Sok szülő miért ijed meg az autizmustól?
Hát nem is tudom.... Láttál már autista gxereket közelről? (és ok, hogy ennek is vannak fokozatai).
De ez egy életre (gyermek egész élete) gond marad a szülőnek.
Talán mert mindenki főként egészséges gyerekre vágyik?
Aztán persze az van, amit dob a gép, de nehogy már megszóljuk azt, aki megijed, mikor kiderül, hogy baj van. Nem ez volna a normális emberi reakció? Akkor egy rákbeteg gyerek szülője se ijedjen meg?
Persze, a kezdeti sokk után azért már valahogy kialakul egy alkalmazkodás, de ne csináljunk már úgy, mintha olyan nagyon mindegy volna az, hogy "hát ha autista, akkor autista"...
Azért ne hasonlítsuk már az autizmust a rákhoz...
Sok esetben az autizmus "csak" eltérő fejlődést jelent. Ha ért.fogy.is társul hozzá, akkor van gáz, de az autizmus nélkül is nehezített terep.
Azért tartanak az emberek az autizmustól, mert fogalmuk sincs, hogy mi az és hogy milyen is egy autista gyerek (és azt sem tudják, hogy nincs 2 egyforma).
Szerinted orulnom kellene hogy a gyerekemnek életre szóló fogyatékossága van? És igen, rettegtem hogy autista, mert már hamar láttam, hogy nem úgy fejlődik, és amikor bizonyossá vált olyan volt mint egy valóra vált rémálom.
Az autizmus nem csak egy 'kis' szegyellosseg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!