk ketten. Igaz, hogy sokszor alvás helyett órákig ökörködtünk :D

Máshol meg tényleg már kicsi korukban külön teszik őket, mert pl. összevesznek mindenen, vagy teljesen eltérő alvási szokásaik vannak.

Nekem meg a gyerekeim az elejétől külön szobában vannak, és nem is lesznek közös szobában szerintem, de náluk nagy a korkülönbség, és itt máris kijönnek az előbb említett eltérő alvási szokások.

2017. ápr. 19. 08:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Nálunk 3 gyerek van, de a legkisebb lány kiságya még a mi szobánkban van. A két nagy: 8 éves fiú és 4 éves lány még egy szobában van. Van még 2 szoba üresen (+ a nappali), de még nem igénylik a külön szobát. Csak akkor teszem külön őket, ha úgy látom, valamelyik ezt szeretné, addig hagyom őket, sok jó van ebben. Megtanulnak alkalmazkodni a másikhoz, megtanulnak odafigyelni a másikra, együtt tartják meg a rendet, néha összevesznek, melyik játékot ki hagyta elő, de mégis jó így. Ha pedig épp külön akarnak lenni napközben, megtehetik.

Nálunk 2 azonos méretű nagy szoba van, meg két azonos méretű kisebb. Mi úgy tervezzük, hogy a fiúé lesz a kisebb szoba, a lányoké a két nagy, a mi hálószobánk megint egy kicsi.

De ezt majd tőlük tesszük függővé.

Nálatok én még hagynám őket egy szobában, a másik legyen mondjuk játszószoba, így nem kell pl. elpakolni a sínpályát ahhoz, hogy aludni lehessen. :)

Mire külön szeretnének költözni, szerintem elég megbízható lesz a nagyobb, hogy mehessen az erkélyesbe.

Kivétel, ha a nagy ebéd után hazajön tanulni a suliból, mert akkor kell a külön nyugodt hely neki, bár aludni még akkor is lehetne egy szobában.

2017. ápr. 19. 08:40
 4/6 anonim ***** válasza:
48%
Boven raertek, ket fiunal 10-12 eves kor korul.
2017. ápr. 19. 08:50
 5/6 A kérdező kommentje:

Hát igazából zavarják egymást mert a kicsi elég hamar elalszik! A nagy pedig még játszana de ugye nemigazán tud!

Plusz a reggelek is. A nagy korán kelő. Mindig felkelti az öcsit. Mondjuk ha külön lennének is felkeltené mert nem lenne kulcsra zárva a szoba! :)

De igazából más negatívuma nincs a közös szobának.

Köszönöm szépen a válaszokat!! :)

2017. ápr. 19. 09:10
 6/6 anonim ***** válasza:
35%
Mi az, hogy érdemes ? Nem kötelező külön szoba minden gyereknek. Nekem sem volt, unokatesóimnak se és anyámnak se. Nem is bánom őszintén szólva. Több előnye volt, mint hátránya.
2017. ápr. 19. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!