Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem önzőség egy 2 évest 1...

Nem önzőség egy 2 évest 1 egész hétre lepasszolni a nagyszülőkhöz?

Figyelt kérdés
Anyuka nyaralgatni akar, ezért lepasszolják a gyereket.
2022. máj. 16. 12:44
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem önzőség meg felelőtlenség is.

Oké, hogy a gyerkőc szereti a nagyszüleit. Jó is az, ha ők is kiveszik a részüket a nevelésből. Olykor ott is aludhat a gyerkőc 1-1 éjszakát. A szülők is tudnak pihenni, szórakozni. Ez eddig oké.

De 1 hétre otthagyni egy 2 éves gyereket szerintem nem egészséges dolog. Egyrészt ha 1 hétig ellenne a 2 éves gyerekem az anyja-apja nélkül, nálam igencsak megszólalna a vészjelző. Másrészt én magam sem tudnám egy hétig nélkülözni a pici gyerekemet. A nyaralás, élmények neki is járnak attól még, hogy picike. Nekem pont ettől boldog a nyaralás, hogy látom a mosolyt az egész családom arcán. 1 hétig biztos nem tudnék boldogan lubickolni a termálban miközben a pici gyerekem nélkül.

A másik, hogy egy nagyszülőnek is teher már ez. Függetlenül attól, hogy hány éves. Pl egy fiatal 50-es nagymamának sem tegnap volt már kisgyereke. Ők màr elszoktak a 0-24-es készenléti üzemmódtól. Nekik már nem olyan könnyű hajnalban kipattanni az ágyból és virrasztani akár órákon át. Szaladni sem tudnak màr olyan szélsebesen. A figyelmük, türelmük sem a régi. 1-2 napig oké, de 1 hétig nekik ez màr megterhelő. Mondom ezt úgy, hogy nálunk 2 fiatal 50-es nagyika van. Saját tapasztalat...

2022. máj. 16. 16:33
 22/39 anonim ***** válasza:
18%

Manapság az a trendi, hogy megszülik a gyereket és úgy tesznek, mintha mi sem történt volna... Ugyanúgy mennek randizgatni apával, nyaralni 1 hétre a gyerkőc nélkül, stb.

Azt hiszik nekik ez jàr, mert anyukának-apukának is pihenni, szórakozni kell. Attól még, hogy gyerek van nem áll meg az élet.

Jaaaa...

Úgy tesznek, mintha nem is lenne gyerek. Leszarják 28 méterről. Csak addig kell amíg facebookon, instan mutogagatják, utána szevasz mehetsz nagyanyádhoz, majd felnevel.

Miért is nem viszik magukkal nyaralni? Jaaaa mert teher...

Hát akkor nem kell szülni anyukáim!

2022. máj. 16. 16:40
 23/39 anonim ***** válasza:
13%
Hát, nem mindenkinek való gyerek. Van akinek csak azért kell mert jól mutat facebookon
2022. máj. 16. 16:57
 24/39 anonim ***** válasza:
15%
De az. Bár van, ahol jobb helye van a nagyszülőknél.
2022. máj. 16. 17:26
 25/39 anonim ***** válasza:
88%

És ha mondjuk nem csak a termálba mennek, hanem mondjuk utaznak 6-8-10 órát repülővel? Nem jobb otthon a gyereknek a szerető nagyszülőkkel? Az is lehet, hogy közben bölcsis a gyerek és nem 24 órás felügyelet kell. Nem ismerjük a részleteket.

Amúgy meg 2 éves a gyerek, nem 2 hónapos. Ne feszítsük már keresztre anyukát, amiért 2 ÉV után vágyna egy kis kikapcsolódásra.

2022. máj. 16. 19:06
 26/39 anonim ***** válasza:
90%

#21,22 : az ilyen szülők szoktak rátelepedni a gyerekre és nem engedni felnőni.

365 napból áll egy év. Ha 1 hétre a nagyszülőkre bízzák a gyereket akkor 358 napot vannak együtt.

Szerintem receptre kellene felírni minden kisgyerekes házaspárnak évi 1 hét külön nyaralást

2022. máj. 16. 19:15
 27/39 anonim ***** válasza:
88%
Mi sziklát mászni mentünk el a férjemmel egy hétre. Oda azért csak nem vittük a 2 évest :) De nekünk fiatalos nagyszülők adattak meg, akkoriban a nagyi még simán lefutott volna egy félmaratont is. Ráadásul mi az első randin is sziklát másztunk, nehezen engedtük el ezt a közös hobbit. (Mondjuk most már négy gyerekünk van, meghíztam, a férjem pedig félősebb lett, úgyhogy évek óta nem másztunk.)
2022. máj. 16. 19:18
 28/39 anonim ***** válasza:
85%

Fű kérdező, csak úgy süt a kérdésből a rosszindulat.

Nem önzőség. Talán kevesebb válás lenne, ha minden szülő megtehetné ezt. Sajnos nem mindenkinek adatik meg, de akinek igen, annak hajrá, menjen!

2022. máj. 16. 19:50
 29/39 anonim ***** válasza:
94%
Azért ha jól sejtem, nem csak "anyuKA" akar nyaralgatni, hanem a gyerek apja is. Őt miért nem szidja senki? Vagy csak az anyákat lehet? Kétéves gyerek, gondolom eddig az anyjával volt otthon, hát micsoda szörnyű gondolat, hogy most már szeretne egy hetet nyugiban eltolteni.
2022. máj. 16. 21:09
 30/39 anonim ***** válasza:
0%
Én már csak azt nem értem,hogy minek olyannak gyerek,aki csak a férjével akar nyaralni?!Várjátok már meg amíg legalàbb nagyobb lesz!Igen önzőség,mert csak magára gondol az ilyen.A nagyszülő se normális h.elvállalja.Nem szülők vagytok az biztos.😡😡😡
2022. máj. 17. 06:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!