Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Titeket nem aggaszt ? Gyerek...

Titeket nem aggaszt ? Gyerekvállalás ilyen helyzetben/ világban ?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Sok mindent olvasni és tapasztalni manapság.

Covid, most ez az új fajta májgyulladásos vírus ami terjed a gyerekek körében.

Aztán ott a háború..

Olvastam ,hogy 2030ra nagyon le akarják csökkenteni a föld népességèt.

Vízhiány ,éhínség...

Mégis nagyon sokan vállalnak ennek ellenére gyereket.

Nem féltek/ félnek az emberek ?

Nincs emiatt rossz érzésetek?

Vagy csak èn gondolom túl ?

2022. máj. 17. 13:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%
Jajj de unalmas már a huszadik ilyen kérdés...
2022. máj. 17. 14:55
 12/19 anonim ***** válasza:
79%

Epp tegnap olvastam, hogy az 1700-1800 as evekben 10 csecsemobol 2 elte meg a masodik szuletesnapjat !!

Akkor mertek szulni? Haboruk voltak, ehinseg, betegsegek, jarvanyok amikben tizmilliok haltak meg, szulnod kellett 10 gyereket, hogy ketto megelje a felnottkort. Most JO elet van !!

2022. máj. 17. 15:35
 13/19 anonim ***** válasza:
63%

Gondolj bele.

Ha a nagyszüleink is így gondolkodtak volna, akkor most sem te, sem én nem itt irogatnank.

Ha mindig azt néztük volna hogy háború, betegség, stb akkor már hihalt volna a föld...

2022. máj. 17. 16:59
 14/19 anonim ***** válasza:
78%
Gobdolj bele, hogy a nagyszüleid mikor születtek, a szüleid, majd te és mi a helyzet most. Garantálom, hogy legalább az egyik generációnál volt egy világháború, polgárháború, rendszerváltás, csernobil, délszláv háború, stb. És akkor az egy generációval nagyon nagyon keveset mondtam.
2022. máj. 17. 18:31
 15/19 anonim ***** válasza:
9%
A kérdezőnek teljes mértékben igaza van. Ilyen sorsot szántok a gyerekeiteknek? Lehet, hogy meg sem érik az öregkort. De hát ugye a sok habzó szájú önző idióta, akik sorra szülik a gyerekeket nem foglalkoznak azzal, hogy haldoklik a bolygó, még ki is kérik maguknak. Aztán meg sír a szátok, hogy drágul az élelmiszer, drágulnak a lakások/házak, meg agyontapossátok egymást az ingyen holmis Facebook csoportokban, mert nem tudjátok megadni a gyerekeiteknek azt, ami járna nekik.
2022. máj. 17. 19:35
 16/19 anonim ***** válasza:
69%
15.na megjött a kérdezőt védő idióta...vagy maga a kérdező másik fiókról...
2022. máj. 17. 19:55
 17/19 anonim ***** válasza:
58%

Mondjuk én megértem a kérdezőt. Igaz, hogy régen rosszabb helyzetek is voltak, mégis 8-10 gyereket vállaltak, de akkor nem voltak ilyen tanultak az emberek. Legalábbis a többség nem. Ma már szinte mindenkinek van lehetősége tanulni, és bizony általánosságban véve okosabbak is az emberek, fejlettebb a kor.

Nem azt mondom, hogy nem vállalnak ma már egyáltalán gyereket, de jogosan gondolják át 5x is akár, hogy mikor és mennyit. És a jelenlegi helyzet tényleg nem a legfényesebb semmilyen szempontból.

2022. máj. 17. 20:29
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Régen a csaláfok sokszor a saját családjuk megélhetése miatt vállaltak 8-10 gyereket. Nem azért, mert akkora jólét volt, hanem mert:

1. Nem volt normális fogamzásgátlási lehetőség.

2. Hatalmas volt a gyerek halandóság, jó ha a 8-ból 4 megélte a 30 éves kort.

3. A gyerek, amint járó és beszélő képes volt, ment az állatokhoz, a kertbe, a piacra, akárhova. Kivette a részét a családi életből, nem otthon nyomta a ps-t zombi módon.

Vagyis az élet teljesen átalakult, így kár hasonlítgatni a régi időket a maihoz. Nincs rosszabb világ, mint régen, más felfogás van. Teljesen más.

2022. máj. 18. 07:06
 19/19 anonim ***** válasza:

12# akkor nem a nők választása volt a szülés. Fiatal korban hazasították őket ( nem valaszthattak) majd ferjuk ujra és ujra megerőszakolta őket (senkit nem erdekelt) természetesen óvszer sem volt bár praktikák igen.

A fogamzasgátlás/szabad házasság/házasságon belüli erőszak betiltása elötti időkből ne beszéljünk gyerekvállalásról könyörgöm.

2022. máj. 19. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!