Ilyen helyzetben jól teszük ha várunk még a gyerekvállalással?
A helyetekben kepeznem magam amig nincs gyerek,azzal tobbet fizeto minkat keresnek,igy a megtakaritasotok akar gyerek mellett is nohet.
Nemtudom mennyibol raktok felre havi 50+,de gyanitom nem kerestek jol ha csak ennyi marad 2 kereso embernek.
Mi teljesen megforditottuk a dolgokat,elobb jott a gyerek,aztan a tanulas,sporolas,sajat lakas es most alig 30 felett mar ugymond csak elvezzuk az eletet.a legkisebb gyerek is 5 eves mult,igy siman jut idonk kettonkre is,hobbikra is.
Hát, nem tudom...lehet, hogy meg fogtok kövezni.
Mi a 30-es éveink elején nem akartunk gyermeket vállalni, hasonló okok miatt: túl pici a lakás, kéne egy jobban fizető munka, szeretnénk bejárni Európát.
Később azért nem lehetett próbálkozni, mert nálam kialakult egy betegség, amit kezelni kellett.
Aztán ott tartottunk, hogy 37 évesen akárhogy próbálkoztunk, a világért sem akart összejönni a gyerek. Most mindenfelé rohangálunk, hogy segítsenek teherbe esni.
Jelenleg úgy gondolom, hogy anno elfért volna az a pici baba a kis lakásban is, gyerekkel sem lett volna lehetetlen utazni, és mindennél jobban imádtuk volna, szóval ha nem is telt volna a legmenőbb cuccokra, szerető családban nőtt volna fel.
Az a baj, hogy mindig lesz valami, ami miatt "érdemesebb lenne várni vele", de ez baromság. Hadd jöjjön, amíg lehet, mert utána már csak sírás lesz belőle.
Várjatok. Mi 8.5 évet vàrrunk. Nem bántuk meg.
Közben lett szuper állásunk, karrierünk, utazgattunk, vettünk kertes házat, nincs hitelünk.
De mi eleve csak mindig csak egy gyereket akartunk, szóval nem kellett sietni.
Néha hiányzik az az élet.
Én megértelek, de mondjuk nekem ez inkább 24-25 évesen jött elő, mint gondolat, hogy eléggé bele kéne húzni ha tényleg akarok családot.
Ami tény, hogy a nők biológiai értelemben 30 fölött jelentősen elkezdenek "romlani" , ha a gyerekvállalásról van szó. Igen persze, léteznek szuperfitt, szuper egészséges nők, akik 40 felé is teherbe esnek egy 2 perces menettől, de a nagy többségnek durva lejtmenet jön 30 fölött. Meg lehet ezen sértődni, de a statisztika nem hazudik.
Az is tény, hogy bizonytalan anyagi helyzetben necces dolog a gyerekvállalás.
Én inkább azt venném elő, mint kérdés, hogy tényleg akartok gyereket, vagy csak fel van írva a listára, de igazából egy tengerparti út jobban mozgat? Mert ha csak "miért ne", akkor nem feltétlenül töprengenék azon, hogy milyen kifogásokat gyártsak még, hanem berendezkednék egy gyerekmentes életre (ez is rendben van). Ha viszont tényleg tiszta szívből vágytok rá, hogy legyen gyerek, inkább a bevételi forrásokat növelném valahogy, mert túl sok ideig már nem várnék 30 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!