Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megtartanátok így a babát?

Megtartanátok így a babát?

Figyelt kérdés

Nagyon szégyellem magam az miatt ami történt. Szóval van egy rokonom és az ő exével akivel közel 1 éve nincsenek már együtt szexkapcsolatba kerültünk természetesen titokban.

A srác már többször említette, hogy én alkalmas lennék anyának, tőlem szeretne gyereket, szeretne már gyereket, stb. - persze hogy lehet ezt komolyan venni ilyen körülmények között?!

Viszont mivel mi nem rendes kapcsolatban vagyunk ezért ez fel sem merült bennem, hogy megvalósulhatna akár…

Együtt voltunk és elszakadt az óvszer, ő is látta nyilván de lazán kezelte. Viszont teltek a napok és nem jött meg. Csináltam 2 tesztet. Pozitív…

Nem tudom mit tegyek. Tudom hogy “megérdemlem” de eszméletlenül kétségbe vagyok esve.

Hiába mondta, hogy akar gyereket nem tudom mi lesz most. Azért sem rendes kapcsolatban akarok vele lenni mert elég csajozós, szerintem az ilyen ember nem változik.

Nem tudom hogyan mondjam el neki de nagyon kétségbe vagyok esve.

Nekem még egy évem vissza van az iskolából ezért nincs is olyan sok pénzem, ő rendesen dolgozik. Igazság szerint én nagyon vágynék már egy gyerekre mert imádom őket de nem ilyen körülmények között képzeltem el a gyermekvállalást.

Hogyan tovább? Hogy mondjam el neki? Mit tegyek ha esetleg még örül is neki?

Légyszi ne ítéljetek el

2022. máj. 10. 11:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
93%
Abban igazad van, hogy nem fog megváltozni. Aki csajozós típus, az csak max egy rövid időre tudna megváltozni. De egy jó tanács a jövőre (mert a múlton már nem lehet változtatni): ha legközelebb kiszakad a gumi, vegyél esemény utáni tablettát!
2022. máj. 10. 12:56
 12/23 anonim ***** válasza:
97%

Nekem még azon akadt meg a szemem, hogy a történetben nem arról van szó, hogy ő TŐLED szeretne gyereket, csak simán szeretne, illetve te is, "imádod a gyerekeket" meg "vágynál rá", de arról nem esik szó, hogy ő tőled vagy te tőle akarnál konkrétan...

Mivel fiatal vagy, nem ketyeg még a biológiai óra, hogy mindegy szinte honnan, csak legyen már egy gyerek...

A gyerekvállaláshoz és a közös jövőhöz kicsit több kell, mint hogy mindketten szeretitek a gyerekeket...

2022. máj. 10. 13:25
 13/23 anonim ***** válasza:
96%
Most látom, hogy írtad, hogy ő mondott olyat is, hogy tőled akar. Így még gázabb, mert ezt egy szexkapcsolatban mondta...
2022. máj. 10. 13:31
 14/23 anonim ***** válasza:
18%
Természetesen “megtartanám”, nem ölném meg a gyerekemet, nem ő tehet róla, hogy ki az apja…
2022. máj. 10. 13:43
 15/23 anonim ***** válasza:
93%

Én nem mondanám el és elvetetném.

Ilyen szituban én vettem be esemény utánit..

2022. máj. 10. 14:09
 16/23 anonim ***** válasza:
37%
Én nem hordanám ki. Még ha utána örökbe adom sem. Nem fogok 9 hónapig egy gyereket hordozni akiről utána hallani se fogok
2022. máj. 11. 16:35
 17/23 anonim ***** válasza:
76%

Pasi nem egy életbiztosítás.

Egyedül megtudnád neki teremteni a jövőt? Szüleidre számíthatsz?

Én csak akkor vállalnék, ha pl a suli befejezése után egyből jó állásom lenne és ilyenek.

De nyilván az sem mindegy középiskola vagy egyetem.

Szerintem mondd el neki és a szüleidnek is!

