Sok szülő miért ijed meg az autizmustól?
A pánik és az ijedelem nem ugyanaz…
Nekem a babám szeme problémás..
Megijedtem, hogy mi lesz..
2 év eltelt
Közölték műtik
Megijedtem, hogy hoyg is lesz..
Nem pánikolok
Helyén kezelem, de igen.. egy nem pozitív váratlan helyzet ijesztő.
Pedig nálunk gyógyítható….
Autizmus is felmerült..
Akkor pánikoltam
Mert már itt volt a másik újszülött is..
És nem tudom mit tettem volna, ha azt mondják, az akkori helyzet àtmeneti…
Ígyis majdnem ràment a házzasságunk.
( volt probléma, de kezelhető, nem autizmus..a kezeléssel teljesen megszűnt a probléma)
Kérdező ennyi erovel te el tudnád képzelni hogy valaki odamenjen egy gyászoló szulohoz, hogy ne bankodjon, míg élt legalább nem autista volt?
Mert kb ezzel egyenértékű a meglátásod, de gondolom szerencsére nem kell atelned.
Nem mindegy, milyen fokú. Ha enyhe, akkor maximum az ismeretlentől ijedhet meg. Abban nincs semmi szörnyű, egy kis plusz alkalmazkodást kíván.
Ha súlyosabb, az viszont egy igen nehéz élethelyzet. Főleg, ha nincs segítsége a családnak.
És persze a kettő között széles a skála. A különböző képességek elérő fokban lehetnek érintettek, így bármilyen kombináció kijöhet.
22 Én úgy értettem, hogy a gyógyíthatatlan és egyben halálos betegségek miatt lehetne ennyire pánikolni.
25 Nem, de ettől a reakciótól sem lesz jobb a helyzet. Az illető gyereket fejlesztésekre kell hordani.
"Az illető gyereket fejlesztésekre kell hordani."
De az eljutott már a kisagyadig, hogy a fejlesztés nem egy csodagyógyszer?!
JavítHAT a helyzeten. Szerencsés esetben. Kevésbé szerencsésben nem ér semmit. Az autizmus nem gyógyítható.
Kérdezo neked fogalmad sincs az autizmusrol.
Ajánlom neked ezt www.autizmuslive.blog.hu
A szamlaszama is ott van, épp nagy bajban vannak, ha megteheted támogasd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!