Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az olyan anyákró...

Mit gondoltok az olyan anyákról aki már az egy éves gyerekét is úgy hallgattatja el hogy telefont ad a kezébe?

Figyelt kérdés
A szomszédunk is hasonlóképp hallgattatja el a 2 éves gyerekét,ha elveszik vagy nem adják oda neki a telefont nem hagyja abba a hisztit.(Üvőlt)
2022. máj. 20. 19:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
81%

Van az a helyzet, amikor be kell vetni a telefont. Pl ha várakozni kell orvosnál, védőnőnél, postán, bankban, stb… az ilyen helyeken nem nagyon tudsz neki előszedni 100 db játékot. Persze van 1-2 játék az ember táskájában de az kb semeddig nem köt le egy ilyen picit. Szóval marad a telefonon egy kis mesenézés.

Otthon is lehet olyan helyzet, pl ha az ember intéz egy fontos telefonhívást, ameddig jó lenne ha a gyerek nem üvöltözne. Vagy bizonyos gyerekek nem bírják az autózást sem, pl az én gyerekem állandóan ki akar ugrani az ülésből (autista), olyankor sem àrt bevetni a telefont, hogy apa is tudjon koncentrálni a vezetésre.

Meg aztán ott vannak az esték. Mi panelban lakunk és a gyerekem jóval 10 után fekszik le, nem azért mert szar anya vagyok, hanem mert autista és képtelenség lefektetni hamarabb, szóval akkor is be kell vetni valami kütyüt, mert a szomszèdok aludnának, nem akarják hallgatni a kiabàló gyerekemet.

És akkor most jön az a rész, amikor elítèlem, ha a gyerek kezében telefon van. Napközben, mikor otthon vagyunk ès marhára ràérünk játszani. 🙂

Ez a véleményem.

2022. máj. 20. 20:20
 12/24 anonim ***** válasza:
62%

Nincs elèg segìtsège ès túlterhelt.

Nekem is volt ilyen időszak sajnos.

Igyekeztem kèpernyő nèlkül nevelnj a gyerekem. Masfèl eves koratol az apja nèha youtube-on gameplayeket nèzett vele.

2 èves koràban sokkal nagyobb hàztartas szakadt a nyakamba a mienknèl. Addig voltunk 3-an, kisàllat nèlkûl, parom sokat volt otthon. (Bar inkabb hàtràltatott, mert vàlogat ,ès ebèdre kellett főtt kaja)

Akkor idős rokonokkal.összeköltöztünk (van sajàt hazunk). 5 ember, 5 allat, sokkal nagyobb haz, ès az összes hàzimunka a nyakamon. Akkoriban sokat volt kèpernyő előtt a gyerek...

Ennek nem a panaszkodas akart a lenyege lenni, hanem hogy sose tudni mi van az anya rossz döntese mögött.

2022. máj. 20. 20:41
 13/24 anonim ***** válasza:
68%
Beszéljünk majd ha a gyereked eléri azt a kort amikor valahol meg kell nyugtatnod vagy bármi mást. Nyilván ezzel nem azt mondom, hogy 1 évesnek telefon kell ennyi idősen az enyém sem kapta meg de bizony mikor kb 2.5 éves volt néha ha olyan helyen voltunk oda adtam neki.
2022. máj. 20. 20:59
 14/24 anonim ***** válasza:
42%

11: nem egy autista gyerekről volt szó. Azzal nincs tapasztalatom.

Viszont egy átlagos gyerekhez nem kell semmilyen várakozáshoz telefon, ha nincs hozzászoktatva. Ha nem adsz a kezébe, nem fogja kérni. Ha tudom, hogy hosszabban kell várakozni, viszünk könyveket.

Egyetlen eset van, hogy adtam a kezébe kb 2-3 alkalommal telefont Bogyó és Babócával, ha úgy kell hazaérnünk kocsival, hogy ne aludjon el. De ez a végső, nem ez az első gondolatom. Nem vagyok szent, látott már néhány epizód ezt-azt Tv-n, de még heti rendszerességgel sem, talán havonta egyszer. Pont ezért nem is kéri.

2022. máj. 20. 21:04
 15/24 anonim ***** válasza:
35%

Őszintén?

Nem érdekel.

Magammal törődök.

És van, hogy az én gyerekem is kap mesét ( nem tévé műsort, de ez mindegy szerintem)

Nem 1 évesen, de mondjuk 1,5 évesen már előfordult..( ott volt már a kistesó is)

Nem volt mindennapos.. de előfordult, higy másképp nem tudtam volna megoldani, mert bem colt segítségem( apuka sem volt itthon nem önszántából ebben az időben épp.

Persze ezek után leszoktatni sokkal nehezebb volt.

Szóval engem nem érdekel

Mindenki el tudja olvasni, a hatásait, eszerint mérlegel.

Aki nem tudja elolvasni, vagy nem akarja, annak emg úgyis mindegy..

Ahigy bébikompoztat ak

Ahogy hordoznak kenguruba akár kifele nézve..

Ahogy elkezdenek 3 hónaposan hozzátáplálnivag 4-5 hónaposan cukrosaal telenyomnk..

Soroljam?

Foglalkozz magadsal a saját gyerekeiddel/ családoddal leendő gyerekeiddel stb ( nem olvastam csak a kérdést)

2022. máj. 20. 21:09
 16/24 anonim ***** válasza:
62%

Semmit, én nem másokkal, hanem magammal foglalkozok.

Unokatestvérem a fél éves gyerekét beültette az adamoba, és tableten mesét nézette, mert már nem bírt vele, majd nap végén az unokatesóm megosztott két idézetet, amik arról szóltak, hogy régen nem volt telefon, és mégse unatkoztak a gyerekek, hanem kint játszottak a szabadban, és régen minden jobb volt. Irónikus...

Most 4 éves a kislány, látszik rajta, hogy egész nap a tv, tablet előtt ül, az anyja meg kiabál vele, hogy tv függő. Hát bocsi, de ő tette azzá, magára vessen.

Ennek ellenére nem mondok róla semmit, nem szidom le, majd ha kikéri a véleményem ezzel kapcsolatban, majd elmondjom.

2022. máj. 20. 21:26
 17/24 anonim ***** válasza:
67%

Mi nézzük a tv-t a kb 1 éves kora òta, de telefont még nem kapott és nem fog. Akkor szoktuk nézni a mesét ha elfáradok, és együtt pihenünk. muszáj, mert nincs segítségem semmi, a párom estig dolgozik és bizony le tud fárasztani a fiú.🙂

Most biztos le leszek pontozva, de én azzal nem értek egyet , hogy ha várni kell valahol kezébe nyomom a telefont aztán minden jo. Igenis tanuljon türelmet, tanuljon meg viselkedni akkor is ha unatkozik. Mondom ezt úgy nekem nem problémás a gyerekem, nyugodt természet. Nem tudom ha más temperamentuma lenne oda adnám- e neki.

2022. máj. 20. 21:41
 18/24 anonim ***** válasza:
67%
Majd ha megszületik térjünk rá vissza. 😉 Terhesen én is nagyon okos voltam. 🙂
2022. máj. 20. 22:07
 19/24 anonim ***** válasza:
38%
Én terhesen is azt mondtam, hogy nem adok telefont a kezébe és több mint 2 év elteltével ez nem változott...
2022. máj. 20. 22:23
 20/24 anonim ***** válasza:
64%
Én azt gondolom róla, hogy az ő dolga, az ő gyereke. Mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó.
2022. máj. 20. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!