Érdemes lenne a babaprojekt előtt munkát váltanom?
A mostani munkahelyemen hiába keresek jól, csak minimálbérre vagyok bejelentve, így a táppénzem igencsak kevés lenne terhesség alatt. Már ha szükség lenne rá, egyébként dolgozni akarok amíg lehet. Ezenkívül finoman közölték velünk, hogy bárki mehet szülni, de a visszajövetele után ne számítson itt hosszú karrierre.
A párommal 1- max 2 éven belül szeretnénk belevágni a babaprojektbe, még mielőtt betöltjük a 30-at, úgyhogy ha munkahelyet akarok váltani, minél hamarabb kellene. Az új helyen is le kellene dolgozni minimum egy évet gondolom. De mi a garancia hogy ott jobban fognak állni a dologhoz?
Mit gondoltok, érdemes lenne így új munkahely után nézni? Vagy ráérek akkor is, ha már megvan a baba és visszajövök GYES-ről?
Én vendéglátós voltam.
Fizetés jó, bejelentés minimálbér. Karrier gyerekkel esélytelen.
Nagyon szerettem a szakmám. Szerencsém volt, pultosként 37. hétig dolgoztam, 1 napot nem voltam táppénzen. Már akkor tudtam, hogy végleg búcsúzunk egymástól, mert gyerekkel vállalhatatlan a munkaidő. Gyed alatt végeztem egy teljesen új szakmát, és sikerült is elhelyezkednem. Most jó helyen vagyok, jól keresek.
Az új helyen nem kell 1 évet dolgoznod, de nem "illik" egyből szülni menni, és évekre kiesni, mert akkor ott sem valószínű, hogy szívesen várnak vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!