Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem önzőség egy 2 évest 1...

Nem önzőség egy 2 évest 1 egész hétre lepasszolni a nagyszülőkhöz?

Figyelt kérdés
Anyuka nyaralgatni akar, ezért lepasszolják a gyereket.
2022. máj. 16. 12:44
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
84%
Nem. Én egy hétre nem hagynám ott, de 3 nap/2 éjszakára már mentünk el a férjemmel wellnesezni a házzassági évfordulónkon. Akkor volt pont 2 a lányunk. De nem ítélem el azt, aki elmegy egy hétre, nekem is jól esne, de lelkiismeret furdalásom lenne, lehet h pont az ilyen rosszindulatú okostojások miatt, mint amilyen te is vagy.
2022. máj. 16. 13:13
 12/39 anonim ***** válasza:
80%

Az én fiam 3 volt, mikor először hagytam anyunál egy hétre, kicsit tovább, 9 napra pontosan. Nővéremhez mentem több külföldre, akit akkor ezer éve nem láttam és nagyon szüksége volt mindkettőnknek arra a közös időtöltésre.

Ha előbb lett volna rá lehetőség, előbb mentem volna, akár két éves korában is akár, nem idegen a nagymama, szoros a viszony, ha nem volna az, egy napra sem hagynám ott, nemhogy egy hétre.

Amúgy nem értem ehhez mégis kinek van köze, az érintetteken kívül?

Van valami jó magyar virtus abban, ahogy az ember zéró információ és előítéletek okán, vagy csupán a saját, nyomorult élete miatt, egyből ítélkezik, mint egy rögtönítélő-bíróság.

2022. máj. 16. 13:16
 13/39 anonim ***** válasza:
87%
„Lepasszolni” lehet, hogy az. RÁBÍZNI a gyereket valakire, akit szeret és aki szereti őt, az teljesen rendben van, amennyiben jól érzi magát ott.
2022. máj. 16. 13:22
 14/39 anonim ***** válasza:
88%

Ha mindenki jól érzi magát (gyerek, szülők, nagyszülők) akkor ez a világ legjobb dolga.

A mi gyerekeink is rendszeresen nyaraltak a nagyszülőknél. A lányom 3 éves volt, amikor anyósomék 2 hétre elvitték Horvátországba. Remekül érezték magukat.

Egyébként az unokák Karácsonykor mindig arról beszéltek egymás között, hogy most ki a soros, ki mehet Horvátországba a nagyszülőkkel. Fel nem tudom fogni, mi ebben a rossz. Egy idő után már úgyis inkább a barátaikkal vannak, mint a nagyszülőkkel.

2022. máj. 16. 13:23
 15/39 anonim ***** válasza:
88%
Hacsak a nagyszülőknek ez nem okoz gondot, akkor nem az.
2022. máj. 16. 13:29
 16/39 anonim ***** válasza:
68%

Attól függ mennyire fittek a nagyszülők, mennyire közeli a kapcsolat.

Nálunk ilyen téren szuper minden, szeret a gyerek ott lenni, de 200km-re laknak és ezt nehéz magamban leküzdeni. Mármint azt ha baj van, nem tudok hamar ott teremni, ilyesmi. Nyáron lesz kettő, eddig egy éjszakára hagytuk ott, de most már dolgozom és bölcsis szünetben bizony kénytelen leszek több időre ott hagyni, mert nem tudok egy hónap szabira menni.

Nyaralni nem mennék nélküle, lelkiismeret furdalásom lenne a tengerparton fekve, hogy kimarad ebből, de nem ítélem el, aki bevállalja.

Egy romantikus wellness hétvégére viszont minden további nélkül lelépnék már :)

2022. máj. 16. 13:31
 17/39 anonim ***** válasza:
69%
Szeptemberben lesz 2 éves a kislányunk, július elején elmegyünk kettesben a férjemmel 3 napra, ő pedig a tesójával (ő már 10 éves) a nagyszülőknél lesz. Évek óta em voltunk kettesben sehol, azt gondolom, ennyi már jár nekünk. 1 hétre a nagyot sem hagytuk ott soha, nyaralni nem megyünk nélkülük, de pár nap nekünk simán belefér.
2022. máj. 16. 13:37
 18/39 anonim ***** válasza:
94%
2-es, szerintem régen jóval többet voltak nagyszülőnél a gyerekek, mint a maiak. Legalábbis én és a környezetemben a gyerekek biztosan többet, mint amit ma látok a kisgyerekeseknél. Akkor még a nagyik is jobban ráértek nagyinak lenni.
2022. máj. 16. 13:37
 19/39 anonim ***** válasza:
82%
Ahol vigyáztam gyerekre ott a 6 hós is lelett rakva, a szülőknek is jár 1 hét pihi. Van együtt nyaralás és telelés, és a szülőknek ez az 1 hét.
2022. máj. 16. 14:51
 20/39 Bellatrix:3 ***** válasza:
78%
Amikor én voltam 2-3 éves annak már 25 éve simán ott hagytak 1 hetekre míg nyaraltak. Minden nyáron összesen 2 hetet nyaraltunk szülőkkel együtt plusz 1-2 hét télen. A többi időben főleg nyáron a tesómmal meg 2 unokatesó nagymamáknál voltunk egész végig és imádtuk szabad levegő kényeztetés egész nap. Örülök, hogy így volt mostmár egyik nagyszülőm sem él sajnos, nagyon jó volt minden velük eltöltött idő. Nem éreztem lepasszolásnak, dolgoztak a szüleink nem tudott senki nonstop velünk lenni a nagyikon kívül. Ha szeretnek ott lenni a gyerekek meg a nagymamának sem teher egy hét minimum kijár a szülőknek is. Pihenni nekik is kell.
2022. máj. 16. 15:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!