2022. máj. 13. 00:09
 18/23 anonim válasza:
91%

Én a te helyedben biztosan elvetetném, mindenképpen. A sráctól függetlenül.

Nem kell boldogtalan-véletlenbe babát szülni. Csak felelősségvállalásos alapon nem működik egy kapcsolat sem sokáig. Az a : majd összejövünk, meg megszeretjük egymást stb hülyeségeket pedig nem szabad elhinni.

Előtted az élet, tanulj, hogy 10 év múlva nem vegetálj.

2022. máj. 13. 06:38
 19/23 anonim ***** válasza:
17%

Hu, én nagyon le vagyok döbbenve a hozzászólásokon.

Megkérdezhetem, hogy mennyi idős vagy?

Egyik barátnőm 24 éves volt, amikor egy pár hónapos kapcsolatban terhes lett. Sokat gondolkodott, hogy mi legyen a gyermek sorsa, hiszen nagyon kezdetleges volt a kapcsolat a fiúval, nem volt közös otthonuk és a bevételük is szerény volt. Ők megtartották a babát, aki azóta egy csodálatos 5 éves kislány lett. A barátnőm és a srác a mai napig együtt vannak, tavaly pedig megszületett a tesó is. Közös célok nagyon összehozták őket, összeszedték magukat anyagilag és gyönyörű család.

Szerintem mindenképpen mondd el a fiúnak, hogy terhes vagy, tudjon róla. Nélküle ne hozz döntést, mert ezt közösen kell meghozni. Nagyon aranyos, hogy megemlítette, hogy szeretne már gyereket, stb.

Azért írtam le a barátnőm történetét, mert a srác ott is kérdéses volt, hiszen nem volt egzisztenciája, stb.

Ettől függetlenül én mindenképpen megtartanám a gyermeket. És arra törekednek, hogy a legjobbat kihozzam a helyzetből.

2022. máj. 14. 16:50
 20/23 anonim válasza:
23%

Hülyen hangzik így valószínűleg, de még gyerekkoromban hallottam, hogy a babák "tudják" hova, kihez, és mikor jönnek.

Az apa, ha olyan amilyen (sokmindentől függ), hogy megéri-e belevonni a dolgokba. Egy biztos, ha amúgy nincs ellenedre a gyermekvállalás, akkor ezer százalék, hogy imádnád a kis jövevényt, ha kihordod. Nem könnyű egyedülálló anyának lenni, de nem is lehetelen. Hátha akad még valami kis segítség a rokonoktól is.

Nem tudom mit tanulsz, de egy évet le lehet hozni ilyen körülmények között, vagy fél év halasztással. Gyerek mellett is később lehet jó munkát kapni, főleg a mostani home office-os világban. Sokan megijednek, és azt gondolják, hogy millió akadályt jelent egy gyerek, meg ha nem a legeslegjobbat adod neki, akkor inkább ne is legyen... Valójában pedig gondold végig, hogy viszont millió plusz egy élmény egy baba, gyerek, és a legjobb amit adhatsz neki, ha szereted, semmi más nem számít. Nem kell drága felszerelés, játék, ha te szeretni tudod, ergo nem a fullos karrier az alap. Nem felelőtlenség ilyen körülmények mellett vállalnod, ha szeretettel neveled, márpedig ez egészen valószínű (a biológia is így intézi).

Szerintem szerencsés vagy. Szomorúan olvasom, hogy a válaszadók többsége inkább elvetetné. Ez is egy lehetőség persze, vannak olyan élethelyzetek, de a leírtak alapján ez nem olyan tragikus. Olyan mintha mindenki az ideális gyermekvállalásból indulna ki, és az lenne az alap: stabil párkapcsolat, karrier, esetleg esküvő, aztán gyerek. Pedig ezek nélkül is tökéletesen lehet babát vállalni. Koncentrálj "magatokra", és úgy hozz döntést.

2022. máj. 15. 00:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!